Aprilia RS 457 - Άνοιξαν οι προπαραγγελίες, η τιμή του στην Ελλάδα

Η νέα Sport μοτοσυκλέτα της Aprilia για την A2 κατηγορία είναι διαθέσιμη στη χώρα μας
motomag Aprilia RS 457 – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες, η τιμή του στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/2/2024

Η αντιπροσωπεία της Aprilia στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες της δικύλινδρης εν σειρά Sport μοτοσυκλέτας RS 457, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και την τιμή της.

Η Aprilia RS 457 χρησιμοποιεί τον τετράχρονο, υγρόψυκτο και ψεκαστό δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα ο οποίος αποτελεί φέρων τμήμα του πλαισίου, ενώ διαθέτει 4 βαλβίδες στον κύλινδρο και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, αποδίδοντας 35 kW (47 hp) που έχουν να κινήσουν 175 κιλά (γεμάτο με υγρά).

Aprilia RS 457 – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες, η τιμή του στην Ελλάδα

Ο αναβάτης δεν θα έχει πρόβλημα κατά την καθημερινή μετακίνηση καθώς η στάση του σώματος δεν είναι απόλυτη, με τα clip-on να εδράζονται πάνω από την τιμονόπλακα. Το στιλ της RS 457 είναι στα πρότυπα του RS 660, διαθέτοντας το διπλό μπροστινό φαίρινγκ, ενώ έχουμε και ένα αεροδυναμικό φτερό κάτω από τους προβολείς που εμπνέεται από εκείνο της RS-GP. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο χαρακτηριστικός τριπλός προβολέας που συνοδεύει τις RS, ούτε το αλουμινένιο πλαίσιο δυο δοκών και το κουρμπαριστό -ατσάλινο δυστυχώς- ψαλίδι, ενώ εντύπωση προκαλεί η έλλειψη κλασικού τελικού εξάτμισης, καθώς η 2 σε 1 εξάτμιση βγαίνει κάτω από τον κινητήρα.

Στις αναρτήσεις το RS 457 φέρει ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm με διαδρομή 120 mm, ενώ πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ με 130 mm διαδρομής. Στα πλαίσια της προσπάθειας να κρατηθεί χαμηλά η τιμή, οι αναρτήσεις ρυθμίζονται μόνο ως προς την προφόρτιση.

Aprilia RS 457 – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες, η τιμή του στην Ελλάδα

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από έναν δίσκο 320 mm μπροστά με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα ByBre, και από έναν δίσκο 220 mm πίσω. Το δικάναλο ABS έχει 2 επίπεδα, ενώ ο αναβάτης μπορεί να απενεργοποιήσει το σύστημα στον πίσω τροχό για σπορ οδήγηση. Οι τροχοί των 17 ιντσών φορούν ελαστικά 110/70 και 150/60.

Η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη, ψηφιακή TFT 5 ιντσών, ενώ οι διακόπτες στο τιμόνι έχουν οπίσθιο φωτισμό. Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα το RS 457 διαθέτει Ride-by-Wire γκάζι, 3 Riding Modes και Traction Control ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα, με δυνατότητα απενεργοποίησης. Το quickshifter διατίθεται στα έξτρα αξεσουάρ.

Το Aprilia RS 457 τιμάται στην Ελλάδα στα 7.199 ευρώ, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα προπαραγγελίας ΕΔΩ.

Aprilia RS 457 – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες, η τιμή του στην Ελλάδα
Ετικέτες

QJMOTOR Fort 600 - Αλουμινένιο πλαίσιο, κινητήρας KYMCO AK550 και το μικρότερο βάρος της κατηγορίας

H QJMOTOR αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα το νέο της μεγάλο σκούτερ στην Κίνα
qjmotor fort 600
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/3/2026

Το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Fort είχε πρωτοακουστεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχαν εμφανιστεί οι πρώτες εικόνες και τεχνικές πληροφορίες, ωστόσο όλα δείχνουν πως πλησιάζει ταχέως η ημερομηνία επίσημης παρουσίασής του από την QJMOTOR στην πατρίδα της και κάποια ενδιαφέροντα δεδομένα έγιναν γνωστά επ’ αυτού.

Ένα στοιχείο που δεν γνωρίζαμε, για παράδειγμα, είναι πως ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας του έχει εξελιχθεί πάνω σε αυτόν του KYMCO AK550, δηλαδή της προηγούμενης γενιάς πριν γίνει ΑΚ575 και η οποία πωλείται ακόμη στην Ελλάδα.

Μάλιστα η QJMOTOR δηλώνει ελαφρώς ισχυρότερη απόδοση από τον κινητήρα των 550 cc, με μέγιστη ισχύ 53 ίππων και ροπή 5,5 χιλιογραμμόμετρων (50,3 και 5,3 τα ανάλογα μέγιστα του ΑΚ550).

qjmotor fort 600

Ο δικύλινδρος αυτός είναι τοποθετημένος σε ένα αλουμινένιο διπλό περιμετρικό πλαίσιο που επίσης θυμίζει πολύ το ανάλογο της KYMCO, χωρίς ωστόσο εδώ να επιβεβαιώνεται κάποια συγγένεια μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Η QJMOTOR δηλώνει υγρό βάρος 215 κιλών - με γεμάτο το ρεζερβουάρ 14 λίτρων - για το Fort 600, το μικρότερο στην κατηγορία του, καθώς ο πλησιέστερος ανταγωνιστής είναι το Yamaha TMAX 560 με 219 και μετά το πράγμα ξεφεύγει, με 227 για το SYM Maxsym TL508 και 230 για τα KYMCO AK550 και ΑΚ575.

Κυλώντας σε τροχούς 15 ιντσών μπροστά και πίσω, το Fort 600 βάζει τον αναβάτη του σε πολύ φιλικό ύψος σέλας 750 mm και θα έρθει εξοπλισμένο με φρένα Brembo που περιλαμβάνουν ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά σε δύο δίσκους 260 mm, δικάναλο ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control), μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT με Bluetooth συνδεσιμότητα που περιλαμβάνει και σύστημα πλοήγησης, keyless κεντρικό διακόπτη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα και πιθανώς μερικά ακόμη στοιχεία εξοπλισμού που θα αποκαλυφθούν με την παρουσίασή του.

qjmotor fort 600

Ένα βασικό ζητούμενο της QJMOTOR είναι η τιμολόγηση, με την οποία θέλει να επιτεθεί ευθέως στους ανταγωνιστές της. Στον κινέζικο Τύπο οι άνθρωποι της QJMOTOR μιλούν για έναν στόχο τιμής κάτω των 50.000 γιουάν, δηλαδή κάτω από τα €6.300 (ισοτιμία 17/3/2026), τη στιγμή που στην Κίνα οι Yamaha και KYMCO ζητούν γύρω στα 100.000 γιουάν (άνω των €12.000) για τα TMAX και AK.

Εφόσον αυτή η τιμή επαληθευτεί, αυτό θα σημαίνει πως δεν αποκλείεται το Fort 600 να έρθει στην Ελλάδα με τετραψήφια τιμή, κάτι που δεν καταφέρνει ουδείς άλλος πλην του SYM Maxsym TL508.

Ετικέτες