MotoGP Yamaha: έξι μέλη της ομάδας με κορωνοϊό!

Χάνουν τον αγώνα του Le Mans
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/10/2020

Η Yamaha Motor Racing ανακοίνωσε ότι έξι μηχανικοί από την ομάδα της στα MotoGP, συμπεριλαμβανομένου και του μProject Leader του Μ1, Takahiro Sumi, δεν θα παρευρεθούν στον αγώνα του Le Mans.

Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν ακόμη σε πολλές χώρες, αρκετά μέλη της ομάδας Yamaha MotoGP μένουν πολύ συχνά στην Ανδόρα, στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα σε διαδοχικά GP. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κι αφού έκαναν το συνηθισμένο PCR τεστ για τον Covid-19 την Δευτέρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή τους, ένα μέλος από τους μηχανικούς της Yamaha βγήκε θετικός, στα αποτελέσματα της Τρίτης. Τα άλλα πέντε μέλη της ομάδας είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Μετά από 24 ώρες επανέλαβαν το τεστ προκειμένου να επαληθεύσουν τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν ακριβώς τα ίδια με τοι πρώτο τεστ. Ως εκ τούτου, και τα έξι μέλη της ομάδας βρίσκονται σε καραντίνα στην Ανδόρα και φυσικά θα χάσουν το επερχόμενο γαλλικό grand prix.

Η Yamaha πλέον έχει κανονίσει να στείλει αντικαταστάτες για τον αγώνα, προκειμένου να υποστηρίξουν τους αναβάτες του εργοστασίου. Ο Takahiro Sumi και οι άλλοι πέντε μηχανικοί θα είναι σε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα, χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία επικοινωνίας που διαθέτουν και που έχει επιστρατεύσει η ομάδα από την επανεκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος. Αυτά τα καινούργια συστήματα δίνουν την δυνατότητα να είναι διασυνδεδεμένοι από μακριά με τους μηχανικούς στα πιτς, πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά από κάθε session όλο το αγωνιστικό τριήμερο. Έτσι, οι μηχανικοί που θα βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, θα μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία τους και την υποστήριξή τους, στο προσωπικό που θα τους αντικαθιστά.

Για την ιστορία πάντως, ο μηχανικός που βγήκε θετικός στο τεστ του κορωνοϊού δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας, αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τους συναδέλφους του και το ιατρικό προσωπικό στην Ανδόρα. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, για να αποφασιστεί η συμμετοχή των μηχανικών στον επερχόμενο αγώνα της Aragon στην Ισπανία.

 

MotoGP 2025 - 19ος γύρος - Phillip Island: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Πρωταθλητή απόντος ο γύρος της Αυστραλίας - Λόγω του τραυματισμού του
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/10/2025

Μετά το GP στην Ινδονησία και την επικράτηση του Fermin Aldeguer, μεταφερόμαστε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πίστα Phillip Island που φιλοξενεί τον 19ο γύρο της σεζόν.

Ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez θα απουσιάζει λόγω του τραυματισμού του και στην θέση του θα αγωνιστεί ο αναβάτης εξέλιξης της Ducati, Michele Pirro.

Τα τελευταία τρία χρόνια εδώ, νικητές έχουν αναδειχθεί από μία φορά οι Marc Marquez, Johann Zarco και Alex Rins, ενώ νικητής έφυγε πέρυσι και ο Fermin Aldeguer στην Moto2.

Ο πρωταθλητής Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 183 βαθμούς διαφορά από τον Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και 274 από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team).

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 17/07

Ωράριο

Κατηγορία

Event

01:00-01:35

Moto3

Free Practice 1

01:50-02:30

Moto2

Free Practice 1

02:45-03:30

MotoGP

Free Practice 1

05:15-05:50

Moto3

Practice

06:05-06:45

Moto2

Practice

07:00-08:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 18/07

Ωράριο

Κατηγορία

Event

00:40-01:10

Moto3

Free Practice 2

01:25-01:55

Moto2

Free Practice 2

02:10-02:40

MotoGP

Free Practice 2

02:50-03:05

MotoGP

Qualifying 1

03:15-03:30

MotoGP

Qualifying 2

04:45-05:00

Moto3

Qualifying 1

05:10-05:25

Moto3

Qualifying 2

05:40-05:55

Moto2

Qualifying 1

06:02-06:20

Moto2

Qualifying 2

7:00

MotoGP

Tissot Sprint

Κυριακή 19/07

Ωράριο

Κατηγορία

Event

01:40-01:50

MotoGP

Warm-Up

3:00

Moto3

Race

4:15

Moto2

Race