Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Peugeot scooters 2018

120 χρόνια ιστορίας με τα μάτια στο μέλλον

Φέτος η Peugeot γιορτάζει 120 χρόνια ιστορίας και στα πλαίσια του επετειακού ορόσημου παρουσίασε τα μοντέλα της νέας χρονιάς και την οπτική της για το μέλλον.

Το concept PX3 αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα των τρίροδων scooters με μια crossover προσέγγιση, αλλά και την χρήση "έξυπνων" gadgets που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ζωή του αναβάτη αλλά και να αυξήσουν τα επίπεδα της ασφάλειας. Μάλιστα, στο περίπτερό τους οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της οδήγησης και της δημιουργίας του νέου ηλεκτρικού scooter, μέσα από γυαλιά VR (εικονικής πραγματικότητας).


Στα ίδια πλαίσια του εορτασμού παρουσίασε και το Django 120 με το λογότυπο και την ιδιαίτερη βαφή και εξοπλισμό που επιμελήθηκε η Schedoni, η ιταλική εταιρεία που ειδικεύεται στα custom made δερμάτινα.
Μια από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις για την επόμενη χρονιά είναι το ότι οι κινητήρες των 50cc θα πληρούν τις προδιαγραφές Euro4, μέσω της μετάβασης στην τροφοδοσία με τον ψεκασμό (για τον κινητήρα του Kisbee) και του ηλεκτρονικού ελέγχου του καρμπιρατέρ (για τους κινητήρες των Tweet και Speedfight).


Παράλληλα, όλα τα scooter της γκάμας της Peugeot αποκτούν νέους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ το τρίροδο Metropolis είναι το πρώτο scooter του εργοστασίου που αποκτά τον νέο κινητήρα PowerMotion 400 LFE.


To Django 125 αποκτά κι αυτό με τη σειρά του σύστημα ABS, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την νέο-ρετρό αισθητική του με τους νέους χρωματισμούς, ενώ φέτος η Peugeot ανακοίνωσε ότι θα μπει στην παραγωγή το πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter της περσινής χρονιάς, το 2.0 e-powered by GenZe.

Tags: