MotoGP - Ακόμη ένας μνηστήρας για τη θέση του Marquez στη Repsol Honda το 2024

Το όνομα του Maverick Viñales έφυγε από τη λίστα, ενώ προστέθηκε αυτό του Fabio Di Giannantonio
motomag MotoGP – Ακόμη ένας μνηστήρας για τη θέση του Marquez στη Repsol Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/10/2023

Η αποχώρηση του Marc Marquez από την ομάδα της Repsol Honda στο τέλος της χρονιάς, έχει προκαλέσει ένα ντόμινο στο μεταγραφικό κομμάτι του MotoGP με αρκετούς αναβάτες να εποφθαλμιούν τη θέση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Αν μη τι άλλο, το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP τα έχει όλα -μάχη για τον τίτλο των αναβατών καθώς και αρκετά μεταγραφικά πηγαινέλα, με το σημαντικότερο όλων τη μεταγραφή του Marquez στην Team Gresini Racing. H απόφαση του Ισπανού να αφήσει τη Honda μετά από 11 χρόνια έχει δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ιαπωνική ομάδα, ενώ η μη ανταγωνιστική RC213V, αλλά και τα περισσότερα συμβόλαια που λήγουν το 2024, ελαχιστοποιούν τους υποψήφιους μνησήρες για τη θέση του Marquez.

MotoGP

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που είτε δεν έχουν θέση για την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία αλλά και αυτοί που προσπαθούν μέσω της πλαγίας οδού, δηλαδή των δηλώσεων, να βάλουν το όνομα τους στην εξίσωση, ενώ στην τελευταία κατηγορία συναντάμε αυτούς που... εν αγνοία τους μπήκαν στο μεταγραφικό παζάρι της Honda. Μερικοί από αυτούς είναι οι Maverick Viñales, Miguel Oliveira, Johann Zarco, Iker Lecuona αλλά και η νέα προσθήκη της λίστας ο Fabio Di Giannantonio. Το όνομα το οποίο “παίζει πολύ δυνατά” εδώ και αρκετό καιρό είναι αυτό του Oliveira με τον αναβάτη της Cryptodata RNF Motogp Team να δηλώνει πως υπάρχουν συζητήσεις με τη Honda ενώ κατά τη διάρκεια του GP της Ινδονησίας υπήρξε μία κόντρα μεταξύ Oliveira και του αφεντικού της ομάδας Razlan Razali, σχετικά με έναν όρο που υπάρχει στο συμβόλαιο του Πορτογάλου αναβάτη, που του δίνει τη δυνατότητα να φύγει από την ομάδα αν υπάρξει πρόταση από εργοστασιακή ομάδα.

MotoGP

Επόμενο όνομα στη λίστα αυτό του Johann Zarco, ο Γάλλος την επόμενη χρονιά θα βρεθεί στην LCR Honda και ως εκ τούτου με το που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Marquez στη Gresini Racing Team αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν πως ο Zarco θα είναι ο αντικαταστάτης του Ισπανού στη Repsol Honda. O Zarco έκανε δηλώσεις πως θα μπορούσε να οδηγήσει για την εργοστασιακή ομάδα την επόμενη χρονιά ωστόσο το HRC δεν έχει προβεί σε συνομιλίες με τον Γάλλο αναβάτη της Prima Pramac Racing. Επόμενο όνομα αυτό του Maverick Viñales. Ο αναβάτης της Aprilia Racing ενδιέφερε το HRC ωστόσο οι δηλώσεις που έκανε στη Αυστραλία ξεκαθάρισαν το τοπίο: “με ενδιαφέρει η Aprilia, έχω συμβόλαιο μέχρι το 2024 και θα το τιμήσω”.

MotoGP

Και κάπως έτσι φτάσαμε στα δύο επόμενα ονόματα της λίστας της Honda, αυτά των Iker Lecuona και Fabio Di Giannantonio. Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά, ο Lecuona ανήκει στη Honda και αγωνίζεται με την ιαπωνική ομάδα στο WSBK, ωστόσο ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία και για αυτό περιμένει να δει πώς θα κυλήσουν τα πράγματα, με άλλα λόγια κάνει τον πιστό στρατιώτη ο οποίος στο τέλος περιμένει να κυλήσουν όλα ομαλά προς όφελος του. Το όνομα του Fabio Di Giannantonio προστέθηκε πριν λίγες ημέρες στη λίστα των μνηστήρων της θέσης του Marquez. Ο αναβάτης της Gresini Racing Team στο τέλος της χρονιάς θα μείνει χωρίς ομάδα και αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν θέλει να συμβεί. Ο Ιταλός δήλωσε πως η ομάδα management του προσπαθεί να βρει μία λύση ώστε να παραμείνει στο MotoGP και πως έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του πως αξίζει μια θέση στην μεγάλη κατηγορία. Ο Fabio Di Giannantonio ανέφερε επίσης πως η Honda είναι μία ιστορική ομάδα και πως αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στις επιτυχίες, με τον ίδιο να μην σκέφτεται ακόμη το να μετακομίσει στην Moto2 ή στα WSBK.

MotoGPMotoGP
Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες