ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO Καρδίτσα - 4ος: Νίκη Κακολύρη σε δύσκολο αγώνα με εγκαταλείψεις

Δεύτερος γενικής ο Κίμων Καράμπελας
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO Καρδίτσα - 4ος: Νίκη Κακολύρη σε δύσκολο αγώνα με εγκαταλείψεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/11/2023

Λίγες συμμετοχές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ENDURO στον 4ο αγώνα στην Καρδίτσα. Η τεράστια αναμονή από τους προηγούμενους αγώνες καθώς και οι καιρικές συνθήκες που ήταν δεδομένο πως δεν θα είναι οι καλύτερες, μάλλον απέτρεψαν αρκετούς να συμμετάσχουν.

Οι συνθήκες άλλαζαν συνέχεια με την βροχή να ξεκινά και να σταματά αρκετές φορές αλλά την χαμηλή πρόσφυση να είναι δεδομένη. Για αυτό ήταν ένας δύσκολος αγώνας που εκτός από τους αγωνιζόμενους, δοκίμασε και τα μέλη της λέσχης και της διοργάνωσης που διαχειρίστηκαν την κατάσταση κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

Αύριο οι πιθανότητες να δυσκολέψουν τα πράγματα είναι μεγαλύτερες από το να βελτιωθούν οπότε ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Την νίκη στην γενική πήρε ο περσινός πρωταθλητής Κοκολύρης (#1 Beta RR 480) που μαζί με την εγκατάλειψη του Κουζή (#238 Fantic) ουσιαστικά κλειδώνει το φετινό πρωτάθλημα για back to back τίτλο. Ο Enduro συντάκτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας που ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν από αυτό τον αγώνα με ΚΤΜ EXC 300 TBI HARD ENDURO που παρέλαβε πριν από λίγες μέρες, κατάφερε την δεύτερη θέση γενικής!

Ο Παπαθεοδώρου Χρήστος (#187 Honda) που τρέχει στην Ε1 πήρε την τρίτη θέση γενικής με την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Χασαπης (#185 KTM) και Di Persio Stefano (#432 KTM) που αντίστοιχα αγωνίζονται στην Ε1 και ΕΝ.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι εγκαταλείψεις καθώς και οι πρώτες φωτογραφίες από τον αγώνα και ελπίζουμε πως αύριο θα προστεθούν συμμετοχές από τον Κύπελλο Β.Ελλάδας και δεν θα έχουμε αποχωρήσεις.

MotoGP - Χάνει τον γύρο στις ΗΠΑ ο Miguel Oliveira

Πιο σοβαρός ο τραυματισμός του από όσο φαινόταν αρχικά
MotoGP - Fernandez for Oliveira 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Ο Miguel Oliveira (Prima Pramac Yamaha) δεν θα λάβει τελικά μέρος στον γύρο που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Austin του Texas.

Ο αναβάτης της Prima Pramac Yamaha έπεσε στο Sprint της Αργεντινής έπειτα από επαφή που είχε με τον Fermin Aldeguer όταν ο αναβάτης της BK8 Gresini Racing αποπειράθηκε να τον προσπεράσει και είχε επαφή μαζί του.

Ευτυχώς ο Oliveira δεν έσπασε κάτι κατά την πτώση, όμως τραυματίστηκε στη σημείο που η κλείδα ενώνει με το στέρνο και δεν έλαβε μέρος στον κυρίως αγώνα που ακολούθησε. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην πατρίδα του όπου πραγματοποίησε περισσότερες εξετάσεις και τα ευρήματα της μαγνητικής έδειξαν ότι η ζημιά που είχε πάθει δεν περιορίστηκε στις κακώσεις στην περιοχή αλλά υπήρξε εξάρθρημα στερνοκλειδικής και ρήξη συνδέσμων στην περιοχή.

Προς το παρόν δεν θα υπάρξει κάποια επέμβαση και ο τραυματισμός του Oliveira θα αντιμετωπιστεί συντηρητικά που σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατήσει το χέρι του ακίνητο όσο περισσότερο μπορεί με την κατάστασή του να βρίσκεται υπό παρακολούθηση για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στις ΗΠΑ και τη θέση του θα πάρει ο Αugusto Fernandez, αναβάτης δοκιμών της Yamaha και παγκόσμιος πρωταθλητής στη Moto2 το 2022. 

Σε σχετική του δήλωση ο Oliveira αναφέρει ότι δεν γνωρίζει τον χρόνο επιστροφής του στους αγώνες καθώς αυτός εξαρτάται από την αντίδραση του οργανισμού του και τον ρυθμό επούλωσης του τραύματος.