EICMA 2024: CFMOTO 700MT - Στα πρότυπα του 800MT

Μετά την αναβάθμιση του μεγάλου αδελφού στην έκδοση 800MTX 
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/11/2024

Δίπλα στην παρουσίαση του 800MTX που σας είχαμε δείξει νωρίτερα, μιας μοτοσυκλέτας που ανεβάζει τον πήχη σε design, εξοπλισμό και επιδόσεις σε σχέση με το 800MT, η CFMOTO φέρνει στην αγορά τη νέα έκδοση του 700ΜΤ, που με τη σειρά του αναβαθμίζεται εμφανισιακά τουλάχιστον στα πρότυπα του 800MT.

Η μοτοσυκλέτα δείχνει πιο όμορφη από πριν, ενώ αντί για τις χυτές ζάντες των 17 ιντσών τώρα φέρει ακτινωτές 19 και 17. 

Το ρεζερβουάρ δείχνει να έχει κερδίσει 2 λίτρα αφού δηλώνεται στα 20 αντί των 18 του προηγούμενου μοντέλου, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει τόσο δικάναλο ABS όσο και Traction Control.

Οι αναρτήσεις και το ψαλίδι δείχνουν να μην έχουν αλλάξει σε σχέση με πριν, ενώ οι διαδρομές πιρουνιού και αμορτισέρ δίνονται στα 150 mm και στα 148 mm αντίστοιχα. Ίδια παραμένει και η μέγιστη ιπποδύναμη του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, στους 67 hp. Αντίθετα η ροπή δείχνει μειωμένη στα 6,1 kgm από 6,9, μπορεί και ως αποτέλεσμα των Euro 5+ προδιαγραφών.

Μειωμένη δείχνει η απόσταση της σέλας από το έδαφος, στα 800 mm αντί των 820 mm, ενώ δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει τυπογραφικό λάθος στο δελτίο τύπου πάντως το βάρος της μοτοσυκλέτας αναφέρεται στα πολλά 258 γεμάτα κιλά!

Η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη TFT 5 ιντσών, τα φώτα είναι full-LED και το T-Box ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 800 RX – Σύντομα στην Ελλάδα το πιο χωματερό μέλος των SRT

Πλησιάζει στη χώρα μας το αντίπαλο δέος των CFMOTO 800MT-X και Voge DS800X Rally
qjmotor srt 800 rx
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/3/2026

Έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στην EICMA πριν μερικούς μήνες, παρότι το είχαμε εντοπίσει στην κινέζικη επικαιρότητα τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα. Πλέον επίσημα πιστοποιημένο κατά τις προδιαγραφές Euro 5+ και επισημοποιημένο στην έκθεση του Μιλάνου, το SRT 800 RX ετοιμάζεται σύντομα να βρεθεί και στα μέρη μας, καθώς αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο.

 

QJMOTOR SRT 800 RX

Το SRT 800 RX βασίζεται στον δικύλινδρο κινητήρα 799 cc του SRT 800 SX με απόδοση 94 hp και 8,9 kgm, που ήδη διατίθεται στην ελληνική αγορά, ωστόσο το εντυπωσιακότερο στοιχείο που το συνοδεύει είναι το ονομαστικό βάρος των 198 υγρών κιλών, με γεμισμένο το ρεζερβουάρ των 21 λίτρων που φορά.

QJMOTOR SRT 800 RX

Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά 65 ολόκληρων κιλών (!) από το αντίστοιχο SRT 800 SX, η οποία προφανώς δεν είναι δυνατό να οφείλεται στα τρία λιγότερα λίτρα του ρεζερβουάρ του RX και φυσικά θα δοκιμαστεί με ακρίβεια στις ζυγαριές του ΜΟΤΟ.

QJMOTOR SRT 800 RX

Το μοντέλο αυτό ξεχωρίζει τη θέση του από την υπόλοιπη γκάμα των SRT που εισάγεται στην Ελλάδα με τον συνδυασμό τροχών 21 και 18 ιντσών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νέα μικρά SRT 125 DX και SRT 300 DX, που επίσης αναμένονται στην Ελλάδα την ίδια εποχή.

QJMOTOR SRT 800 RX

Με ρυθμιζόμενο ύψος σέλας μεταξύ 830 και 860 mm, αλλά και με ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 210 mm, περιμένουμε με ανοικτές αγκάλες το νέο μοντέλο της QJMOTOR για να δοκιμαστεί αναλυτικά επί ελληνικού εδάφους και να περάσει από το απόλυτο πεδίο δοκιμής του Mega Test.

Ετικέτες