MotoGP Sachsenring: Νίκη Bagnaia με ανατροπή και δύο Marquez στο βάθρο!

Η πρώτη φορά από το 1997 δύο αδέρφια στο βάθρο
MotoGP Sachsenring: Νίκη Bagnaia με ανατροπή και δύο Marquez στο βάθρο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/7/2024

Μία σημαντική νίκη πήρε ο Bagnaia σήμερα εν όψη της θερινής διακοπής και της κούρσας του πρωταθλήματος, μετά το λάθος του Martin που ταυτόχρονα επέτρεψε στους δύο Marquez να ανέβουν μαζί στο βάθρο.

Δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανά κάνει ο Martin, το λάθος από την κορυφή και σήμερα του κοστίζει αρκετά καθώς κρατούσε επάξια την πρώτη θέση όντας ο καλύτερος αναβάτης της ημέρας. Ήταν κάτι που έπρεπε να είχε αποφύγει καθώς η πίεση από τον Bagnaia δεν θα συνέχιζε μέχρι το τέλος του αγώνα που έτσι και αλλιώς δεν ήταν μακριά. Υπήρχε το παράθυρο να τον αφήσει να πλησιάσει περισσότερο και να παλέψουν μέχρι το τέλος από το να ρισκάρει την πτώση η οποία και τελικά του στέρησε πολύτιμους βαθμούς.

Η εκκίνηση πήγε επίσης καλύτερα για τον Martin που ήξερε πλέον από εχθές τι να μην επαναλάβει και έτσι ο Bagnaia δεν βρέθηκε εμπρός με τον Oliveira να παίρνει την δεύτερη θέση. Αντιθέτως ο Raul Fernandez δεν ήταν ούτε στην αρχή ανταγωνιστικός και έτσι κατέληξε εκτός πεντάδας από την πρώτη στιγμή χάνοντας και άλλες θέσεις γρήγορα, σε αντίθεση με εχθές που τις έχασε λιγότερο άμεσα. Τρίτος ο Bagnaia και πίσω του ο Morbidelli κάνοντας την πρώτη έκπληξη, η επόμενη θα ερχόταν λίγο αργότερα.

Ο Alex Marquez έκλεινε την πεντάδα της εκκίνησης με τα βλέμματα να επικεντρώνονται στους τρεις πρώτους. Πολύ γρήγορα ο Bagnaia πέρασε τον Oliveria και πίσω του βρέθηκε ο Morbidelli που με μία επιθετική αλλά καθαρή κίνηση στον Alex Marquez είχε βάλει πλώρη για το βάθρο εστιάζοντας στην Aprilia.

Πριν τελειώσει ο δεύτερος γύρος ο Bagnaia περνά τον Martin με μία πολύ καλή κίνηση και ταυτόχρονα ο Morbidelli περνά τον Oliveira.

Στους επόμενους γύρους ο Morbidelli πιέζει τον Martin και η επόμενη θεαματική στιγμή για όλο το γκρουπ των πρώτων έρχεται στον 5ο γύρο όταν ο Alex Marquez περνά τον Oliveira και λίγες στροφές αργότερα ο Marc Marquez περνά την ίδια μοτοσυκλέτα με τον Raul Fernandez αναβάτη, σκαρφαλώνοντας από θέση και οι δύο της Gresini.

Ο Vinales ήταν βέβαιο πως θα καθυστερούσε την άνοδο του Marc Marquez αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να παλέψουν καθώς έκανε ένα λάθος που τον οδήγησε στην αμμοπαγίδα γλιτώνοντας οριακά την πτώση. Ο Oliveira αντίστροφα πάλεψε περισσότερο με τον Alex Marquez χωρίς να καταφέρει να επικρατήσει έναντι της Ducati. Ο Marc Marquez έχει τον ρυθμό για να κινηθεί εμπρός και σιγά – σιγά κλείνει την ψαλίδα έχοντας πλέον στόχο τον Oliveira.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή είναι στην αρχή του ένατου γύρου, στην πρώτη στροφή μετά την μεγάλη ευθεία όπου ο Morbidelli περνά τον Bagnaia και για πρώτη φορά βλέπουμε τις δύο Pramac να οδηγούν τον αγώνα!

