Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Rally Dakar 2022: Εγκατέλειψε ο Branch. Τρίτος εργοστασιακός εκτός και πρώτη απώλεια για την Yamaha

-1 για GAS GAS και Husqvarna

Ο Branch έπρεπε σήμερα το πρωί να βρίσκεται στην ειδική όπου θα ξεκινούσε 13ος αλλά δεν παραβρέθηκε στην εκκίνηση και δεν θα συνεχίσει τον αγώνα, κάτι που από την πλευρά της Yamaha χαρακτηρίστηκε σοφή επιλογή. Είχε πέσει στο 6ο σκέλος και παρόλο που είχε υποστεί μικρή απώλεια μνήμης, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τις συνθήκες του περιστατικού, κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει ευελπιστώντας πως θα αναρρώσει την επόμενη ημέρα. Στην μέση του αγώνα το Dakar κάνει πάντα ένα διάλλειμα ώστε να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους οι αναβάτες και εκεί είχε αποθέσει τις ελπίδες του για ανάρρωση, τόσο ο Branch όσο και άλλοι κορυφαίοι αναβάτες, όπως ο Barreda της Honda που επίσης είχε τραυματιστεί.

Πράγματι ο Branch έσφιξε τα δόντια και πήρε εκκίνηση στο 7ο και δύσκολο σκέλος της Κυριακής, όμως σήμερα Δευτέρα η χθεσινή προσπάθεια του έδειξε πως είναι η τελευταία για φέτος.

Στον Branch έχει αποδοθεί το ψευδώνυμο “Kalahari Ferrari” και μάλιστα το έχει βάλει και ο ίδιος στο κράνος του. Είναι μία φράση που έρχεται από τον κόσμο της βιολογίας και έχει αποδοθεί σε διάφορα είδη της ερήμου για τον ταχύτατο τρόπο με τον οποίο κινούνται πάνω στην άμμο. Οπότε τώρα ξέρετε και το χαρακτηριστικό του Branch. Με καταγωγή από την Ν. Αφρική και μόνιμος κάτοικος της Μποτσουάνα ο Branch αγωνιζόταν έως το 2018 με την KTM και έχει τεράστια εμπειρία στην άμμο. Δυστυχώς είναι άτυχος και σε αυτό το Dakar, χωρίς να του δίνεται η ευκαιρία να αποδείξει τις δυνατότητές του μέχρι το τέλος.

Ο Branch είναι ο τρίτος εργοστασιακός αναβάτης που εγκαταλείπει, πρώτος ήταν ο Skyler Howes που έτρεχε με την Husqvarna και μετά από πτώση δεν γινόταν να συνεχίσει. Επόμενος ήταν ο Daniel Sanders της GAS GAS που μόλις εχθές τραυματίστηκε πριν ακόμη φτάσει στην ειδική, πέφτοντας στην απλή με κάταγμα σε αριστερό ώμο και καρπό.

Συνολικά 19 εργοστασιακοί αναβάτες πήραν εκκίνηση φέτος: 4 Honda , 3 KTM, 3 Yamaha, 3 Sherco, 2 Hero, 2 Husqvarna και 2 GasGas.

Tags: