Rally Dakar 2022: Εγκατέλειψε ο Branch. Τρίτος εργοστασιακός εκτός και πρώτη απώλεια για την Yamaha

-1 για GAS GAS και Husqvarna
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/1/2022

Ο Branch έπρεπε σήμερα το πρωί να βρίσκεται στην ειδική όπου θα ξεκινούσε 13ος αλλά δεν παραβρέθηκε στην εκκίνηση και δεν θα συνεχίσει τον αγώνα, κάτι που από την πλευρά της Yamaha χαρακτηρίστηκε σοφή επιλογή. Είχε πέσει στο 6ο σκέλος και παρόλο που είχε υποστεί μικρή απώλεια μνήμης, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τις συνθήκες του περιστατικού, κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει ευελπιστώντας πως θα αναρρώσει την επόμενη ημέρα. Στην μέση του αγώνα το Dakar κάνει πάντα ένα διάλλειμα ώστε να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους οι αναβάτες και εκεί είχε αποθέσει τις ελπίδες του για ανάρρωση, τόσο ο Branch όσο και άλλοι κορυφαίοι αναβάτες, όπως ο Barreda της Honda που επίσης είχε τραυματιστεί.

Πράγματι ο Branch έσφιξε τα δόντια και πήρε εκκίνηση στο 7ο και δύσκολο σκέλος της Κυριακής, όμως σήμερα Δευτέρα η χθεσινή προσπάθεια του έδειξε πως είναι η τελευταία για φέτος.

Στον Branch έχει αποδοθεί το ψευδώνυμο “Kalahari Ferrari” και μάλιστα το έχει βάλει και ο ίδιος στο κράνος του. Είναι μία φράση που έρχεται από τον κόσμο της βιολογίας και έχει αποδοθεί σε διάφορα είδη της ερήμου για τον ταχύτατο τρόπο με τον οποίο κινούνται πάνω στην άμμο. Οπότε τώρα ξέρετε και το χαρακτηριστικό του Branch. Με καταγωγή από την Ν. Αφρική και μόνιμος κάτοικος της Μποτσουάνα ο Branch αγωνιζόταν έως το 2018 με την KTM και έχει τεράστια εμπειρία στην άμμο. Δυστυχώς είναι άτυχος και σε αυτό το Dakar, χωρίς να του δίνεται η ευκαιρία να αποδείξει τις δυνατότητές του μέχρι το τέλος.

Ο Branch είναι ο τρίτος εργοστασιακός αναβάτης που εγκαταλείπει, πρώτος ήταν ο Skyler Howes που έτρεχε με την Husqvarna και μετά από πτώση δεν γινόταν να συνεχίσει. Επόμενος ήταν ο Daniel Sanders της GAS GAS που μόλις εχθές τραυματίστηκε πριν ακόμη φτάσει στην ειδική, πέφτοντας στην απλή με κάταγμα σε αριστερό ώμο και καρπό.

Συνολικά 19 εργοστασιακοί αναβάτες πήραν εκκίνηση φέτος: 4 Honda , 3 KTM, 3 Yamaha, 3 Sherco, 2 Hero, 2 Husqvarna και 2 GasGas.

Ετικέτες

BMU/ Alpe Adria, Brno: Πέμπτη θέση για τη Wolf-Racing και τον Γιώργο Παρασκευά

Το τέταρτο αγωνιστικό τριήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας διεξάχθηκε στην πίστα του Brno, στην Τσεχία, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria.
wolf racing
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Ο Γιώργος Παρασκευάς, οδηγός και team manager της ομάδας WOLF-RACING MOTUL WRRS BMW MOTORRAD αγωνίστηκε στην κατηγορία F1000 SBK, κατακτώντας την πέμπτη θέση στην κατηγορία του Βαλκανικού και την εικοστή του Ευρωπαϊκού.

