Κωνσταντίνος Μητσάκης, KOVE 800X Pro, Silk Road, Ε’ Ανταπόκριση - Ιράκ: στην Πόλη Των Ανθρώπων

Στην Erbil, μια από τις πόλεις με την πιο μακροχρόνια συνεχή διαμονή ανθρώπων στον κόσμο
KOVE SILK ROAD
Από τον

Κωνσταντίνο Μητσάκη

21/5/2024

Έχοντας ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας, που είχε έως τώρα μήκος πάνω από 4.800 χιλιόμετρα, ήρθε η ώρα για την KOVE 800X και τον Κωνσταντίνο Μητσάκη να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Αυτή τη φορά όμως η πυξίδα της αναζήτησης δείχνει το Ιράκ και την πόλη Erbil, όπου εκεί η ανθρωπότητα πάτησε το πόδι της πριν 8.000 χρόνια και δεν την εγκατέλειψε ποτέ!  

Ας μας τα πει όμως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσάκης: "Με αφετηρία τη Shiraz, ξεκίνησε ο δρόμος της επιστροφής του KOVE SILK ROAD για Ελλάδα. Έτσι, με καταγεγραμμένα 4.800 χλμ. στο κοντέρ της ασυγκράτητης KOVE 800X PRO, έκανα μεταβολή και άρχισα την κατά δυσμάς πορεία μου.

Iraq

Ακολουθώντας μέσα στις δυο επόμενες μέρες την διαδρομή Shiraz – Khorramabad – Kermanshah – Sanandaj, προσέγγισα τα σύνορα του Ιράκ, τα οποία και πέρασα σχετικά εύκολα – η είσοδός μου έγινε στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν…

Erbil

Η πόλη Erbil (τελεί πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν) φιλοξένησε το σύντομο πέρασμά μου από το Ιράκ. Με τα παλαιότερα ίχνη κατοίκησης να χρονολογούνται από το 6.000 π. Χ., η Erbil (τα αρχαία Άρβηλα) είναι μια από τις πόλεις με την πιο μακροχρόνια συνεχή διαμονή ανθρώπων στον κόσμο.

Erbil

Σήμα κατατεθέν της Erbil αποτελεί το κάστρο που δέσποζε στο κέντρο της πόλης, ενώ δεν παρέλειψα να περιπλανηθώ μέσα στον λαβύρινθο της σκεπαστής (αλλά και της υπαίθριας) αγοράς…

Kove Silk Road

Μετά την Erbil, η κοντινή συνοριακή πύλη της Τουρκίας (Ιbrahim Khalil) ήταν ο επόμενος προορισμός του KOVE SILK ROAD. Πριν όμως πραγματοποιήσω την συνοριακή υπέρβαση, επέλεξα να οδοιπορήσω με την KOVE 800X PRO βορειοανατολικά της Erbil, εξερευνώντας κάτω από άστατες καιρικές συνθήκες την τραχιά ιρακινή γη μέσω ελικοειδών ορεινών διαδρομών. Καθοδόν, η άγρια ομορφιά του τοπίου, σε συνδυασμό με την στριφτερή γεωμετρία της ευέλικτης KOVE 800X PRO, ήταν τα δυο στοιχεία που με ενθουσίασαν απόλυτα. Και μετά, Τουρκία… “

QJMOTOR TRANS ASIA 2024 - Νέο Ταξίδι προς την Ανατολή ξεκινά, με Κωνσταντίνο Μητσάκη και SRT 800 X

Από την Τουρκία, στο Ιράν, το Πακιστάν, κ.α., περνώντας από την παγωμένη Σιβηρία, τη Μογγολία και καταλήγοντας στον Ειρηνικό Ωκεανό
Μητσάκης με QJMOTOR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Αυτή τη φορά o γνωστός ταξιδιώτης Κωνσταντίνος Μητσάκης θα διασχίσει έντεκα χώρες καβάλα στην QJMOTOR SRT 800 X, με την πυξίδα να δείχνει προς την Ανατολή, ακολουθώντας ένα από τα πιο διάσημα και ταυτόχρονα δύσκολα “μονοπάτια” της ανθρώπινης ιστορίας.

Δρόμοι και πόλεις που έχουν περπατήσει και ζήσει όλες οι γενιές της ανθρωπότητας. Τοπία μαγικά που έχουν γίνει έμπνευση για μυθιστορήματα και ταινίες. Κουλτούρες μοναδικές, που δεν άγγιξε ο χρόνος.

QJMOTOR

Ετοιμαστείτε για ένα “τρισδιάστατο” ταξίδι, που θα αγγίξει όλες τις αισθήσεις σας και θα σας κάνει συντροφιά αυτό το καλοκαίρι περνώντας μέσα από την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν, την Ινδία, το Νεπάλ, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουσμπεκιστάν, το Καζακστάν, περνώντας μέσα από την παγωμένη Σιβηρία, την Μογγολία και στόχο να καταλήξει στον Ειρηνικό Ωκεανό.