Rally Dakar 2022: Τερμάτισε απροβλημάτιστα ο Βασίλης Μπούδρος!

55ος στο 12ο σκέλος και 70ος γενικής!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/1/2022

Μία μεγάλη ημέρα για τον Βασίλη Μπούδρο σήμερα καθώς τερμάτισε στο Dakar και σήκωσε την ελληνική σημαία! Ο Βασίλης είναι η μόνη ελληνική συμμετοχή στις μοτοσυκλέτες εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες ενώ φέτος ας μην ξεχνάμε πως υπήρχε και ελληνική συμμετοχή στο αυτοκίνητο καθώς το Αθλητικό Σωματείο “Εκτός Δρόμου Ομάδα”, έχει την τιμή να βλέπει τους μοναδικούς εκπροσώπους της χώρας να περιλαμβάνονται στους κόλπους του.

Ο Βασίλης είχε εχθές ένα δύσκολο σκέλος με πολλούς αμμόλοφους που κάποιοι από αυτούς υποχωρούσαν αμέσως μόλις πατούσε επάνω του ενώ σήμερα η ειδική των 164 χιλιομέτρων ήταν αρκετά γρήγορη και διασκεδαστική ολοκληρώνοντας έτσι το Rally με τον καλύτερο τρόπο.

Ολοκλήρωσε το Dakar στην 70η θέση της γενικής με συνολικά 56 λεπτά ποινής, που κυρίως προέρχονται από προσπέραση σημείων ελέγχου. Χωρίς αυτά θα ήταν πέντε θέσεις πιο μπροστά, ενώ σήμερα στο 12ο και τελευταίο σκέλος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του 55ος, μία εξαιρετική επίδοση.

Εκτός από μικρές ασήμαντες πτώσεις, όπως ο ίδιος τις έχει περιγράψει, ο Μπούδρος δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα στο φετινό, δύσκολο Dakar που το ολοκληρώνει με χαμόγελο και το συμπληρώνει στην λίστα του με τα Rally που έχει συμμετάσχει.

Συγχαρητήρια στον Βασίλη Μπούδρο για την συμμετοχή του.

Ετικέτες

Βασίλης Μπούδρος - Εγκρίθηκε η συμμετοχή του για το Rally Dakar 2025

Έτοιμος να διεκδικήσει μια ακόμα καλύτερη θέση από το 24, και πάλι με τη χορηγία της ελληνικής DNA Filters
Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

O Βασίλης Μπούδρος ανέβασε στα social media του την την έγκριση συμμετοχής του από την οργανωτική επιτροπή του Rally Dakar 2025, με την περιπέτεια του πιο σκληρού αγώνα του κόσμου να καλεί ξανά τον Έλληνα αγωνιζόμενο ο οποίος το 2024 έφερε τη μοτοσυκλέτα της ελληνικής DNA στον τερματισμό, και φέτος φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο, βελτιώνοντας και τη θέση του στη γενική κατάταξη.

Η έγκριση αναφέρει τα εξής: "Αγαπητέ αγωνιζόμενε, 

Καλώς ήρθες στην περιπέτεια του Dakar!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας έχουμε ανάμεσα στους αναβάτες μοτοσυκλέτας που επελέγησαν για την 47η έκδοση, και θα είμαστε στο πλευρό σας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της μοναδικής πρόκλησης! Έναρξη του αγώνα στις 3 Ιανουαρίου 2025 στην Bisha και τερματισμός στις 17 Ιανουαρίου στη Shubaytah.

David Castera και όλη η ομάδα του Dakar"

Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025

Θυμίζουμε πως πέρυσι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Βασίλης, με τραυματισμούς και με διανυκτέρευσή εκτός Bivouac στη μέση της ερήμου χωρίς προμήθειες, κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα καβάλα στη Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters την οποία βάφτισε “ΠΝΟΗ”, στη δυσκολότερη κατηγορία Original by Motul στην οποία ο αναβάτης δεν έχει υποστήριξη και εκτελεί ο ίδιος και χρέη μηχανικού! Κάπως έτσι, ο Βασίλης Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό του Rally Dakar 2024 στην 78η θέση γενικής και στην 17η θέση της Original by Motul, με το φίλρο της DNA να τον βγάζει ασπροπρόσωπο, καταφέρνοντας να παραμείνει χωρίς ίχνος άμμου και χώματος, ενώ μοτοσυκλέτα και αναβάτης ήταν... "χτισμένοι" από την κορυφή έως τα νύχια!

Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025

Ο Έλληνας αναβάτης εμφανώς συγκινημένος μετά τον τερματισμό του έκανε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε τα εξής: “Ένα παιδί από τη Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει στον δυσκολότερο μηχανοκίνητο αγώνα στον κόσμο. Πρέπει να ονειρευόμαστε, να κυνηγάμε τις δυσκολίες, να μην τις αποφεύγουμε. Δεν έχει νόημα να πω για τις δυσκολίες που συνάντησα. Το σημαντικό είναι να δίνεις το παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δεν έχει να κάνει με την θέση που τερματίζεις καθώς το σημαντικό είναι ο τερματισμός. Είμαι στην λίστα όσων τερμάτισαν και όχι όσων εγκατέλειψαν στην δυσκολότερη κατηγορία την Original by Motul, 'την κατηγορία των... άπλυτων' όπως την λέω εγώ. Τα καλύτερα έρχονται, έχουμε το ταξίδι προς την τελετή λήξης. Προχωράμε.”

Κι η περιπέτεια συνεχίζεται, με τον Βασίλη Μπούδρο και την DNA να προετοιμάζονται για τη νέα τους συμμετοχή στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου. Καλή τους επιτυχία!

Ετικέτες