wolf racing

Ελεύθερες Δοκιμές – Παρασκευή 10/07

Στην πρώτη μέρα του αγωνιστικού τριήμερου αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του, BMW S1000RR WSR4, συγκεκριμένα με το ABS. Η ομάδα δούλεψε αρκετά γρήγορα και στις επόμενες δοκιμές είχε διορθωθεί. Παρ’ όλα αυτά οι χρόνοι που εκτέλεσε ο Γιώργος Παρασκευάς ήταν αρκετά βελτιωμένοι και καλύτεροι από την προηγούμενη σεζόν, ενώ δεν έχουν γίνει ιδιαίτερες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα, κάτι που αποδεικνύει την εξέλιξη του πιλότου.

wolf racing

Κατατακτήριες Δοκιμές / Πρώτος Αγώνας – Σάββατο 11/07

Οι κατατακτήριες που καθορίζουν τις θέσεις στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα, διακόπηκαν λόγω πτώσης οδηγού, ενώ ο πιλότος μας αντιμετώπιζε ξανά τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του. Με την επανεκκίνηση του σέσσιον δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω βελτίωση χρόνου, είχε όμως ήδη σημειώσει επίδοση σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την περσυνή, κατακτώντας την εικοστή όγδοη θέση ανάμεσα από σαράντα αναβάτες.   

Φυσικά μετά το τέλος των κατατακτήριών, η ομάδα έσπευσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της BMW S1000RR WSR4. Ωστόσο, δεν υπήρχε τρόπος να επιβεβαιωθεί ότι είχε λυθεί, καθώς δεν ακολουθούσαν άλλες δοκιμές πριν τον πρώτο αγώνα.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο πιλότος μας προσπέρασε κατευθείαν αρκετούς αναβάτες, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εκκίνηση και αφήνοντας πίσω του το αποτέλεσμα των κατατακτήριων. Ανέβηκε στην πέμπτη θέση για το Βαλκανικό και στην εικοστή για το Ευρωπαϊκό και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να χάσει θέση από κανέναν αντίπαλο, με σταθερούς και ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

Παρά κάποιες τεχνικές δυσκολίες και τις περισσότερες συμμετοχές αναβατών, ο Γιώργος Παρασκευάς απέδειξε την ανοδική του αγωνιστική εξέλιξη και το πείσμα να μην αφήσει κανένα εμπόδιο να ανακόψει την πορεία του.

wolf racing

Ακύρωση του υπόλοιπου αγωνιστικού προγράμματος

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria και το Βαλκανικό BMU, όπου συμμετέχει ο Έλληνας Γιώργος Παρασκευάς, ολοκληρώθηκε πρόωρα με δύσκολο και οδυνηρό τρόπο. Ένα θανατηφόρο δυστύχημα επισκίασε κάθε αγωνιστικό αποτέλεσμα, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ως ένδειξη σεβασμού προς τους αναβάτες και τις οικογένειες τους, η διοργάνωση αποφάσισε την οριστική διακοπή του υπόλοιπου αγωνιστικού τριημέρου.

Η ομάδα WOLF-RACING MOTUL WRRS BMW MOTORRAD εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους φίλους και σε ολόκληρη την κοινότητα του αθλήματος.

wolf racing

Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:

“Η πέμπτη θέση μας αφήνει πολύ χαρούμενους, γιατί είμασταν με πολύ καλό και σταθερό γυρολόγιο. Η εικοστή θέση είναι μια εντάξει θέση για το Alpe Adria. Είμαστε μεν χαρούμενοι για την πέμπτη θέση αλλά πάρα πολύ στεναχωρημένοι με το συμβάν. Τα μάτια φυσικά στον επόμενο αγώνα αλλά μας έχει καλέσει η ομοσπονδία του BMU για ενός λεπτού σιγή στην Βουλγαρία και προέχει αυτό και μετά ο επόμενος αγώνας μας.”

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023 οι:

BMW MOTORRAD HELLAS
DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS
TECNO MOTO PERFORMANCE
INTRAMOTO PIRELLI
BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS
PAPASTAVROU SHOPS
QNT SPORTS
DXL GRAPHICS
BIKELALERT HELLAS
MOTUL GREECE
HELMET HOME
RIDER GRAPHICS
K-TECH SUSPENSION UK
MOTUL GREECE