Fantic Racing Team - Με τους Tommaso Montanari, Jeremy Miroir, Jane Daniels και μεγάλο χορηγό την Lavazza

Φανταζόμαστε από τώρα την ομάδα να ξυπνά με εσπρεσάκια τα χαράματα στο Bivouac, για την εκκίνηση της κάθε ειδικής
Fantic και Lavazza
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/12/2023

Στην 3η συμμετοχή της στον διάσημο αγώνα, η Fantic Racing Team ανακοίνωσε την σύνθεση της αγωνιστικής ομάδας της ενόψει του Rally Dakar 2024, με τους Tommaso Montanari, Jeremy Miroir, Jane Daniels (εξαιρετικά σπάνιο να βλέπεις γυναίκα σε ομάδα εργοστασίου στο Dakar) να είναι αυτοί που θα βρεθούν στη σέλα της XEF 450 Rally Factory και την ιταλική εταιρεία καφέ Lavazza να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της.

Η επερχόμενη συμμετοχή της Fantic Racing Team στο Rally Dakar θα είναι η τρίτη της συμμετοχή στον διάσημο αγώνα Rally-Raid, με τους Montanari, Miroir και Daniels να καλούνται να αντιμετωπίσουν τα 8.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα πάνω στη σέλα της XEF 450 Rally Factory. O Tommaso Montanari αποτελεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία αναβάτη της ομάδας στα 32 του χρόνια, με τον Ιταλό Πρωταθλητή Enduro Ευρώπης (2018), Πρωταθλητή Enduro Ιταλίας (2013, 2019, 2020) και Πρωταθλητή του Ιταλικού Motorally (2021, 2022 στις RT3 και 600 κ. εκ.), να φέρνει στην Fantic Racing Team πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία.

Fantic Lavazza

Ο δεύτερος αναβάτης της ιταλικής ομάδας Jeremy Miroir σε ηλικία 29 ετών έχει καταφέρει να αναδειχθεί κυπελλούχος στην Γαλλία (2017, 2018, 2019), ενώ το 2017 κέρδισε τον τίτλο στο ISDE Junior World Trophy. Την περσινή χρονιά ο Γάλλος κέρδισε το Ράλλυ Ανδαλουσίας, κατακτώντας τον τίτλο στο Ιταλικό Motorally την ίδια χρονιά.

Jane Daniels

Την αγωνιστική σύνθεση της Fantic Motor Team στο Rally Dakar συμπληρώνει η Jane Daniels. H 29χρονη Βρετανίδα έχει αναδειχθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Enduro στην κατηγορία γυναικών (2019, 2020, 2022, 2023), Πρωταθλήτρια με την αγγλική ομάδα στο ISDE (2022) καθώς και Πρωταθλήτρια ISDE (2022), ενώ έχει κατακτήσει τον Βρετανικό τίτλο Enduro τις χρονιές 2021, 2022 και 2023.

Fantic

Ο Carlo Colpo, Group Marketing Communication Director και Brand Home Director του Lavazza Group, ανέφερε με τη σειρά του: “Η συμμετοχή της Lavazza στο Rally Dakar ανταποκρίνεται στον στόχο της διάδοσης της ιταλικής κουλτούρας του καφέ σε όλο τον κόσμο και την προσέγγιση ενός ολοένα ευρύτερου και διαφορετικού κοινού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε το brand μας σε αυτό το εξαιρετικό γεγονός, συνοδεύοντας τους αγωνιζόμενους και το προσωπικό των ομάδων στις κοινωνικές στιγμές στα bivouac.”

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες