EICMA 2024: CFMOTO 700MT - Στα πρότυπα του 800MT

Μετά την αναβάθμιση του μεγάλου αδελφού στην έκδοση 800MTX 
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/11/2024

Δίπλα στην παρουσίαση του 800MTX που σας είχαμε δείξει νωρίτερα, μιας μοτοσυκλέτας που ανεβάζει τον πήχη σε design, εξοπλισμό και επιδόσεις σε σχέση με το 800MT, η CFMOTO φέρνει στην αγορά τη νέα έκδοση του 700ΜΤ, που με τη σειρά του αναβαθμίζεται εμφανισιακά τουλάχιστον στα πρότυπα του 800MT.

Η μοτοσυκλέτα δείχνει πιο όμορφη από πριν, ενώ αντί για τις χυτές ζάντες των 17 ιντσών τώρα φέρει ακτινωτές 19 και 17. 

Το ρεζερβουάρ δείχνει να έχει κερδίσει 2 λίτρα αφού δηλώνεται στα 20 αντί των 18 του προηγούμενου μοντέλου, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει τόσο δικάναλο ABS όσο και Traction Control.

Οι αναρτήσεις και το ψαλίδι δείχνουν να μην έχουν αλλάξει σε σχέση με πριν, ενώ οι διαδρομές πιρουνιού και αμορτισέρ δίνονται στα 150 mm και στα 148 mm αντίστοιχα. Ίδια παραμένει και η μέγιστη ιπποδύναμη του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, στους 67 hp. Αντίθετα η ροπή δείχνει μειωμένη στα 6,1 kgm από 6,9, μπορεί και ως αποτέλεσμα των Euro 5+ προδιαγραφών.

Μειωμένη δείχνει η απόσταση της σέλας από το έδαφος, στα 800 mm αντί των 820 mm, ενώ δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει τυπογραφικό λάθος στο δελτίο τύπου πάντως το βάρος της μοτοσυκλέτας αναφέρεται στα πολλά 258 γεμάτα κιλά!

Η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη TFT 5 ιντσών, τα φώτα είναι full-LED και το T-Box ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ετικέτες

FB Mondial – Στην Ελλάδα τα δικύλινδρα MUD και Piega 452 καθώς και τα SMX 125 και 300

Ντεμπούτο στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας και σύντομα μετά ξεκινά η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά
fb mondial
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Η εταιρεία Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ ανακοινώνει την άφιξη τεσσάρων νέων μοτοσυκλετών της Ιταλικής FB Mondial στη χώρα μας. Όλα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 που διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από 1 ως 5 Απριλίου, ενώ οι πρώτες μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες στο τέλος Μαΐου.

Τα νέα μοντέλα της Mondial που έρχονται είναι τα εξής:

fb mondial mud 452

MUD 452 – Δικύλινδρη adventure με τον κινητήρα της CFMOTO 450MT

fb mondial piega 452

PIEGA 452 - Streetfighter με τον ίδιο δικύλινδρο κινητήρα της CFMOTO όπως και η MUD

fb mondial smx300 enduro

SMX 300 ENDURO – Off-road μοντέλο με τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 292 cc και 28 ίππων

fb mondial smx125 enduro

SMX 125 ENDURO - Off-road μοντέλο με τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 124,2 cc και 15 ίππων

Οι τιμές των νέων μοτοσυκλετών θα ανακοινωθούν αρχές Μαΐου και, όπως αποκαλύπτει η αντιπροσωπεία, θα είναι άκρως ανταγωνιστικές.

Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ

Λεωφόρος Μεσογείων 527, Αγία Παρασκευή 15343

Τηλέφωνα: 210-6000711 / 6010070

Fbmondial.gr / Thrust-motor.com / Gountoufas.gr