Το άστρο του Morbidelli που σταμάτησε να λάμπει μαζί με της Yamaha είχε πλέον ξεχαστεί, ωστόσο στους τελευταίους αγώνες που βρίσκεται ολοένα και πιο συχνά κοντά ή εντός της πεντάδας, η θέση του στο στερέωμα ήταν και πάλι δηλωμένη. Όπως τόνισε και ο ίδιος παλαιότερα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής από άλλους και ίσως ο χρόνος του να είναι από εδώ και πέρα, παρότι η πρόοδός του μπορεί να χαθεί από την επόμενη χρονιά…

Μέχρι την μέση του αγώνα ο Alex Marquez πιέζει τον Bagnaia οδηγώντας κολλητά και έτοιμος να κάνει μία επίθεση για την οποία ποτέ δεν του έδωσε την ευκαιρία ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, μέχρι να φτάσουμε ακριβώς στην μέση του αγώνα.

Τότε ήταν που ο Bagnaia πέρασε και πάλι τον Morbidelli που από εκείνο το σημείο και μετά οδηγούσε πλέον σε ρυθμό στο όριο της πεντάδας και όχι για την τελευταία θέση του βάθρου που εκείνη την στιγμή διεκδικούσε ήδη ο Alex Marquez.

Αμέσως μετά και ο Marc Marquez θα περνούσε τον Oliveira αφήνοντάς τον να παλέψει με τον Bastianini, τον τελευταίο οδηγό από όσους ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση, καθώς πιο πίσω ήταν το χάος με μόνο αναβάτη μετά και την ατυχία του Di Giannontonio που θα έπρεπε να ήταν πιο μπροστά, να είναι ο Acosta. Κι αυτός όμως είχε την δική του άτυχη στιγμή ακουμπώντας και χάνοντας χρόνο, χωρίς όμως εξ αρχής στο Sachsenring να είναι ανταγωνιστικός.

Θέμα χρόνου να πλησιάσει ο μεγάλος Marquez τον μικρό καθώς οδηγεί σε καλύτερο ρυθμό αλλά στο μεταξύ ο Alex βάζει ανάμεσά τους τον Morbidelli. Ο Bastianini έχει επίσης περάσει τον Oliveira ενώ ο Morbidelli ξεκάθαρα κόβει χρόνο από τον Marc Marquez. Στο καλύτερο σημείο για προσπέραση φαίνεται ξεκάθαρα πως η μοτοσυκλέτα του Marc Marquez είναι κατώτερη από δύναμη καθώς δυσκολεύεται να τον περάσει, με τον ίδιο τρόπο που λίγο αργότερα θα καταφέρει ο Bastianini και οι δύο τους θα αρχίσουν να παλεύουν.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως, έπρεπε πρώτα να δούμε την πιο αγχώδη στιγμή του αγώνα καθώς στην πρώτη στροφή του 22ου από τους 30 γύρους, ο Mοrbidelli που έτσι και αλλιώς κρατούσε πιο ανοικτή γραμμή εισόδου, κάνει το λάθος στα πολύ δυνατά φρένα και ανοίγει ακόμη περισσότερο. Ο Marc Marquez συνεχίζει στην δική του χωρίς να έχει καμία εικόνα στα αριστερά του, στο εξωτερικό της στροφής όπου ο Morbidelli έχει κάνει την κίνηση να ανακτήσει την θέση του, εκεί ακριβώς που είναι ο Marc Marquez εκείνη την στιγμή. Η αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ τους κάνει τον Marquez να παλεύει να μείνει στη σέλα και σπάει την ζελατίνα της Gresini με τον Bastianini να είναι σε πλεονεκτική θέση κάνοντας την επίθεσή του. Για τον επόμενο γύρο ο Marc Marquez αποκρούει τον Bastianini πριν ετοιμαστεί κατάλληλα για τον Morbidelli που η διαφορά τους φαίνεται όταν τον περνά και αμέσως δημιουργεί μία διαφορά.

Είναι πλέον αργά για οποιαδήποτε αλλαγή θέσεων εμπρός, πλην από τον Basianini που ξεκάθαρα θα περάσει και εκείνος τον Morbidelli και του Marc Marquez που γυρίζει μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τον αδερφό του ψαλιδίζοντας σε δύο γύρους την διαφορά που είχε φτάσει το 1,5 δευτερόλεπτο.

