Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ducati MotoGP 2018

Παρουσίαση της ομάδας στο Borgo Panigale

Στην έδρα της, και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Borgo Panigale, επέλεξε η Ducati να κάνει την παρουσίαση της εργοστασιακής της ομάδας για τα MotoGP της φετινής σεζόν. Είναι η πρώτη παρουσίαση ομάδας για το 2018, κάτι που παραδοσιακά κάνει η Ducati, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από εκείνες τις φαντασμαγορικές διοργανώσεις στο χειμερινό θέρετρο της Madonna di Campiglio που γινόντουσαν από κοινού με την ομάδα της Ferrari στην F1.
Ο Team Manager της Ducati, ο άνθρωπος που κατάφερε να γυρίσει 180 μοίρες την πορεία της ομάδας στους αγώνες –φτάνοντας στο σημείο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τον Dovizoso μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της Valencia- ο Gigi Dall' Ignia, είπε στου δημοσιογράφους και σε όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, πως μετά το πέρας της σεζόν οι μηχανολόγοι δούλεψαν σκληρά προκειμένου να γεννηθούν ιδέες και προτάσεις για τη νέα σεζόν, οι οποίες θα δοκιμαστούν στα τέλη του μήνα στην Sepang στις πρώτες δοκιμές για το 2018.

Η σημαντικότερη δουλειά έχει γίνει στον κινητήρα όπου προστέθηκε παραπάνω δύναμη, ενώ κατάφεραν, όπως είπε, να γίνει το Desmosedici πιο ευκολοδήγητο σε σχέση με το παρελθόν! Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες στην αεροδυναμική του φαίρινγκ, ενώ όπως ενημέρωσε ο Dall' Ignia την τελική μορφή της μοτοσυκλέτας θα την δούμε στον δεύτερο ή τρίτο αγώνα της χρονιάς. Δεν παρέλειψε βέβαια να τονίσει ότι πέρα από τις μοτοσυκλέτες εξίσου σημαντικοί είναι και οι αναβάτες, θεωρώντας ότι και φέτος θα είναι ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικοί.


Η μοτοσυκλέτα, για την οποία φυσικά ανακοινώθηκαν ελάχιστα στοιχεία, εμφανισιακά διαθέτει το φαίρινγκ με τις αεροτομές προδιαγραφών 2017, ενώ μια σημαντική διαφοροποίηση έχει να κάνει με το χρώμα όπου προστέθηκε στο κλασσικό κόκκινο-άσπρο συνδυασμό και το γκρι, με τους δύο αναβάτες να συμφωνούν ότι δίνει μια πιο επιθετική εμφάνιση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ducati, το Desmosedici αποδίδει πάνω από 250 ίππους, έχει τελική πάνω από 350Km/h, ο ψεκασμός διαθέτει σώματα με δύο μπεκ (ένα πάνω κι ένα κάτω από την πεταλούδα), ενώ το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο γκάζι λειτουργεί με τη νέα μονάδα EVO 2 TCF. Το βάρος της είναι στα 157 κιλά –όπως ορίζουν οι κανονισμοί, οι αναρτήσεις είναι της Öhlins, τα φρένα της Brembo και φυσικά η ECU είναι η ενιαία που διαθέτουν όλες οι μοτοσυκλέτες των MotoGP από την Magneti Marelli.


Ο Lorenzo στις δηλώσεις του δεν ξέφυγε από τα στερεότυπα και τα κλισέ, λέγοντας ότι ναι μεν ήταν δύσκολη η περσινή χρονιά, αλλά ο τελικός απολογισμός ήταν θετικός χάρη στα καλά αποτελέσματα από το μέσον της χρονιάς κι έπειτα, ενώ συμπλήρωσε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για το 2018 προσφέροντας ακόμη περισσότερες συγκινήσεις, αφού η μοτοσυκλέτα και η ομάδα θεωρεί πως έχουν τα φόντα να κερδίσουν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Dovizioso, ο οποίος τόνισε πως υπήρξαν πολλά ανάμικτα συναισθήματα την χρονιά που πέρασε και δεσμεύτηκε απέναντι στους Ducatisti να είναι πιο ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγους μήνες.