Σέρρες: Πρώτα χρονομετρημένα BMU και Παν.Πρωτ.Ταχύτητας – Μπόλικη δράση και πτώσεις
Γεμάτη ημέρα των πρώτων δοκιμών στις Σέρρες
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
22/10/2022
Με μπόλικο θέαμα ξεκίνησε το BMU στα πλαίσια του οποίου γίνεται και ο 3ος και 4ος αγώνας του Παν.Πρωτ.Ταχύτητας στο οποίο οι συμμετοχές είναι ελάχιστες και μετά και τον τραυματισμό του Παπαγγέλου που αγωνίζεται στα Superbike τώρα πρακτικά τρέχει το βάθρο μόνο του. Για τον Καρακώστα έχει μικρή σημασία κάτι τέτοιο, καθώς όλα τα προγνωστικά ήταν υπέρ του για την πρώτη του σεζόν στην μεγάλη κατηγορία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι εικόνα αυτή που θέλεις να δεις.
Καμουφλάρεται βέβαια μέσα σε ένα γεμάτο, πλήρες grid από τους αναβάτες του BMU.
Για τον Άλεξ Παπαγεωργίου που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια φέτος και ακολουθεί το BMU πλήρως το γεμάτο grid στην supersport δεν είναι με εικονικούς αντιπάλους αλλά κανονικούς και εκεί έχει τώρα άλλους τρεις συμπατριώτες μας κάνοντας δύο αγώνες σε έναν.
Τα πράγματα στην πίστα εξελίχθηκαν σε ομαλό ρυθμό πλην ορισμένων αρχικών πτώσεων που οφείλονταν και στην υγρασία που υπήρχε ενώ σημαντική ήταν και μία γρήγορη αλλαγή στο πρόγραμμα για να συμπτυχθούν οι χρόνοι και να προλάβουν το τελευταίο φως της ημέρας.
Σήμερα θα ξεκινήσουμε σε λίγο με τις δεύτερες χρονομετρημένες δοκιμές και έπειτα με τους πρώτους αγώνες.
Δείτε τα αποτελέσματα των πρώτων χρονομετρημένων και παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες:
BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!
Επέστρεψε ο Mohr στην κορυφή
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
14/4/2025
Με καλύτερες συνθήκες και μία άρτια διοργάνωση ο δεύτερος αγώνας της Κυριακής εξελίχθηκε άρτια και έδωσε δυνατές στιγμές για τους Έλληνες που συμμετέχουν στο BMU και κατά επέκταση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.
Στα Superbike ο Mohr ήταν στον δεύτερο αγώνα πιο ανταγωνιστικός και παρόλο που ο Choy προσπάθησε αρκετά να κάνει την ανατροπή, στην πράξη δεν είχε τρόπο να ανακόψει τον Αυστριακό και αρκέστηκε στην 2η θέση.
Ο Καρακώστας που πήρε μία μεγάλη νίκη στο βρεγμένο, σημείωσε μία ακόμη την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα στην μάχη που είχε με τον Milen. Ο Βούλγαρος αναβάτης κυνήγησε τον Καρακώστα σε μεγάλο μέρος του αγώνα μέχρι να οριστικοποιηθεί η επικράτηση του Δημήτρη. Ακούραστος ο Σπηλιώτης, η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στην κορυφαία κατηγορία του BMW με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας να μην συμπληρώνει ούτε βάθρο, και τον Μιχάλη να δίνει έτσι όχι μόνο το παράδειγμα αλλά να στερεί και από δικαιολογίες κάθε έναν που το σκέφτεται αλλά δεν το επιχειρεί και επικαλείται την ηλικία. Παρόν έδωσε στην πίστα και ο Σάκης Συνιώρης, όχι όμως και στην αγωνιστική δράση καθώς αναρρώνει από ατύχημα στην προπόνηση.
Γεμάτη η πίστα στις Σέρρες!
Στην Supersport ο Παντελεάκης πήρε την μεγάλη νίκη με διαφορά, σαρώνοντας την κατηγορία και μαζί και τον χρόνο της!
Ο Παπαγεωργίου -πολυπρωταθλητής Ελλάδας και BMU- αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στον 3ο γύρο και δεν κατάφερε να επαναλάβει την φανταστική επίδοση του πρώτου αγώνα ενώ ο Φουρθιώτης σταθερά κράτησε θέση κορυφής απέναντι στην πολυπληθή κατηγορία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο!
Στην SSP300 ο Παναγιώτης Κολλάρος ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης αλλά η προσπάθειά του αποκλείστηκε βαθμολογικά γιατί η ECU δεν πέρασε τον τεχνικό έλεγχο για ελάχιστες στροφές. Είναι κρίμα γιατί ήταν ο μόνος Έλληνας και ο μόνος με KTM απέναντι στους υπόλοιπους αναβάτες Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας με Yamaha και Kawasaki.
Αρκετοί οι θεατές την Κυριακή
Στην F1000 με το τεράστιο πλήθος συμμετοχών, την νίκη πήρε ο Βούλγαρος Markov με Kawasaki. Ο Γιώργος Παρασκευάς με BMW 1000RR έκανε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση εντός πεντάδας, δείχνοντας πως μετά από μεγάλη απουσία στην συγκεκριμένη κατηγορία, οι γρήγοροι αναβάτες συνεχίζουν να μην χρειάζονται παρά μία γρήγορη προσαρμογή και είναι έτοιμοι.
Ο Παργινός πήρε άλλη μία νίκη στην Racing που τρέχει εντός της CFMOTO και της SP125. Ο Dumitrascu πήρε ξανά την νίκη αυτή τη φορά χωρίς να έχει τον Βεντουρά να παλέψει και να υπάρξει συνέχεια από τον πρώτο αγώνα και την έντονη μάχη που δεν είχε καλό αποτέλεσμα.
Ευτυχώς ο νεαρός Βεντουρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά και ήταν στην πίστα όπου με την σύμφωνη γνώμη ιατρών και ομάδας δεν αγωνίστηκε για να έχει μία βέβαιη και γρήγορη ανάρρωση.