Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Αρχαία Ολυμπία: Με ζέστη και 110 συμμετοχές

Καυτή ατμόσφαιρα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/6/2022

Ο τρίτος αγώνας της χρονιάς για το Π.Π. Motocross χαρακτηρίστηκε από τις “καυτές” καιρικές συνθήκες, παρά το γεγονός πως οι προβλέψεις για τον καιρό ήθελαν ένα φθινοπωρινό τοπίο με πολλές και δυνατές βροχές. Τελικά όμως ούτε οι προβλέψεις για βροχή, ούτε φυσικά η ζέστη εμπόδισαν τους 110 αγωνιζόμενους να βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία και να δώσουν τον καλύτερο εαυτός. Στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Γιάννης Τουρατζίδης ήταν εκείνος που δάμασε καλύτερα απ΄ ολους την πίστα και πέτυχετε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, κάτι που την Κυριακή απέδειξε πως δεν ήταν καθόλου τυχαίο αφού κέρδισε τον πρώτο αγώνα της MX1 με δεύτερο τον Λυρίου και τρίτο τον Ανδρέου ακι ακριβώς το ίδιο έκανε και στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής.

Στην MX2 ο Ανέστης Ραδος ήταν ο πιο φορμαρισμένος κατακτώντας δύο νίκες, με τους Ζούνη και Μπάκα πίσω του, τόσο στον πρώτο αγώνα, όσο και στον δεύτερο αγώνα.

Στην OPEN, οι Τομαράς, Δημονιάνης και Αυγέρης είδαν στο τέλος της ημέρας τα ονόματά τους στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ στην Senior η τελική τριάδα ήταν είχε πρώτο τον Καρασακαλίδη και πίσω του τους Καρανάση και Χαραλαμπόπουλο.

Ο Μερκούρης Κωνσταντίνος στην MX 85 και ο Κουκαλιώτης Γιώργος στην MX65 ήταν οι ταχύτεροι πιτσιρικάδες.

Στην κατηγορία των γυναικών Λάμπρου Ιωάννα έφυγε με περισσότερους βαθμούς από την  Λάμπρου Αμαλία.

 

 

Τελικά αποτελέσματα ημέρας ανά κατηγορία:

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες