Ο Ιταλός δεν θα λάβει μέρος ούτε στο GP της Τσεχίας, καθώς αναρρώνει από την πτώση του στο Sprint του Σαββάτου στο Sachsenring, ενώ παράλληλα εξελίσσεται και η έρευνα της Dainese, γιατί η αγωνιστική φόρμα του άνοιξε κατά την διάρκεια της πτώσης του.
Οι καλοκαιρινές διακοπές του Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) θα είναι λίγο μεγαλύτερες από ότι θα σχεδίαζε, καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει από την πτώση του στο Sprint της Tissot στο Sachsenring. Ο Ιταλός έχασε τον Κυριακάτικο αγώνα του Γερμανικού GP, αφού επέστρεψε στην Ιταλία για περαιτέρω ελέγχους λόγω πόνου στον ώμο.
Ο Ιταλός είναι αυτή τη στιγμή 5ος στην γενική κατάταξη με 139 βαθμούς και σίγουρα κάθε άλλο παρά χαρούμενος μπορεί να είναι με αυτή την εξέλιξη.
Ο αναβάτης της VR46 δήλωσε: "Μετά από δύο ημέρες ιατρικών ελέγχων, συνεδριών φυσιοθεραπείας και ξεκούρασης, αποφασίσαμε μαζί με την ομάδα να χάσουμε αυτό το GP στο Brno. Είναι πάντα δύσκολο να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις, αλλά μετά από ένα βαρύ ατύχημα όπως αυτό που είχα στο Sachsenring - και σε αυτή τη στιγμή του πρωταθλήματος πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές - δεν έχει νόημα να ρισκάρουμε, γιατί ο πόνος είναι ακόμα επίμονος. Προφανώς, δεν είναι μια εύκολη στιγμή, αλλά έλαβα μεγάλη υποστήριξη από όλη την ομάδα μου, την ακαδημία αναβατών VR46 και όλους τους οπαδούς, οι οποίοι ανυπομονούν να με δουν υγιή. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρίσκομαι στο Brno γιατί θέλω να συνεχίσω να δουλεύω με το επιτελείο μου και η ομάδα μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω στην πίστα όλο το πρόγραμμα φυσιοθεραπείας για να επιστρέψω στην Αυστρία όσο το δυνατόν πιο καλά".
Ο Morbidelli δεν θα είναι ο μόνος αναβάτης που θα λείπει από το GP της Τσεχίας, καθώς το μικρό κάταγμα στον ώμο του Maverick Vinales (Red Bull KTM Tech 3) δεν θα επιτρέψει στον Ισπανό να αγωνιστεί και θα αντικατασταθεί από τον Pol Espargaro, όπως διαβάσετε εδώ.