Jan Mohr - Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε!

Δύο νέα επίσημα ρεκόρ πίστας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, για τις κατηγορίες SBK και SSP300, στο πλαίσιο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας
motomag Jan Mohr – Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/10/2023

Πριν λίγες ημέρες διαβάσατε στο MOTO, τα όσα συνέβησαν στον τελευταίο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στο πλαίσιο του θεσμού είχαμε την κατάρριψη δύο ρεκόρ στις κατηγορίες SBK και SSP300, με τους Mohr και Μαυρόπουλο να σημειώνουν νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου πίστας με BMW M1000RR και Yamaha YZFR3 αντίστοιχα.

Η φράση “τα ρεκόρ είναι για να σπάνε” δεν είναι τυχαία καθώς τίποτα δεν κρατά για πάντα και ειδικότερα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο πλαίσιο του καταληκτικού γύρου του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας 2023 που έλαβε χώρα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 14 και 15 Οκτωβρίου, εκτός από τις ωραίες μάχες μεταξύ των αναβατών είδαμε να καταρρίπτονται τα ρεκόρ ταχύτερου γύρου πίστας στις κατηγορίες SBK και SSP300.

Mohr

Όσον αφορά την κατηγορία SBK, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελευταίου γύρου του BMU ήταν ο Αυστριακός Jan Mohr ο οποίος έκανε για δεύτερη φορά την εμφάνιση του στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών καθώς το 2022 είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Martin Choy. O Mohr ο οποίος αγωνίζεται στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών, ήρθε στις Σέρρες με ένα BMW M 1000 RR της βουλγαρικής ομάδας Bike Build Racing, έχοντας μικρή εμπειρία όσον αφορά την ελληνική πίστα, ωστόσο με το καλημέρα τα χρονόμετρα έδειξαν τρελά νούμερα. Έτσι, ο Αυστριακός με το M 1000 RR στις χρονομετρημένες δοκιμές της Παρασκευής κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία SBK, το οποίο κρατούσε από το 2019 ο Βούλγαρος Angel Karanyotov ο οποίος με το Ducati Panigale V4R είχε πετύχει 1:17.614. Ο Mohr αρχικά σημείωσε 1:17.502, ενώ λίγο αργότερα κατέβασε και άλλο το χρόνο στο 1:17.482, με τον Αυστριακό να αφήνει το καλύτερο για το τέλος πετυχαίνοντας με το M 1000 RR εκ νέου ρεκόρ ταχύτερου γύρου πίστας, με 1:17.182! Κάτι τέτοιο φυσικά έφερε χαμόγελα στην ομάδα του Mohr, Bike Build Racing καθώς το φαβορί για την επικράτηση είχε ήδη βρεθεί από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Τα προγνωστικά που ήθελαν τον Mohr να κερδίζει επιβεβαιώθηκαν καθώς ο Αυστριακός κέρδισε με άνεση και τους δύο αγώνες, με τον Martin Choy ο οποίος αγωνιζόταν με ένα BMW S 1000 RR να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου. Η διαφορά των δύο μοτοσυκλετών ήταν αναμφισβήτητη ωστόσο παράλληλα κι ο Mohr ήταν οδηγικά σε άλλο επίπεδο και αυτό φαινόταν και από το γυρολόγιο του. Ο Αυστριακός μπορεί να είχε στη διάθεση του ένα BMW M 1000 RR ωστόσο ο απόλυτος κριτής στους αγώνες είναι το χρονόμετρο και αυτό έδειξε 1:17.182, με αποτέλεσμα ο Jan Mohr από εδώ και στο εξής να κρατά τον ταχύτερο γύρο που έχει επιτευχθεί ποτέ στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Mavropoulos

Νέο ρεκόρ ταχύτερου χρόνου είχαμε όμως και στην κατηγορία SSP300 αυτή τη φορά από έναν Έλληνα αναβάτη. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο της ARP Racing Academy ο οποίος με το Yamaha YZF-R3 κατάφερε όχι μόνο να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδας και Πρωταθλητής Βαλκανίων BMU 2023 στις Σέρρες αλλά να σημειώσει και νέο ρεκόρ ταχύτερου χρόνου πίστας για την κατηγορία SSP300. O νεαρός αναβάτης στη διαδικασία της pole position σημείωσε 1:23.832 καταρρίπτοντας το ρεκόρ 1:24.128 που κρατούσε ο Γιάννης Περιστεράς από το 2023.

Ο καταληκτικός γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Moτοσυκλέτας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών πρόσφερε αν μη τι άλλο αγωνιστικές συγκινήσεις και τίτλους, αλλά έθεσε και νέους στόχους για όλους, με τα ρεκόρ που πέτυχαν οι Jan Mohr και Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος.

Mohr Mavropoulos

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σέρρες - Η ARP Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της για τις εξέχουσες επιτυχίες τους

Συνολικά πέντε αναβάτες της κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο
BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σέρρες - Η ARP Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της για τις εξέχουσες επιτυχίες τους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/6/2024

Με την ολοκλήρωση ενός άκρως επιτυχημένου αγωνιστικού τριημέρου στις Σέρρες, η Arp Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της, οι οποίοι κατάφεραν να σημειώσουν αξιόλογα αποτελέσματα, βρίσκοντας τον δρόμο για το βάθρο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Arp Racing:

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους αθλητές της ARP για τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα τους στους αγώνες του ΠΠΤ και του BMU, αλλά περισσότερο για  τη δύναμη που έχουν μέσα τους όλοι οι αθλητές μας.

​BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σέρρες - Η ARP Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της για τις εξέχουσες επιτυχίες τους

Τον 11χρονο Αντώνη Βεντούρα ο οποίος παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τελευταίος στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής, δεν τα παράτησε, αντιθέτως κατάφερε να ανεβεί στο 3ο σκαλί του βάθρου.

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σέρρες - Η ARP Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της για τις εξέχουσες επιτυχίες τους

Την 14χρονη Αντωνία Κορρέ όπου έσπασε το προσωπικό της ρεκόρ στον αγώνα της Κυριακής και ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου.

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σέρρες - Η ARP Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της για τις εξέχουσες επιτυχίες τους

Τον 15χρονο Βαλκανιονίκη Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο ο οποίος με αφορμή τον αγώνα του Σαββάτου, άλλαξε τη στρατηγική του δοκιμάζοντας μια διαφορετική για εκείνον εκδοχή στα φρένα καταφέρνοντας να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σέρρες - Η ARP Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της για τις εξέχουσες επιτυχίες τους

Την Δήμητρα Λαδά όπου είχε μια πτώση στο warm up της Κυριακής, αλλά σηκώθηκε χαμογελαστή, πιο δυνατή από ποτέ, με προσωπικό ρεκόρ και 3η θέση στο βάθρο. 

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σέρρες - Η ARP Racing Academy συγχαίρει τους αναβάτες της για τις εξέχουσες επιτυχίες τους

Τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου ο οποίος έδωσε σκληρές μάχες και στους 2 αγώνες του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου καταφέρνοντας να ανεβεί στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές μας και αρκετά ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι οι  προπονήσεις και οι ασκήσεις που κάνουμε στη σχολή μας, τους βοήθησαν σε όσες προκλήσεις αντιμετώπισαν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις με τα νέα δεδομένα και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο 2πλο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος-BMU.