FIM World Supercross 2023 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Max Anstie σε WSX και SX2

Με τις μοτοσυκλέτες των Suzuki και Honda στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου των δυο κατηγοριών
Ken Roczen
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/11/2023

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross του 2023 ολοκληρώθηκε στην Αυστραλία, με τους Ken Roczen (Suzuki Pipes Motorsport Group) και Max Anstie (Firepower Honda), να κατακτούν τους τίτλους στις κατηγορίες WSX και SX2.

Στην μεγάλη κατηγορία της WSX, o Γερμανός αναβάτης της Suzuki Pipes Motorsport Group κατάφερε να κερδίσει τους δύο από τους τρεις αγώνες της χρονιάς -Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία- εξασφαλίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο World Supercross που θέλει να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο Supercross Πρωτάθλημα της AMA στις Η.Π.Α. Ο Roczen για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάστηκε να παλέψει σκληρά με τον μεγάλο του αντίπαλο Joey Savatgy ο οποίος μέχρι την Αυστραλία προηγούταν στην βαθμολογία.

FIM World Supercross 2023 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Max Anstie σε WSX και SX2

Ο αναβάτης της Suzuki, με δύο νίκες και μία τρίτη θέση στο Marvel Stadium της Αυστραλίας κατάφερε να πανηγυρίσει τον back-to-back Παγκόσμιο Τίτλο στο WSX μπροστά στους 45.000 θεατές.

FIM World Supercross 2023 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Max Anstie σε WSX και SX2

Στην κατηγορία SX2, ο περσινός πρωταθλητής Shane McElrath δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Αυστραλία καθώς μία πτώση στον πρώτο αγώνα τον έθεσε νωρίς εκτός μάχης. Στον αντίποδα ο Max Anstie (Firepower Honda, φωτό άνω) έκανε το απόλυτο κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες μπροστά στο αυστραλιανό κοινό. Η απόδοση του Βρετανού αναβάτη στη χώρα των καγκουρό ήταν αρκετή για να του φέρει τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία SX2 του World Supercross με την ομάδα της Firepower Honda.

Ετικέτες

MXGP: Ο Jeffrey Herlings ανάρρωσε και θα συμμετέχει στο Βέλγικο GP

Ο 15ος γύρος διεξάγεται αυτές τις ημέρες
Jeffrey
Από τον

Παύλο Καρατζά

1/8/2025

Σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές Ιουλίου, πως ο Jeffrey Herlings είχε σπάσει την δεξιά του κλείδα κατά την διάρκεια προπόνησης και ως αποτέλεσμα έλειψε από δύο γύρους που έγιναν μέσα και τέλη Ιουλίου.

Η αποθεραπεία του Ολλανδού εξελίχθηκε θετικά και ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing οδήγησε την KTM 450 SX-F του σε μια προπόνηση στην Ολλανδία χθες Πέμπτη και αισθάνθηκε αρκετά καλά και ευτυχισμένος για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του αυτό το Σαββατοκύριακο στο Limburg του Βελγίου για τον 15ο γύρο της σεζόν.

Ο πολυπρωταθλητής αν και έχει λείψει λόγω τραυματισμών από πέντε συνολικά γύρους την φετινή χρονιά, βρίσκεται στην 9η θέση της γενικής βαθμολογίας με 325 βαθμούς, έχοντας μάλιστα σημειώσει και δύο νίκες.

Ο Joel Smets, Διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing Team δήλωσε: “Ο Jeffrey οδήγησε και αισθάνθηκε αρκετά καλά και δυνατός για να συμμετάσχει στο GP αυτό το Σαββατοκύριακο στο Lommel. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε πίσω, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ως προς τις προσδοκίες μας. Ο Jeffrey είναι ο μάστερ της άμμου, αλλά έχει χάσει δύο αγώνες και θα πρέπει να ξαναχτίσει την αυτοπεποίθησή του. Η ομάδα είχε κάποια φανταστικά αποτελέσματα πρόσφατα και είμαστε συγκεντρωμένοι στους τίτλους MXGP και MX2. Με τον Jeffrey, ξέρουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να καθορίζουμε το ρυθμό”.