Voge - Διαρροή νέων μοντέλων τα οποία αντιγράφουν πιστά μοτοσυκλέτες και scooter των Honda και BMW!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 18 νέα μοντέλα έχει το χρονοδιάγραμμα της Voge μέχρι το 2026
motomag Voge – Διαρροή νέων μοντέλων τα οποία αντιγράφουν πιστά αρκετά μοντέλα της Honda και της BMW
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

Σε συνέδριο της Voge στην Κίνα το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2024, υπήρξε διαρροή φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονται 18 νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν σε βάθος τριετίας, ενώ αρκετά από αυτά βασίζονται σε ανησυχτικό βαθμό σε αντίστοιχα μοντέλα των Honda και BMW.

Στη φωτογραφία που διέρρευσε βλέπουμε έναν υπάλληλο της εταιρείας, και πίσω του να υπάρχουν τα νέα μοντέλα της Voge τα οποία ενδεχομένως να παρουσιαστούν αρχής γενομένης από τη φετινή χρονιά με το χρονοδιάγραμμα να ολοκληρώνεται το 2026.

Αν παρατηρήσουμε καλύτερα πολλά από τα νέα μοντέλα που απεικονίζονται στην φωτογραφία μοιάζουν ή για την ακρίβεια υπάρχουν ήδη στην παραγωγή από τις BMW και Honda. Το να αντιγράφει η Voge την BMW είναι σε κάποιο βαθμό λογικό καθώς η Loncin -στην οποία ανήκει η Voge- συνεργάζεται με τη γερμανική εταιρεία παρέχοντας της κινητήρες για το scooter C 400 καθώς και για το F 900 GS. Από την άλλη το να βλέπουμε στην φωτογραφία μοντέλα ίδια με της Honda τότε αυτό γεννά ερωτήματα.

Στην περίπτωση των νέων μοντέλων της Voge που εμφανίζονται στη φωτογραφία και έχουν ως βάση τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της BMW, το μόνο που γνωρίζουμε είναι το πώς θα λέγονται και το πότε αυτά θα κυκλοφορήσουν, πάντα με γνώμονα τα όσα διέρρευσαν. Tο DS900X το οποίο βασίζεται στο F 900 GS της BMW θα αποκτήσει μία πιο σκληροπυρηνική έκδοση η οποία θα ονομάζεται DS900Rally.

Παράλληλα στη φωτογραφία βλέπουμε και μοντέλα μεγαλύτερου κυβισμού τα οποία βασίζονται στα S 1000 RR και K 1600 GT. Όσον αφορά το superbike μοντέλο της Voge θα ονομάζεται RR1000 και μπορείτε να μαντέψετε πως αυτό θα είναι όμοιο με το S 1000 RR της BMW ωστόσο θα υπάρχει διαφορά όσον αφορά τον κινητήρα, με τη Voge να χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο κινητήρα που έχει η ίδια δημιουργήσει.

Εκτός από αυτά τα δύο μοντέλα, η Voge στο χρονοδιάγραμμα που αποκαλύφθηκε θα βγάλει στην παραγωγή και ένα νέο μοντέλο το οποίο είναι ίδιο με το Κ 1600 GT της BMW! Στην προκειμένη περίπτωση το μοντέλο αυτό θα ονομάζεται 1600GT ωστόσο μιας και η Voge δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα της BMW, θα αναγκαστεί να δημιουργήσει έναν νέο κινητήρα ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Όπως αναφέραμε, η BMW είναι λογικό να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Voge, η Honda όμως πού εντάσσεται σε αυτό το χρονοδιάγραμμα νέων μοντέλων που αποκαλύφθηκε;! Στη φωτογραφία βλέπουμε κάποια μοντέλα τα οποία είναι πιστά αντίγραφα της ιαπωνικής εταιρείας με την Voge να κάνει επίθεση σε κάθε μέτωπο όσον αφορά τις κατηγορίες.

Στην πρώτη στήλη του χρονοδιαγράμματος βλέπουμε το μοντέλο με ονομασία SR150ADV το οποίο όπως μπορείτε να μαντέψετε έχει συγγενικές ρίζες με τα adventure scooter της Honda. Στη δεύτερη στήλη βλέπουμε τα μοντέλα SR350ADV και DS750Rally, στην πρώτη περίπτωση το SR350ADV είναι εμπνευσμένο από το ADV350 της Honda ενώ το DS750Rally είναι όμοιο με το XL 750 Transalp της ιαπωνικής εταιρείας.

Η Voge εκτός των άλλων αποφάσισε πως πρέπει να εισέλθει και στην κατηγορία των γυμνών μοντέλων στα μεσαία κυβικά και για αυτό επέλεξε το CB650R της Honda ως το μοντέλο αντιγραφής. Στην προκειμένη περίπτωση το νέο μοντέλο της Voge το οποίο θα παρουσιαστεί το 2026 θα ονομάζεται R660-R.

Με την διαρροή της φωτογραφίας να προκαλεί σημαντικά ερωτηματικά όσον αφορά την στρατηγική της Voge σχετικά με τα νέα της μοντέλα, αναμένουμε να δούμε αν αυτό είναι ένα τέχνασμα της κινεζικής εταιρείας το οποίο απεικονίζει απλά τους κυριότερους ανταγωνιστές της σε κάθε κατηγορία ή αν πράγματι προτίθεται η εταιρεία να βγάλει τα συγκεκριμένα μοντέλα στην παραγωγή για διάθεση στην Κίνα ή και έξω από τη χώρα.

Ετικέτες

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)