Όσο ο Bastianini παλεύει πολύ έντονα αλλά καθαρά με τον Morbidelli, η άλλη εργοστασιακή Ducati κυνηγά την άλλη Pramac. Η διαφορά ασφαλείας του Martin ψαλιδίζεται από έναν Bagnaia που έχει βάλει στόχο να παλέψει στην καρό σημαία κάνοντας μία μεγάλη προσπάθεια, όπως θα πει αργότερα, καθώς το εμπρός ελαστικό βρισκόταν στο όριο. Ο ρυθμός τους εμπρός είναι πολύ γρήγορος για το τέλος των 30 γύρων που βρισκόμαστε και αυτό που λέει ο Bagnaia είναι κάτι που όλοι το έβλεπαν ήδη, χωρίς όμως να θέλει κανείς να προβλέψει το λάθος του Martin.

Στην αρχή του 29ου γύρου, στην ίδια αυτή απαιτητική στροφή με τα έντονα φρένα και μόλις δύο γύρους πριν το τέλος, ο Martin κάνει το λάθος και σημειώνει την καταστροφική για το πρωτάθλημα πτώση. Αν έμενε εμπρός δεν ήταν καθόλου σίγουρο πως ο Bagnaia θα έφτανε εγκαίρως σε θέση επίθεσης ή πως θα τα κατάφερνε κιόλας αλλά σίγουρα θα είχαμε περισσότερο θέαμα να απολαύσουμε. Αντιθέτως την ίδια στιγμή ο Marc Marquez περνούσε τον αδερφό του Alex σε μία κίνηση που όλοι έβλεπαν να έρχεται και έτσι το βάθρο κλείδωνε με τις δύο Gresini στην 2η και 3η θέση. Πάνω από 4 δευτερόλεπτα εμπρός και με απόσταση ασφαλείας από τον Bastianini πίσω, καμία αλλά αλλαγή δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς λάθος.

Οι δύο Marquez πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι το αποτέλεσμα καθώς κάνουν κάτι που μέχρι στιγμής είχαν πετύχει τα αδέρφια Aoki το 1997 στην Imola όταν τερμάτισαν πίσω από τον Doohan, δεύτερος ο Nobuatsu και τρίτος ο Takuma. Δεν θα ήταν τόσο τυχεροί από πλευράς υγείας, όλοι οι Aoki αλλά αυτό είναι μία παλιά πλέον ιστορία. Οι δύο Marquez πέτυχαν σήμερα κάτι σπάνιο και άγνωστο πότε θα υπάρξει ξανά πλέον στα MotoGP που απλόχερα τους δώρισε ο Martin καθώς χωρίς αυτόν δεν υπήρχε περίπτωση, στον συγκεκριμένο αγώνα, να βρεθούν ταυτόχρονα στο βάθρο.

Το Sachsenring έδωσε δύο δυναμικούς αγώνες, μαζί με τον Sprint και έφερε το πρωτάθλημα πιο κοντά στην πιθανότητα να κριθεί στο τέλος της σεζόν.

 

Θέση

N#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Διαφορά

1

1

Francesco Bagnaia

Ducati

40:40.063

2

93

Marc Marquez

Ducati

3.804

3

73

Alex Marquez

Ducati

4.334

4

23

Enea Bastianini

Ducati

5.317

5

21

Franco Morbidelli

Ducati

5.557

6

88

Miguel Oliveira

Aprilia

10.481

7

31

Pedro Acosta

KTM

14.746

8

72

Marco Bezzecchi

Ducati

14.930

9

33

Brad Binder

KTM

15.084

10

25

Raul Fernandez

Aprilia

16.384

11

20

Fabio Quartararo

Yamaha

17.235

12

12

Maverick Viñales

Aprilia

18.865

13

43

Jack Miller

KTM

25.425

14

37

Augusto Fernandez

KTM

25.495

15

30

Takaaki Nakagami

Honda

25.817

16

10

Luca Marini

Honda

25.854

17

5

Johann Zarco

Honda

25.952

18

6

Stefan Bradl

Honda

43.047

19

36

Joan Mir

Honda

43.145

20

87

Remy Gardner

Yamaha

50.115

Δεν τερμάτισαν

 

89

Jorge Martin

Ducati

37:53.660

 

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

12:26.051

 

Ετικέτες

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"