EICMA 2024: CFMOTO 700MT - Στα πρότυπα του 800MT

Μετά την αναβάθμιση του μεγάλου αδελφού στην έκδοση 800MTX 
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/11/2024

Δίπλα στην παρουσίαση του 800MTX που σας είχαμε δείξει νωρίτερα, μιας μοτοσυκλέτας που ανεβάζει τον πήχη σε design, εξοπλισμό και επιδόσεις σε σχέση με το 800MT, η CFMOTO φέρνει στην αγορά τη νέα έκδοση του 700ΜΤ, που με τη σειρά του αναβαθμίζεται εμφανισιακά τουλάχιστον στα πρότυπα του 800MT.

Η μοτοσυκλέτα δείχνει πιο όμορφη από πριν, ενώ αντί για τις χυτές ζάντες των 17 ιντσών τώρα φέρει ακτινωτές 19 και 17. 

Το ρεζερβουάρ δείχνει να έχει κερδίσει 2 λίτρα αφού δηλώνεται στα 20 αντί των 18 του προηγούμενου μοντέλου, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει τόσο δικάναλο ABS όσο και Traction Control.

Οι αναρτήσεις και το ψαλίδι δείχνουν να μην έχουν αλλάξει σε σχέση με πριν, ενώ οι διαδρομές πιρουνιού και αμορτισέρ δίνονται στα 150 mm και στα 148 mm αντίστοιχα. Ίδια παραμένει και η μέγιστη ιπποδύναμη του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, στους 67 hp. Αντίθετα η ροπή δείχνει μειωμένη στα 6,1 kgm από 6,9, μπορεί και ως αποτέλεσμα των Euro 5+ προδιαγραφών.

Μειωμένη δείχνει η απόσταση της σέλας από το έδαφος, στα 800 mm αντί των 820 mm, ενώ δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει τυπογραφικό λάθος στο δελτίο τύπου πάντως το βάρος της μοτοσυκλέτας αναφέρεται στα πολλά 258 γεμάτα κιλά!

Η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη TFT 5 ιντσών, τα φώτα είναι full-LED και το T-Box ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ετικέτες

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε η τιμή του σε ευρωπαϊκές αγορές και είναι ανταγωνιστική – Πρόβλεψη για Ελλάδα

Έρχεται με νέο πακέτο βασισμένο στην παλιά αξιοπιστία
suzuki
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Η Suzuki μας αποκάλυψε στην έκθεση EICMA τη νέα μεσαία crossover SV-7GX, που φέρει τον γνωστό V2 κινητήρα 90 μοιρών των SV650 και V-Strom 650, ανανεωμένο με νέα καλούδια.

Ο κινητήρας αυτός βρίσκεται στην παραγωγή από το μακρινό 1999, όμως φέρει πλέον ride-by-wire ψεκασμό που έρχεται πακέτα μαζί με quickshiter δύο κατευθύνσεων, τρία riding modes που ρυθμίζουν με την σειρά τους την απόδοση κινητήρα και traction control τριών επιπέδων, ενώ η απόδοση του κινητήρα είναι 72,4 ίπποι και 6,52 kg.m στις 8.500 και 6.800 σ.α.λ. αντίστοιχα - όσο δηλαδή ήταν και πριν τον εκσυγχρονισμό.

suzuki

Η τιμή της μοτοσυκλέτας στην Αγγλία έχει ανακοινωθεί στις 6.999 λίρες (περίπου 8.000 ευρώ, ισοτιμία 12/5/2026), στη Γερμανία η βασική έκδοση (λευκό χρώμα) θα πωλείται έναντι 7.999 ευρώ με την Touring έκδοση να είναι κατά χίλια ευρώ ακριβότερη (8.999), ενώ στην Ισπανία έχει οριστεί στα 7.999 ευρώ. Στη χώρα μας εκτιμάμε πως λόγω του τέλους ταξινόμησης και του αυξημένου ΦΠΑ, η τιμή αναμένεται να υπερβεί τις 8.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμή που ως τώρα φωτογραφίζει τη διάθεση της Suzuki να κρατήσει τη νέα της μοτοσυκλέτα κοντά στα δεδομένα του ανταγωνισμού, καθώς παραμένει στα ίδια επίπεδα με το V-Strom 650.

Το SV-7GX εκτιμάται πως θα φτάσει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Suzuki προς τα τέλη του Καλοκαιριού.