Royal Enfield - Κατέθεσε αίτηση για να κατοχυρώσει το όνομα Guerilla 450

Νέο μοντέλο με τον νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα των 450 κυβικών
Royal Enfield Guerilla 450
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/9/2023

Σύμφωνα με έγγραφα που βγήκαν στην δημοσιότητα, η Royal Enfield σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον νέο της κινητήρα των 450 κυβικών που θα κάνει ντεμπούτο στο Himalayan 450, σε τουλάχιστον ένα ακόμα μοντέλο, το οποίο θέλει να ονομάσει Guerilla 450.

Πριν από ένα χρόνο, είχαν κάνει την εμφάνισή τους κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έδειχναν μία μοτοσυκλέτα τύπου roadster, διαφορετική από το Himalayan 450, το οποίο φαινόταν ότι χρησιμοποιεί την ίδια νέα υγρόψυκτη πλατφόρμα 450 κυβικών. Τότε οι υποθέσεις έκαναν λόγο για επερχόμενο Scram 450. Η αίτηση κατοχύρωσης που κατέθεσε τώρα η μητρική εταιρεία της RE, Eicher Motors Limited, για την νέα ονομασία Guerilla 450, αποκαλύπτει το όνομα της επερχόμενης μοτοσυκλέτας -αν καταφέρει να κατοχυρώσει το όνομα τη εταιρεία.

Royal Enfield Guerilla 450

Βλέπουμε ωστόσο στα έγγραφα που διέρρευσαν πως δεν υπάρχει η ημερομηνία έγκρισης, ούτε και λήξης της ισχύος για τoGuerilla 450”. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη εγκριθεί η κατοχύρωση του ονόματος στην Royal Enfield.

Πριν από λίγες ημέρες, η ινδική εταιρεία, είχε παρουσιάσει το πρώτο επίσημο teaser video με τo ολοκαίνουργιο Himalayan 450, δίνοντας μας μία πρώτη γεύση όσον αφορά την εμφάνισή του, χωρίς όμως να αναφέρονται επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά για τη μοτοσυκλέτα. Λίγο μετά, έκαναν την εμφάνισή τους και φωτογραφίες του μοντέλου, όπου φαίνεται έτοιμο να βγει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον ινδικό τύπο, για την πλατφόρμα των 450 κυβικών, η Royal Enfield σκοπεύει να παρουσιάσει δύο ακόμα μοντέλα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα τέσσερα. Το ένα θα είναι café racer, ενώ το άλλο μία πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Himalayan 450 για όσους ζητούν το κάτι παραπάνω από την βασική. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα από την ίδια την εταιρεία.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