Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Aprilia RS660: Με κόστος κοντά στις €10.000

Θα παρουσιαστεί το Μάιο

Μια από τις πιο σημαντικές και εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες που είδαμε στην EICMA που μας πέρασε ήταν αναμφισβήτητα η RS660 της Aprilia. Αρχικά, είχε παρουσιαστεί το 2018 ως πρωτότυπο στο Σαλόνι του Μιλάνου, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα να προέρχεται απ’ τον V4 των 1.100 κυβικών της RSV4.

Με αυτόν τον κινητήρα η Aprilia στοχεύει να δημιουργήσει κι άλλα μοντέλα, όπως το Tuono 660 που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, ενώ περιμένουμε και μια on-off μοτοσυκλέτα, με το εργοστάσιο απ’ το Noale που πρώτοι στον κόσμο αποκαλύψαμε τον Νοέμβριο πως θα επαναφέρει το όνομα Tuareg.

Το RS660 είναι μια εύχρηστη και εντυπωσιακή εμφανισιακά supersport και με έναν εξαιρετικό λόγο κιλών ανά ίππων μιας και ο κινητήρας παράγει 100 ίππους και το ανακοινωμένο στεγνό βάρος περιορίζεται στα 169 κιλά! Παράλληλα είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, διαθέτοντας ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού και μονάδα IMU έξι αξόνων! Επομένως, έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα αντίστοιχου επιπέδου με αυτά της ναυαρχίδας της Apirilia, την RSV4. Ο περιφερειακός εξοπλισμός είναι εξίσου εντυπωσιακός με τις ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες και τρόμπα της Brembo, οι οποίες συνεργάζονται με δύο πλευστούς δίσκους 320mm μπροστά.

Η Aprilia θα παρουσιάσει επίσημα το RS660 στο φυσικό του περιβάλλον στις 9 Μαΐου, στην πίστα του Mugello. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το Aprilia All Stars, μια εκδήλωση που είναι καλεσμένοι θρυλικοί αναβάτες της Aprilia όπως ο Max Biaggi και θα την οδηγήσουν μέσα στην πίστα, ξεδιπλώνοντας τις αρετές της.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία τον Ιούνιο με το κόστος του να βρίσκεται κοντά στις €10.000. Αν η τιμή του παραμείνει στα ίδια επίπεδα για την ελληνική αγορά, τότε το RS660 θα φαντάζει σαν μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για όσους θέλουν μια μεσαία supersport. Βέβαια για να ισχύσει αυτό θα πρέπει να τικάρει πολλά κουτάκια στη λίστα και να κάνει όλα όσα υπόσχεται, κάτι που θα μάθετε μόλις το οδηγήσουμε…