Jorge Lorenzo - Παρέλαβε μια Lamborghini Urus S απόδοσης 666 ίππων

Η λατρεία του Ισπανού οδηγού για τα υπεραυτοκίνητα της Lamborghini δεν έχει τέλος
Jorge Lorenzo Lamborghini Urus-S
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP Jorge Lorenzo, κάνοντας χρήση του προγράμματος La Prima, επισκέφτηκε την έδρα της Lamborghini στη Sant’Agata Bolognese, ώστε να παραλάβει ο ίδιος από το εργοστάσιο τη δική του Urus S.

Η λατρεία του Jorge Lorenzo για τα υπεραυτοκίνητα και συγκεκριμένα για τη Lamborghini είναι γνωστή σε όλους. Ο Ισπανός θρύλος του MotoGP, ο οποίος κρέμασε την αγωνιστική του φόρμα το 2019 απολαμβάνει τα οφέλη της επιτυχημένης αγωνιστικής του καριέρας και δεν το κρύβει. Το 2020 είχε αποκτήσει τη μία και μοναδική Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster η οποία είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά για εκείνον.

Jorge Lorenzo Lamborghini

Πριν από μερικές ημέρες ο 36χρονος Ισπανός άσσος ο οποίος το 2022 εισήχθη στο “Hall of Fame” του MotoGP, βρέθηκε στο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας στη Sant’Agata Bolognese για να παραλάβει την προσωπική του Urus S. Ο Ισπανός ο οποίος έκανε χρήση του προγράμματος La Prima -παραλαβή του οχήματος από το εργοστάσιο της Lamborghini- όχι μόνο παρέλαβε την προσωπική του Lamborghini Urus S απόδοσης 666 ίππων, αλλά είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη γραμμή παραγωγής της Urus, αλλά και της νέας Revuelto, ενώ επισκέφτηκε και το πρόσφατα ανανεωμένο Μουσείο της Lamborghini.

Jorge Lorenzo Lamborghini

Ο ίδιος μετά την παραλαβή της Lamborghini Urus S δήλωσε: “Λατρεύω την τεχνολογία και είναι απίστευτο να βλέπεις πόσο έχουν αλλάξει εδώ τα πράγματα. Μου αρέσει να οδηγώ την Aventador SVJ 63 Roadster, αλλά είμαι και μεγάλος λάτρης των κλασικών αυτοκινήτων. H Miura δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα, αλλά αγαπώ επίσης τη Murcielago και την Diablo. Η αλήθεια είναι ότι κάθε Lamborghini έχει κάτι το ξεχωριστό”.

Ετικέτες

Αστυνομία-Αττική: 2.643 παραβάσεις σε τέσσερεις ημέρες με τον νέο ΚΟΚ

1 στους 5 οδηγούς που ελέγχθηκε πήρε κλήση - Αφαιρέθηκαν 500 άδειες οδήγησης
Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/9/2025

Περισσότερους από 14.000 ελέγχους πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής του νέου ΚΟΚ σε οδικούς άξονες της Αττικής, εστιάζοντας όμως στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η ειδική εξόρμηση έγινε μεταξύ 12-15 Σεπτεμβρίου 2025 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εστιάζοντας στην πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.078 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.643 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών, με την Ελληνική Αστυνομία να μην δίνει συγκερκιμένα στοιχεία.

Παράλληλα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έξι οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0,60 mg/l. Με λίγα λόγια οδηγούσαν στουπί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025

Ακόμα, ακινητοποιήθηκαν 389 οχήματα, εκ των οποίων 199 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 500 άδειες ικανότητας οδήγησης και 134 άδειες κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι  για την εφαρμογή του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, ενώ από ό,τι φαίνεται με αμείωτη ένταση συνεχίζουν και οι οδηγοί να αγνοούν τον ΚΟΚ και ακόμη χειρότερα ίσως την κοινή λογική.