Bassella Race 1 - Όλα τα μεγάλα On-Off στην πίστα! - Video

Tenere 700, Desert X, Africa Twin, Maverick 500, X-Cape 650!
Bassella Race 1 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/2/2023

Στον ισπανικό αγώνα enduro Bassella Race 1 υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες για να τρέξουν 1.000+ αναβάτες με ότι μπορεί να βάλει το μυαλό σας. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, enduro μοτοσυκλέτες, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά... skateboard, αλλά και μεγάλα On-Off ή αλλιώς Maxi Trail. Εκεί διέπρεψε για μια ακόμη φορά ο Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700 Ken Block Edition, δεύτερος ήρθε ο Antoine Meo με το Ducati Desert X και τρίτος ο Gerard Farres με Macbor Montana 500, που εμείς το ξέρουμε ως Daytona Maverick!

Η νέα εποχή των Rally με την επιστροφή των δικύλινδρων On-Off στην αγωνιστική δράση είναι εδώ, και τα εργοστάσια έχουν δώσει βάρος στην προβολή των μοτοσυκλετών παραγωγής τους μέσω της συμμετοχής τους σε αγώνες όπως το Bassella Race 1, χρησιμοποιώντας αγωνιζόμενους παγκόσμιας κλάσης για να κάνουν τη διαφορά.

Tenere Ken Block edition

Ο Tarres και η Yamaha είναι πρωτοπόροι στη νέα αυτή εποχή, έχοντας πάρει σβάρνα τους αγώνες Rally που επιτρέπονται τα δικύλινδρα On-Off, με τον Ισπανό να έχει συλλέξει πληθώρα από τρόπαια τα τελευταία χρόνια. Στο Bassella Race 1 του 2023 ο Tarres αγωνίστηκε με ένα βελτιωμένο Tenere 700, που ο ίδιος ονομάζει Ken Block Edition προς τιμή του πρόωρα χαμένου Αμερικανού οδηγού.

You are not Pol Tarres

Στο ρεζερβουάρ του ξεχωρίσαμε ένα απίθανο αυτοκόλλητο που θα έπρεπε να κοσμεί τα ρεζερβουάρ όλων των μεγάλων On-Off παραγωγής, ώστε να μην έχουμε παρανοήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα: “WARNING: You are not Pol Tarres!” Και κάτι μας λέει πως σύντομα το αυτοκόλλητο θα βρεθεί στο e-shop του Ισπανού αναβάτη.

Meo

Επειδή λοιπόν ο Pol Tarres ΕΙΝΑΙ ο Pol Tarres, πήρε τη νίκη στο Bassela Race 1 2023, αφήνοντας μετά από σκληρή μάχη δεύτερο (μετά από “τζαρτζάρισμα” με πτώση) τον “πρεσβευτή” της Ducati, Antoine Meo με το Ducati Desert X.

Daytona Maverick 500

Tρίτος ήρθε ο Gerard Farres με το Macbor Montana 500, που εμείς γνωρίζουμε ως Daytona Maverick 500!

Kirian Mirabet

Τέταρτος ήταν ο Kirian Mirabet με Honda Africa Twin...

Harley

...ενώ 6ος ήρθε ο Joan Pedrero με Harley Pan America.

Oriol Mena

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Oriol Mena με το πρωτότυπο Morini X-Cape ADV-R που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην EICMA 2022.

KTM

Στον αγώνα συμμετείχαν και δυο KTM 890 Adventure, όμως οι αναβάτες εδώ έκαναν τη διαφορά, κι έτσι οι σχετικά άγνωστοι Jordi Vidal & Sergi Roca δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν αναβάτες παγκοσμίου διαμετρήματος όπως οι Tarres, Meo, Farres, κλπ., τερματίζοντας στις θέσεις 11 και 18.

Απούσα ήταν η Triumph, που το 2022 είχε κερδίσει την κατηγορία με τον Ivan Cervantes και το Tiger 900 Rally.

Σημειώστε τέλος πως όλες οι μοτοσυκλέτες της Maxi Trail κατηγορίας ήταν θεαματικά βελτιωμένες σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες παραγωγής στις οποίες βασίζονταν, ιδιαίτερα σε αναρτήσεις, και φυσικά φορώντας τρακτερωτά ελαστικά.

Ετικέτες

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro