EICMA 2023: CFMOTO 450MT - Εξαιρετικά μελετημένο με στόχο την κορυφή στα μεσαία On-Off

Με διαφορετικές ρυθμίσεις στον δικύλινδρο κινητήρα, με ρυθμιζόμενες KYB αναρτήσεις, ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, TFT οθόνη, κ.α.
CFMOTO 450MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2023

Το 450MT βασίζεται μεν στην πλατφόρμα της CFMOTO που έχει βγάλει μοτοσυκλέτες όπως το 450SR και το 450NK, διαφέρει παρασάγγας όμως από εκείνες, με πολλές αλλαγές για τον On-Off χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας.

Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα On-Οff μοτοσυκλέτα, με υψηλού επιπέδου εξοπλισμό και με έναν από τους πιο απολαυστικούς και δυνατούς κινητήρες που έχουμε οδηγήσει στην κατηγορία κυβισμού του.

Στην καρδιά του 450MT χτυπάει ο ίδιος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 450 κ.εκ. που έχουμε δει στα street μοντέλα της πλατφόρμας, με στρόφαλο 270 μοιρών, και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης.

CFMOTO 450MT

Ελαφρώς διαφορετική ανακοινώσιμη απόδοση από τα SR & NK, στους 43,6 hp και ροπή 4,5 kgm. Η CFMOTO δίνει αντίστοιχα 46 hp / 9.500 rpm στα SR και ΝΚ και λιγότερη ροπή 4 kgm / 7.600 rpm, και αξίζει να σημειωθεί πως στο δυναμόμετρο του ΜΟΤΟ έχουμε μετρήσει 44+ hp στο SR και 45,5 hp στον τροχό για το NK. Αν βάλουμε στην άκρη την πιθανότητα λάθους στην ανακοίνωση της CFMOTO, τότε μάλλον η εταιρεία έχει προβεί σε ρυθμίσεις για διαφορετική απόδοση του κινητήρα στο 450MT, με ελαφρώς μικρότερη ιπποδύναμη, βελτιωμένη αρκετά ροπή, και απόδοση των μέγιστων τιμών σε αρκετά χαμηλότερες στροφές. Πιο ροπάτη και ελαστική λειτουργία δηλαδή.

CFMOTO 450MT

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, δυο δοκών, με τη CFMOTO να φροντίζει να εξοπλίσει όπως πρέπει την On-Off μοτοσυκλέτα της με αφαιρούμενο, βιδωτό υποπλαίσιο.

CFMOTO 450MT

Οι ρυθμιζόμενες (!) αναρτήσεις της KYB απαρτίζονται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι και μονό αμορτισέρ πίσω, όπως φαίνεται με μοχλικό. Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 200 mm εμπρός-πίσω, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 220 mm. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, διαθέτοντας ακτίνας, και φέροντας tubeless ελαστικά, ενώ η CFMOTO κάνει λόγο για ύψος σέλας 820 mm, το οποίο μπορεί να αλλάξει στα 800 ή στα 870 mm με διαφορετικές σέλες της εταιρείας. Στα φρένα έχουμε ένα δισκόφρενο μπροστά κι ένα ακόμα πίσω, με το 450MT να διαθέτει πέρα από δικάναλο ABS -που μπορεί να απενεργοποιηθεί για Off-Road χρήση- και Traction Control της Bosch -που και αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί- στον στάνταρ εξοπλισμό.

CFMOTO 450MT

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17,5 λίτρα καυσίμου, και το στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 175 κιλά.

CFMOTO 450MT

Τα φώτα είναι full-LED, ενώ η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη ψηφιακή TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα, με δυνατότητα mirror-cast της οθόνης του κινητού ώστε να έχετε και πλοήγηση, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει και δυο θύρες φόρτισης USB Type-C.

CFMOTO 450MT

Στην EICMA το 450MT παρουσιάστηκε φορτωμένο με ότι αξεσουάρ μπορεί να φανταστεί κανείς, από κάγκελα ρεζερβουάρ και κινητήρα, αλουμινένια ποδιά, προβολάκια, χούφτες, σχάρα, πλαϊνές τσάντες, βάση για κινητό / GPS πάνω από τα όργανα, σέλα με διχρωμία στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, προστατετυτική λάμα της δαγκάνας του φρένου μπροστά, κ.α., ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια από τα παραπάνω θα ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό και ποια θα είναι έξτρα.

CFMOTO 450MT

Γνωρίζοντας πως γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί χαμηλά η τιμή του 450MT και στην Ελλάδα, κοντά στα 6.000 ευρώ, αναμένουμε να δούμε πότε θα έρθει και στη χώρα μας η μοτοσυκλέτα.

Ετικέτες

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες