Motul WSBK Portimao 2019 FP1: Έντονος ανταγωνισμός

Ο Rea στην κορυφή και ο Bautista πίσω του
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/9/2019

Παρασκευή σήμερα και τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Portimao του Motul WSBK ολοκληρώθηκαν, προσφέροντας μια πρώτη γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει το σαββατοκύριακο. Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των χρονομετρήσεων, καθώς κυριαρχεί σε αυτή την πίστα στους τελευταίους οκτώ αγώνες,που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί. Πίσω του βρέθηκε ο Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati) και έκανε ταχύτερους γύρους απ’ ότι στις επίσημες δοκιμές, που έγιναν πριν από μια εβδομάδα, δείχνοντας σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Τρίτος ήταν ο Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team), ενώ τέταρτος βρέθηκε ο Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing), που διψά για μια νίκη φέτος. Την πεντάδα έκλεισε ο Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team), που τα τελευταία δύο χρόνια στο Portimao έχει βρεθεί στο βάθρο.

Στην έκτη θέση του πίνακα βρέθηκε ο ομόσταβλος του Rea, Leon Haslam, ενώ πίσω του ήταν ο Markus Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team) ως ο πιο γρήγορος αναβάτης της βαυαρικής εταιρείας, καθώς ο ομόσταβλός του Tom Sykes, είχε μια πτώση με μεγάλη ταχύτητα στην 14η στροφή, χωρίς όμως να τραυματιστεί. Παρακάτω, στην όγδοη θέση είδαμε τον Loris Baz (Ten Kate Racing – Yamaha), που σε προηγούμενους αγώνες στο Portimao είχε βρεθεί στο βάθρο. Ο Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) ήταν ένατος, ενώ ο Michael Ruben Rinaldi (BARNI Racing Team) έκλεισε τη δεκάδα. Ο Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) βρέθηκε εκτός της δεκάδας στην 11η θέση. Μπορεί να είμαστε ακόμη στα FP1 με τους αναβάτες να ρυθμίζουν τις μοτοσυκλέτες τους για τους αγώνες του σαββατοκύριακου, όμως η διαφορά μεταξύ των 11 πρώτων αναβατών από τον Rea, που είναι μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο, προμηνύει πως θα δούμε πολλές μάχες.

Το Portimao για τη Yamaha είναι μια ξεχωριστή πίστα, καθώς ήταν εδώ που πριν από 10 χρόνια ο Ben Spies είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2009. Γι' αυτό το λόγο, σκοπεύει να γιορτάσει αυτή την επέτειο έχοντας εξασφαλίσει στον Ben Spies να κάνει μερικούς γύρους πάνω στην Yamaha R1 του 2020 πριν τον τελευταίο αγώνα της Κυριακής.

 

Αποτελέσματα FP1
  1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1:41,931
  2. Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0,078
  3. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) +0,120
  4. Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing) +0,183
  5. Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) +0,346
  6. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0,357
  7. M. Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team) +0,575
  8. L. Baz (Ten Kate Racing – Yamaha) +0,644
  9. S. Cortese (GRT Yamaha WorldSBK)+0,654
  10. M. Rinaldi (BARNI Racing Team) +0,829
  11. C. Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0,870
  12. T. Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) +1,037

Ετικέτες

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η BMW δίνει πολλά για να τον κρατήσει στα World Superbikes και τον επόμενο χρόνο
WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/4/2025

Το τρέχον συμβόλαιο του περσινού πρωταθλητή (περισσότερα εδώ) με τον Γερμανό κατασκευαστή λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν 2025 και οι αναγνωριστικές διεργασίες ανάμεσα σε Razgatlioglu και τα MotoGP ώθησαν τη BMW να προσφέρει στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike ένα μεγάλο συμβόλαιο για το 2026.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βαυαρική εταιρεία έχει βάλει στο τραπέζι μια προσφορά 2 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τον εν ενεργεία πρωταθλητή που εκτός από αυτό περιλαμβάνει και μπόνους νικών.

Το ποσό είναι πολύ κοντά στα συμβόλαια που προσφέρουν οι ομάδες στα MotoGP εκτός τριών-τεσσάρων ονομάτων της πρώτης γραμμής που έχουν ήδη τίτλους και των αναβατών εκτός 15άδας.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του έχει κάνει τις αντίπαλες εταιρείες να επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο, το όνομα του Razgatlioglu έχει ήδη συνδεθεί με την πλειοψηφία των κατασκευαστών για τη σεζόν 2026.

Βέβαια, ο κατασκευαστής που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από όλους σε αυτή τη «κούρσα» είναι η Honda, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τον εντάξει στα MotoGP το αργότερο έως το 2027.

Με πρόσθετο δέλεαρ για τον  Razgatlioglu την επικείμενη αλλαγή κυβισμού που θα ισιώσει κάπως, τις διαφορές μεταξύ νέων και βετεράνων στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP.

Η εξερεύνηση της συνεργασίας των δύο τράβηξε τόσο, που άρχισε να μεταδίδεται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Honda για τη σεζόν 2026. Ωστόσο, ο ίδιος διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς στον πορτογαλικό γύρο του World Superbike.

Μέχρι στιγμής στη σεζόν 2025 του World Superbike, ο Razgatlioglu έχει κατακτήσει τρεις νίκες σε έξι αγώνες και είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 29 βαθμούς πίσω από τον Nicolo Bulega, παραμένοντας όμως το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

 

Ετικέτες