Aprilia SR GT Replica - “Η άλλη μου μοτοσυκλέτα είναι η RS-GP”

Βαφή α-λα MotoGP, σπορ ελαστικά και προώθηση από τους Aleix Espargaro και Maverick Vinales
Aprilia SR GT Replica
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/9/2023

Με το SR GT Replica, η Aprilia χαρίζει MotoGP αίγλη στους ιδιοκτήτες του scooter της, ώστε εκείνοι να μπορούν να επικαλεστούν την -έστω και μακρινή- συγγένεια του ταπεινού μεταφορικού τους μέσου με μια πρωτότυπη ρουκέτα όπως είναι η RS-GP.

Κάπως έτσι, το “Urban Adventure” scooter της Aprilia αποκτά κόκκινες και μοβ λεπτομέρειες όπως της MotoGP μοτοσυκλέτας της εταιρείας, και με το χαρακτηριστικό λογότυπο της Aprilia να διατρέχει διαγώνια τα πλαϊνά του. Επιπλέον, οι περισσότερες λεπτομέρειες του SR GT Replica διαθέτουν πλέον μαύρο φινίρισμα, συμπεριλαμβανομένων και των χειρολαβών. Μαύρες είναι και οι ζάντες, με κόκκινα σιρίτια, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης με σπορ ασφάλτινη χάραξη, αντί των “all terrain” ελαστικών των SR GT & SR GT Sport.

Και για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, η Aprilia περιλαμβάνει στο πακέτο και τους αγωνιστικούς αριθμούς των Aleix Espargaro & Maverick Vinales, για να κάνετε το scooter σας να μοιάζει με το pit bike είτε του “El Capitan”, είτε με του “Top Gun”.

Κατά τα άλλα, το SR GT Replica παραμένει ίδιο μηχανικά με τα υπόλοιπα αδελφάκια του, και θα διατίθεται σε έκδοση 125 κ.εκ. με απόδοση 14,75 hp, και 200 (174 κ.εκ.) με απόδοση 17,4 hp.

Ετικέτες

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες