EICMA 2023: CFMOTO 450MT - Εξαιρετικά μελετημένο με στόχο την κορυφή στα μεσαία On-Off

Με διαφορετικές ρυθμίσεις στον δικύλινδρο κινητήρα, με ρυθμιζόμενες KYB αναρτήσεις, ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, TFT οθόνη, κ.α.
CFMOTO 450MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2023

Το 450MT βασίζεται μεν στην πλατφόρμα της CFMOTO που έχει βγάλει μοτοσυκλέτες όπως το 450SR και το 450NK, διαφέρει παρασάγγας όμως από εκείνες, με πολλές αλλαγές για τον On-Off χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας.

Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα On-Οff μοτοσυκλέτα, με υψηλού επιπέδου εξοπλισμό και με έναν από τους πιο απολαυστικούς και δυνατούς κινητήρες που έχουμε οδηγήσει στην κατηγορία κυβισμού του.

Στην καρδιά του 450MT χτυπάει ο ίδιος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 450 κ.εκ. που έχουμε δει στα street μοντέλα της πλατφόρμας, με στρόφαλο 270 μοιρών, και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης.

CFMOTO 450MT

Ελαφρώς διαφορετική ανακοινώσιμη απόδοση από τα SR & NK, στους 43,6 hp και ροπή 4,5 kgm. Η CFMOTO δίνει αντίστοιχα 46 hp / 9.500 rpm στα SR και ΝΚ και λιγότερη ροπή 4 kgm / 7.600 rpm, και αξίζει να σημειωθεί πως στο δυναμόμετρο του ΜΟΤΟ έχουμε μετρήσει 44+ hp στο SR και 45,5 hp στον τροχό για το NK. Αν βάλουμε στην άκρη την πιθανότητα λάθους στην ανακοίνωση της CFMOTO, τότε μάλλον η εταιρεία έχει προβεί σε ρυθμίσεις για διαφορετική απόδοση του κινητήρα στο 450MT, με ελαφρώς μικρότερη ιπποδύναμη, βελτιωμένη αρκετά ροπή, και απόδοση των μέγιστων τιμών σε αρκετά χαμηλότερες στροφές. Πιο ροπάτη και ελαστική λειτουργία δηλαδή.

CFMOTO 450MT

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, δυο δοκών, με τη CFMOTO να φροντίζει να εξοπλίσει όπως πρέπει την On-Off μοτοσυκλέτα της με αφαιρούμενο, βιδωτό υποπλαίσιο.

CFMOTO 450MT

Οι ρυθμιζόμενες (!) αναρτήσεις της KYB απαρτίζονται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι και μονό αμορτισέρ πίσω, όπως φαίνεται με μοχλικό. Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 200 mm εμπρός-πίσω, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 220 mm. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, διαθέτοντας ακτίνας, και φέροντας tubeless ελαστικά, ενώ η CFMOTO κάνει λόγο για ύψος σέλας 820 mm, το οποίο μπορεί να αλλάξει στα 800 ή στα 870 mm με διαφορετικές σέλες της εταιρείας. Στα φρένα έχουμε ένα δισκόφρενο μπροστά κι ένα ακόμα πίσω, με το 450MT να διαθέτει πέρα από δικάναλο ABS -που μπορεί να απενεργοποιηθεί για Off-Road χρήση- και Traction Control της Bosch -που και αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί- στον στάνταρ εξοπλισμό.

CFMOTO 450MT

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17,5 λίτρα καυσίμου, και το στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 175 κιλά.

CFMOTO 450MT

Τα φώτα είναι full-LED, ενώ η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη ψηφιακή TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα, με δυνατότητα mirror-cast της οθόνης του κινητού ώστε να έχετε και πλοήγηση, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει και δυο θύρες φόρτισης USB Type-C.

CFMOTO 450MT

Στην EICMA το 450MT παρουσιάστηκε φορτωμένο με ότι αξεσουάρ μπορεί να φανταστεί κανείς, από κάγκελα ρεζερβουάρ και κινητήρα, αλουμινένια ποδιά, προβολάκια, χούφτες, σχάρα, πλαϊνές τσάντες, βάση για κινητό / GPS πάνω από τα όργανα, σέλα με διχρωμία στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, προστατετυτική λάμα της δαγκάνας του φρένου μπροστά, κ.α., ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια από τα παραπάνω θα ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό και ποια θα είναι έξτρα.

CFMOTO 450MT

Γνωρίζοντας πως γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί χαμηλά η τιμή του 450MT και στην Ελλάδα, κοντά στα 6.000 ευρώ, αναμένουμε να δούμε πότε θα έρθει και στη χώρα μας η μοτοσυκλέτα.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες