Piaggio Francesco - 70 χρόνια Ιστορίας

Μια οικογένεια ταυτισμένη με τον όμιλο Piaggio στην Ελλάδα
Piaggio Francesco Family
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/12/2022

Από το 1952 η οικογένεια του Σταύρου Μαντζουράνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ομίλου Piaggio στην Ελλάδα, με την Piaggio Francesco να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ως πρότυπη ολοκληρωμένη μονάδα Piaggio MOTOPLEX στην καρδιά της Αθήνας

Piaggio Francesco

Με τη Vespa να είναι ήδη 76 χρόνια στην παραγωγή και τη Moto Guzzi να συμπληρώνει έναν ολόκληρο αιώνα ασταμάτητης λειτουργίας, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να ισχυριστούν πως η δική τους ιστορία ταυτίζεται με εκείνη των δύο θρύλων της ιταλικής βιομηχανίας. Σε αυτή τη μικρή ελίτ ανθρώπων που έγιναν μέρος της ιστορίας του ομίλου της Piaggio στην Ελλάδα και συνεχίζουν ενεργά έως σήμερα να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της, είναι σίγουρα η οικογένεια του Σταύρου Μαντζουράνη.

Grandpa

Από το 1952 ο Σταύρος Μαντζουράνης γίνεται ο πρώτος μηχανικός της αντιπροσωπείας των Vespa στην Ελλάδα και έως το 1967 εργάζεται ως διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της αντιπροσωπείας της Vespa στην Αθήνα. Το 1968 μπαίνουν τα θεμέλια της γένεσης της Piaggio Francesco με τη δημιουργία της ολοκληρωμένης μονάδας πώλησης Vespa, ανταλλακτικών και αξεσουάρ στο Κουκάκι επί της οδού Φαλήρου, όπου παρέμεινε ως κεντρική έδρα της εταιρείας έως και το 2014. Από το 1980 η Piaggio Francesco αναλαμβάνει και την επίσημη τεχνική υποστήριξη των Vespa με το συνεργείο να βρίσκεται αρχικά στην οδό Μπακνανά, ενώ τρία χρόνια αργότερα αποκτά τον δικό του χώρο πίσω από το κατάστημα πωλήσεων.

Piaggio Francesco 2014 62 anniversary

Ταυτόχρονα με τις Vespa, το 1980 αναλαμβάνει την επίσημη τεχνική υποστήριξη και για την ελληνική αντιπροσωπεία της Moto Guzzi, η οποία έως τότε δεν αποτελούσε εταιρεία του ομίλου της Piaggio. Το 2005 η Moto Guzzi έχει πλέον περάσει στον όμιλο της Piaggio και ως φυσική συνέχεια η Piaggio Francesco επεκτείνεται και στις πωλήσεις μοτοσυκλετών, ανταλλακτικών και αξεσουάρ της Moto Guzzi ως μέλος του επίσημου δικτύου της Piaggio Hellas.

Piaggio Francesco LOGO

Το 1993 είναι άλλη μια χρονιά σταθμός για την Piaggio Francesco καθώς εγκαινιάζει το πρώτο Piaggio Center στην Ελλάδα, αποτελώντας το πρότυπο της κάθετης μονάδας πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης της ελληνικής αντιπροσωπείας του ομίλου της Piaggio.

Έχοντας πάντα ως στόχο την διαρκή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της προς τους πελάτες, το 2014 η Piaggio Francesco δημιουργεί στον αριθμό 29 της οδού Καλλιρρόης, στην εμπορική καρδιά της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο κατάστημα πωλήσεων και ανταλλακτικών.

Piaggio Francesco Parts

Επί 30 χρόνια η αποθήκη γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ της Piaggio Francesco εμπλουτίζεται και εκσυγχρονίζεται, αποτελώντας τη μεγαλύτερη της Ελλάδας, αλλά και μια από τις πληρέστερες ολόκληρης της Ευρώπης, με μεγάλη ποικιλία ετοιμοπαράδοτων ανταλλακτικών και αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα των scooter και επαγγελματικών οχημάτων της Piaggio, αλλά και των Aprilia, Vespa, Moto Guzzi, Gilera, Derbi.

Piaggio Francesco Showroom

Η σύγχρονη μηχανογράφηση εξασφαλίζει την άμεση ενημέρωση του στοκ των ανταλλακτικών και των αξεσουάρ της αποθήκης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την ταχύτερη δυνατή διάθεσή τους στους πελάτες λιανικής και χονδρικής. Ταυτόχρονα, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που φιλοξενείται στο www.Francesco.gr, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς, παραγγελίας και αποστολής σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω courier ή πρακτορείων, οποιουδήποτε ανταλλακτικού και αξεσουάρ των εταιρειών του ομίλου της Piaggio σε ιδιώτες, συνεργεία και επιχειρήσεις. 

Piaggio Francesco Showroom

Το 2016 η Piaggio Francesco προσθέτει στις δραστηριότητές της τις πωλήσεις και την πλήρη τεχνική υποστήριξη των μοτοσυκλετών της Aprilia, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις επιλογές και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες της.

Piaggio Francesco Aprilia

Ως φυσική συνέχεια της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων με την ταυτόχρονη διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, η Piaggio Francesco εγκαινιάζει το ολοκαίνουριο συνεργείο PIAGGIO PRIME SERVICE στον αριθμό 18 της οδού Καλλιρρόης. Διαθέτοντας σε κάθε θέση εργασίας τα πιο σύγχρονα, εξειδικευμένα εργοστασιακά εργαλεία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, το PRIME SERVICE της PIaggio Francesco έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τακτικής συντήρησης και επισκευής στα εργοστασιακά πρότυπα για όλες τις μοτοσυκλέτες και scooter των Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera και Derbi.

Piaggio Francesco Service

Πέρα από τη φιλόξενη αίθουσα αναμονής με άμεση οπτική πρόσβαση του πελάτη στον χώρο του συνεργείου και τη χρήση ποιοτικών γνήσιων ανταλλακτικών στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, το PRIME SERVICE της Piaggio Francesco προσφέρει τη δυνατότητα οχήματος αντικατάστασης για όσο διαρκούν οι προγραμματισμένες εργασίες.

Piaggio Sevice

Με διαρκείς επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού, από τον Ιούνιο του 2022 η Piaggio Francesco ανήκει στην ανώτατη βαθμίδα Piaggio MOTOPLEX των επίσημων συνεργατών του ομίλου της Piaggio Hellas.

Piaggio Francesco Service

Από τις πρώτες Vespa που εισήγαγε στην Ελλάδα η τότε αντιπροσωπεία πίσω στο μακρινό 1952 και συντηρούσε ως μηχανικός o παππούς Σταύρος Μαντζουράκης, μερικές εκ των οποίων ακόμα και σήμερα κάνει service ο γιος τού Φραντσέσκο, στο PRIME SERVICE, έως τα τελευταία μοντέλα μοτοσυκλετών και scooter των εταιρειών του ομίλου της Piaggio που πουλάει ο εγγονός τού Σταύρος Μαντζουράνης, από το κατάστημα της Καλλιρρόης 29, η Piaggio Francesco συνεχίζει με το ίδιο πάθος την οικογενειακή παράδοση επτά δεκαετιών στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. 

YouTube

Instagram

Facebook

e-shop

Piaggio Vespa ClassicPiaggio Francesco Piaggio FrancescoPiaggio AccessoriesPiaggio ShowroomPiaggio Showroom

 

Ετικέτες

Το ΜΟΤΟ στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Ολόφρεσκο τεύχος, συλλεκτικά μπλουζάκια, Μπαντιλίκια και test rides νέων μοντέλων
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/3/2023

Οι πύλες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας στο κλειστό στάδιο του Tae Kwon Do στην παραλία του Φαλήρου έχουν ήδη ανοίξει από εχθές και φυσικά το ΜΟΤΟ είναι εκεί με δύο περίπτερα για να υποδεχτεί όλους τους φίλους των δύο τροχών. Οι εκθέσεις μοτοσυκλέτας είναι πρωτίστως μια μεγάλη γιορτή για τον μοτοσυκλετισμό και σε αυτή τη γιορτή που είχε πέντε χρόνια να διοργανωθεί είμαστε εκεί για να σας υποδεχτούμε και να μιλήσουμε από κοντά για το κοινό μας πάθος, τις μοτοσυκλέτες.

2

Στην είσοδο της έκθεσης θα βρείτε το πρώτο μας περίπτερο, όπου θα σας δώσουμε την ειδική έκδοση που φτιάξαμε για την έκθεση, με τα νέα μοντέλα του 2023 και όλες τις τιμές τους.

Εκεί θα δείτε το νέο Suzuki V-Strom 1050 DE του 2023 που οδηγήσαμε πρώτη φορά μόλις πριν μερικές εβδομάδες στην παγκόσμια παρουσίασή του που έγινε εδώ στην Ελλάδα.

Δίπλα της στέκεται η μοναδική ελληνική DCR-019 της DNA, που εντυπωσίασε ολόκληρη την Ευρώπη και το “εξωγήινο” CAN AM Ryken.

3

Αφού δείτε από κοντά τα λαχταριστά νέα μοντέλα που έχουν φέρει οι ελληνικές αντιπροσωπείες θα βρεθείτε στο δεύτερο περίπτερό μας.

Εδώ σας περιμένουμε για να δηλώσετε ποια μοντέλα θέλετε να κάνετε Test Ride και φυσικά να αγοράσετε το νέο τεύχος του ΜΟΤΟ πριν ακόμα φτάσει στα περίπτερα!

4

Μαζί μας έχουμε φέρει τα θρυλικά μπλουζάκια του ΜΟΤΟ που έχουν εμπλουτιστεί με νέα σχέδια.

Εννοείται πως έχουμε το κόμικ ΜΠΑΝΤΙΛΙΚΙΑ για όποιον έχει κάνει το λάθος να μην το αγοράσει έως τώρα, αλλά και ειδικό μπλουζάκι ΜΠΑΝΤΙΛΙΚΙΑ για να κάνεις τη διαφορά όταν σε καλούν σε γάμους, στέψεις βασιλιάδων, απονομές βραβείων Όσκαρ και οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση με αυστηρό dress-code.

689101112131414