ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO Καρδίτσα - 4ος: Νίκη Κακολύρη σε δύσκολο αγώνα με εγκαταλείψεις

Δεύτερος γενικής ο Κίμων Καράμπελας
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO Καρδίτσα - 4ος: Νίκη Κακολύρη σε δύσκολο αγώνα με εγκαταλείψεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/11/2023

Λίγες συμμετοχές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ENDURO στον 4ο αγώνα στην Καρδίτσα. Η τεράστια αναμονή από τους προηγούμενους αγώνες καθώς και οι καιρικές συνθήκες που ήταν δεδομένο πως δεν θα είναι οι καλύτερες, μάλλον απέτρεψαν αρκετούς να συμμετάσχουν.

Οι συνθήκες άλλαζαν συνέχεια με την βροχή να ξεκινά και να σταματά αρκετές φορές αλλά την χαμηλή πρόσφυση να είναι δεδομένη. Για αυτό ήταν ένας δύσκολος αγώνας που εκτός από τους αγωνιζόμενους, δοκίμασε και τα μέλη της λέσχης και της διοργάνωσης που διαχειρίστηκαν την κατάσταση κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

Αύριο οι πιθανότητες να δυσκολέψουν τα πράγματα είναι μεγαλύτερες από το να βελτιωθούν οπότε ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Την νίκη στην γενική πήρε ο περσινός πρωταθλητής Κοκολύρης (#1 Beta RR 480) που μαζί με την εγκατάλειψη του Κουζή (#238 Fantic) ουσιαστικά κλειδώνει το φετινό πρωτάθλημα για back to back τίτλο. Ο Enduro συντάκτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας που ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν από αυτό τον αγώνα με ΚΤΜ EXC 300 TBI HARD ENDURO που παρέλαβε πριν από λίγες μέρες, κατάφερε την δεύτερη θέση γενικής!

Ο Παπαθεοδώρου Χρήστος (#187 Honda) που τρέχει στην Ε1 πήρε την τρίτη θέση γενικής με την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Χασαπης (#185 KTM) και Di Persio Stefano (#432 KTM) που αντίστοιχα αγωνίζονται στην Ε1 και ΕΝ.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι εγκαταλείψεις καθώς και οι πρώτες φωτογραφίες από τον αγώνα και ελπίζουμε πως αύριο θα προστεθούν συμμετοχές από τον Κύπελλο Β.Ελλάδας και δεν θα έχουμε αποχωρήσεις.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Η ερώτηση είναι αν θα πάρει στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Bolt τον τίτλο... αήττητος!
motomag FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για μια ακόμη φορά ο Billy Bolt έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, με τον αναβάτη της Husqvarna Factory Racing να κυριαρχεί απόλυτα και στον έκτο και προτελευταίο γύρο του θεσμού που έλαβε χώρα στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα με τη νίκη του αυτή, ο Bolt βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του.

Ο Bolt σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες αποφάσισε στη Βουλγαρία να ηγηθεί, εκτός από τους κύριους αγώνες και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing ήταν ταχύτερος όλων στη διαδικασία SuperPole κάτι το οποίο του έδωσε σαφές πλεονέκτημα στον πρώτο αγώνα της βραδιάς.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο Bolt με το που έπεσαν οι ράμπες πήρε το Holeshot με το Husqvarna FE 350, και έγινε... καπνός. Ο αναβάτης της Husqvarna μεγάλωνε τη διαφορά του σε κάθε γύρο, για να περάσει τελικά την γραμμή του τερματισμού έχοντας περισσότερα από 8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), ο οποίος με τη σειρά του κράτησε με άνεση πίσω του τον Eddie Karlsson, με τον αναβάτη της Husqvarna να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο αγώνα στη Βουλγαρία.

Στον δεύτερο αγώνα καθώς η σειρά εκκίνησης ήταν αντίστροφη, ο Billy Bolt αποφάσισε να είναι αρκετά προσεκτικός ειδικά στους πρώτους γύρους, Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να μπει ταχύτατα στην δεκάδα ενώ λίγο αργότερα ο Bolt είχε φτάσει ήδη στην τρίτη θέση. Από και έπειτα είδαμε τον γνωστό Billy Bolt. Ο Βρετανός προσπέρασε τους δύο αναβάτες που ήταν μπροστά του τερματίζοντας στην πρώτη θέση έχοντας μάλιστα διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο και πάλι Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ). Ο αναβάτης της αυστριακής εταιρείας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ανταγωνιστεί τον Bolt, με τον Lettenbichler να κάνει έναν μοναχικό αγώνα καθώς ο Dominik Olszowy (Rieju), ο οποίος ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα στην τρίτη θέση απείχε 7 δευτερόλεπτα από τον Lettenbichler.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο τρίτος αγώνας στη Βουλγάρια είχε και πάλι… για μαντέψτε, τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Bolt εκτοξεύτηκε μπροστά αμέσως με το FE 350 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Ο αναβάτης της Husqvarna έκανε έτσι την απόλυτη εμφάνιση στη Βουλγαρία, κερδίζοντας τον αγώνα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά του στην κούρσα του Πρωταθλήματος από τον δεύτερο Jonny Walker στους 59 βαθμούς. Η έκτη συνεχόμενη νίκη του Bolt σημαίνει πως ο ίδιος βρίσκεται αγκαλιά με τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 2 Μαρτίου. Στη δεύτερη θέση, 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bolt, βρέθηκε ο Will Hoare (Rieju), με τον Mitchell Brightmore (GASGAS) να συμπληρώνει το βάθρο στον τρίτο αγώνα της βραδιάς στη Βουλγαρία.

Μετά τη νίκη του ο Billy Bolt δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα είναι στην πατρίδα μου. Ανυπομονώ να δώσω μια παράσταση στο κοινό της πατρίδας μου και ελπίζω να κατακτήσω τον τίτλο."

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Αποτελέσματα - SuperEnduro 6ος γύρος, Βουλγαρία

Prestige

1. Billy Bolt (Husqvarna) 63 βαθμούς

2. Manuel Lettenbichler (KTM) 47 βαθμούς

3. Will Hoare (Rieju) 37 βαθμούς

4. Jonny Walker (Beta) 37 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 35 βαθμούς

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Billy Bolt (Husqvarna) 364 βαθμούς

2. Jonny Walker (Beta) 305 βαθμούς

3. Manuel Lettenbichler (KTM) 240 βαθμούς

4. Will Hoare (Rieju) 208 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 191 βαθμούς

Enduro

 

Ετικέτες