Bassella Race 1 - Όλα τα μεγάλα On-Off στην πίστα! - Video

Tenere 700, Desert X, Africa Twin, Maverick 500, X-Cape 650!
Bassella Race 1 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/2/2023

Στον ισπανικό αγώνα enduro Bassella Race 1 υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες για να τρέξουν 1.000+ αναβάτες με ότι μπορεί να βάλει το μυαλό σας. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, enduro μοτοσυκλέτες, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά... skateboard, αλλά και μεγάλα On-Off ή αλλιώς Maxi Trail. Εκεί διέπρεψε για μια ακόμη φορά ο Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700 Ken Block Edition, δεύτερος ήρθε ο Antoine Meo με το Ducati Desert X και τρίτος ο Gerard Farres με Macbor Montana 500, που εμείς το ξέρουμε ως Daytona Maverick!

Η νέα εποχή των Rally με την επιστροφή των δικύλινδρων On-Off στην αγωνιστική δράση είναι εδώ, και τα εργοστάσια έχουν δώσει βάρος στην προβολή των μοτοσυκλετών παραγωγής τους μέσω της συμμετοχής τους σε αγώνες όπως το Bassella Race 1, χρησιμοποιώντας αγωνιζόμενους παγκόσμιας κλάσης για να κάνουν τη διαφορά.

Tenere Ken Block edition

Ο Tarres και η Yamaha είναι πρωτοπόροι στη νέα αυτή εποχή, έχοντας πάρει σβάρνα τους αγώνες Rally που επιτρέπονται τα δικύλινδρα On-Off, με τον Ισπανό να έχει συλλέξει πληθώρα από τρόπαια τα τελευταία χρόνια. Στο Bassella Race 1 του 2023 ο Tarres αγωνίστηκε με ένα βελτιωμένο Tenere 700, που ο ίδιος ονομάζει Ken Block Edition προς τιμή του πρόωρα χαμένου Αμερικανού οδηγού.

You are not Pol Tarres

Στο ρεζερβουάρ του ξεχωρίσαμε ένα απίθανο αυτοκόλλητο που θα έπρεπε να κοσμεί τα ρεζερβουάρ όλων των μεγάλων On-Off παραγωγής, ώστε να μην έχουμε παρανοήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα: “WARNING: You are not Pol Tarres!” Και κάτι μας λέει πως σύντομα το αυτοκόλλητο θα βρεθεί στο e-shop του Ισπανού αναβάτη.

Meo

Επειδή λοιπόν ο Pol Tarres ΕΙΝΑΙ ο Pol Tarres, πήρε τη νίκη στο Bassela Race 1 2023, αφήνοντας μετά από σκληρή μάχη δεύτερο (μετά από “τζαρτζάρισμα” με πτώση) τον “πρεσβευτή” της Ducati, Antoine Meo με το Ducati Desert X.

Daytona Maverick 500

Tρίτος ήρθε ο Gerard Farres με το Macbor Montana 500, που εμείς γνωρίζουμε ως Daytona Maverick 500!

Kirian Mirabet

Τέταρτος ήταν ο Kirian Mirabet με Honda Africa Twin...

Harley

...ενώ 6ος ήρθε ο Joan Pedrero με Harley Pan America.

Oriol Mena

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Oriol Mena με το πρωτότυπο Morini X-Cape ADV-R που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην EICMA 2022.

KTM

Στον αγώνα συμμετείχαν και δυο KTM 890 Adventure, όμως οι αναβάτες εδώ έκαναν τη διαφορά, κι έτσι οι σχετικά άγνωστοι Jordi Vidal & Sergi Roca δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν αναβάτες παγκοσμίου διαμετρήματος όπως οι Tarres, Meo, Farres, κλπ., τερματίζοντας στις θέσεις 11 και 18.

Απούσα ήταν η Triumph, που το 2022 είχε κερδίσει την κατηγορία με τον Ivan Cervantes και το Tiger 900 Rally.

Σημειώστε τέλος πως όλες οι μοτοσυκλέτες της Maxi Trail κατηγορίας ήταν θεαματικά βελτιωμένες σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες παραγωγής στις οποίες βασίζονταν, ιδιαίτερα σε αναρτήσεις, και φυσικά φορώντας τρακτερωτά ελαστικά.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες