MotoGP: Εκτός ο Marquez για έως και τρεις μήνες σύμφωνα με την Honda!

Ανακοίνωση που έρχεται από το HRC
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/8/2020

Η περιπέτεια του Marc Marquez δεν τελειώνει έτσι εύκολα όπως φανερώνει ανακοίνωση του HRC μόλις τώρα. Υπολογίζεται πως ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα χρειαστεί από δύο έως και τρεις μήνες περαιτέρω αποκατάσταση μέχρι να καταφέρει να οδηγήσει ξανά!

Το HRC και ο Marc Marquez πήραν γνωματεύσεις από μία σειρά ειδικών ιατρών καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως πρέπει να κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθείται. Αρχικός στόχος του Marquez στο πρώτο χειρουργείο μετά τον τραυματισμό του στις 19 Ιουλίου, ήταν το φετινό πρωτάθλημα. Από το δεύτερο χειρουργείο και μετά, ο στόχος είναι να επιστρέψει πλήρως το χέρι στο 100% πριν οδηγήσει ξανά.

Αυτό ήταν και το σχόλιο του Alberto Puig σχετικά με την ανακοίνωση αυτή, πως αντικειμενικός στόχος για την Honda και τον Marquez είναι μονάχα ένας, να γίνει αυτή την στιγμή τελείως καλά πριν επιστρέψει. Δεν υπάρχει για αυτούς άλλη προθεσμία, ούτε πλέον και καθορισμένος αγώνας στον οποίο θα επιστρέψουν. Μόνος στόχος είναι να αναρρώσει πλήρως ο Marquez.

Παράλληλα με την πιο πάνω δήλωση, παραμένει το γεγονός πως η επιστροφή στο Misano ήταν κάτι που έχει ακουστεί από την Honda ως πιθανός πρώτος αγώνας για τον Marquez μετά τον τραυματισμό. Με την σημερινή ανακοίνωση που μιλά για τροποποίηση του προγράμματος αποκατάστασης έπειτα από σειρά γνωματεύσεων, τα πράγματα δείχνουν πως δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, για τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή μετά το δεύτερο χειρουργείο. Ο κόσμος του MotoGP και οι φίλαθλοι, του ευχόμαστε όλοι να επιστρέψει πλήρως το συντομότερο δυνατό.

Ετικέτες

Olympia Rally, 3η Ημέρα: Νίκη Καράμπελα, ανέβηκε πρώτος στη γενική κατάταξη ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο Καράμπελας κέρδισε με 11 λεπτά διαφορά και ανέβηκε 7 θέσεις στη γενική
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/4/2026

Η 3η ημέρα του Olympia Rally 2026 σηματοδότησε την έναρξη του Marathon stage, καθώς ο αγώνας κατευθυνόταν προς την Καλαμάτα. Αυτή η απαιτητική ημέρα χωρίστηκε σε δύο ειδικές διαδρομές, με ένα διάλειμμα στη Διαβολίτσα πριν από το δεύτερο σκέλος της ημέρας.

Η πρώτη ειδική πέρασε από Μακρίσια, Κρέστενα, Σμέρνα και Αρτεμίδα, πριν ανέβει στο όρος Τετράσιο. Το συγκεκριμένο τμήμα συνδύαζε μεγάλες αποστάσεις με εναλλαγές τοπίου, απαιτώντας από τους αναβάτες σωστή διαχείριση ρυθμού, ενέργειας και πλοήγησης, προσαρμοζόμενοι συνεχώς στις αλλαγές του τερέν.

Μετά το διάλειμμα, η δεύτερη ειδική οδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από την Αγία Θεοδώρα και στη συνέχεια παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο προς την Καλαμάτα. Παρότι πιο γρήγορη σε χαρακτήρα, αυτή η ειδική απαιτούσε αυξημένη συγκέντρωση, ιδιαίτερα μετά τη συσσωρευμένη κόπωση του Marathon stage. Να σημειωθεί πως οι αναβάτες δεν είχαν χτες εξωτερική υποστήριξη.

Olympia

Τη χτεσινή μέρα πρώτος τερμάτισε ο συνεργάτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, με Yamaha Ténéré 700, δεύτερος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος - τακτικός συμμετέχων στα MEGA TEST ON-OFF - με Yamaha WR450F και τρίτος ο Kreidl Ferdinand με KTM EXC 450.

Στη γενική κατάταξη ο Γιάννης Σεβαστόπουλος προσπέρασε στην πρώτη θέση τον Kreidl Ferdinand, και τρίτο τον Κίμωνα Καράμπελα, που τη δεύτερη ημέρα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα όμως χτες ανέκαμψε σημαντικά, ενώ στην 5η θέση γενικής βρίσκεται ο Γιάννης Τρίγκας με Suzuki DR-Z4s.