Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Motul WSBK Portimao 2019 FP1: Έντονος ανταγωνισμός

Ο Rea στην κορυφή και ο Bautista πίσω του

Παρασκευή σήμερα και τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Portimao του Motul WSBK ολοκληρώθηκαν, προσφέροντας μια πρώτη γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει το σαββατοκύριακο. Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των χρονομετρήσεων, καθώς κυριαρχεί σε αυτή την πίστα στους τελευταίους οκτώ αγώνες,που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί. Πίσω του βρέθηκε ο Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati) και έκανε ταχύτερους γύρους απ’ ότι στις επίσημες δοκιμές, που έγιναν πριν από μια εβδομάδα, δείχνοντας σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Τρίτος ήταν ο Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team), ενώ τέταρτος βρέθηκε ο Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing), που διψά για μια νίκη φέτος. Την πεντάδα έκλεισε ο Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team), που τα τελευταία δύο χρόνια στο Portimao έχει βρεθεί στο βάθρο.

Στην έκτη θέση του πίνακα βρέθηκε ο ομόσταβλος του Rea, Leon Haslam, ενώ πίσω του ήταν ο Markus Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team) ως ο πιο γρήγορος αναβάτης της βαυαρικής εταιρείας, καθώς ο ομόσταβλός του Tom Sykes, είχε μια πτώση με μεγάλη ταχύτητα στην 14η στροφή, χωρίς όμως να τραυματιστεί. Παρακάτω, στην όγδοη θέση είδαμε τον Loris Baz (Ten Kate Racing – Yamaha), που σε προηγούμενους αγώνες στο Portimao είχε βρεθεί στο βάθρο. Ο Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) ήταν ένατος, ενώ ο Michael Ruben Rinaldi (BARNI Racing Team) έκλεισε τη δεκάδα. Ο Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) βρέθηκε εκτός της δεκάδας στην 11η θέση. Μπορεί να είμαστε ακόμη στα FP1 με τους αναβάτες να ρυθμίζουν τις μοτοσυκλέτες τους για τους αγώνες του σαββατοκύριακου, όμως η διαφορά μεταξύ των 11 πρώτων αναβατών από τον Rea, που είναι μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο, προμηνύει πως θα δούμε πολλές μάχες.

Το Portimao για τη Yamaha είναι μια ξεχωριστή πίστα, καθώς ήταν εδώ που πριν από 10 χρόνια ο Ben Spies είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2009. Γι' αυτό το λόγο, σκοπεύει να γιορτάσει αυτή την επέτειο έχοντας εξασφαλίσει στον Ben Spies να κάνει μερικούς γύρους πάνω στην Yamaha R1 του 2020 πριν τον τελευταίο αγώνα της Κυριακής.

 

Αποτελέσματα FP1
 1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1:41,931
 2. Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0,078
 3. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) +0,120
 4. Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing) +0,183
 5. Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) +0,346
 6. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0,357
 7. M. Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team) +0,575
 8. L. Baz (Ten Kate Racing – Yamaha) +0,644
 9. S. Cortese (GRT Yamaha WorldSBK)+0,654
 10. M. Rinaldi (BARNI Racing Team) +0,829
 11. C. Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0,870
 12. T. Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) +1,037