EICMA 2024: Piaggio Beverly 310 - Με τον νέο Euro5+ κινητήρα κέρδισε 32 κ.εκ. και 2,23 Hp

Χωρίς άλλες αλλαγές, αλλά με νέα χρώματα
Piaggio Beverly 310 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2024

Μετά από το ντεμπούτο του νέου Euro 5+ κινητήρα 310 HPE στο MP3 310 τον Σεπτέμβριο του 2024, στην EICMA παρουσιάστηκαν και η Vespa αλλά και το Beverly με την ίδια κινητήρα δύναμη. Ο νέος κινητήρας ανεβάζει τα κυβικά από τα 278 στα 310, που στην περίπτωση του Beverly 310 μεταφράζεται σε +2,23 Hp από το προηγούμενο μοντέλο, με το νέο να φτάνει τους 27,7 hp.

Ο αυξημένος κυβισμός του νέου τετράχρονου, υγρόψυκτου, μονοκύλινδρου και ψεκαστού κινητήρα προέρχεται από την αύξηση της διαδρομής από τα 63 mm στα -λίγο πάνω από- 70 mm, με τον κινητήρα να έχει νέα εξαρτήματα κατά 70%. Αυξημένη είναι όμως και η ροπή, ενώ στα νέα εξαρτήματα περιλαμβάνεται και ο ψεκασμός, το σύστημα εκκίνησης και τα κάρτερ. Στόχοι ο μειωμένος θόρυβος, οι μειωμένες τριβές και η μειωμένη κατανάλωση μεταξύ άλλων. Υπολογίστε και αύξηση τελικής ταχύτητας, που στο MP3 φτάνει τα 9 χλμ, ενώ εδώ η Piaggio δεν αναφέρει κάποιο αντίστοιχο νούμερο.

Πέρα από τον κινητήρα, η εμφάνιση και τα μηχανικά μέρη του Beverly παραμένουν ως είχαν, ενώ το scooter θα διατίθεται και στην έκδοση S, με πιο σπορ εμφάνιση.

Στα όργανα παραμένει η ίδια LCD οθόνη των 5,5 ιντσών, ενώ στον εξοπλισμό έχουμε USB θύρα, keyless σύστημα (εκκίνηση, άνοιγμα σέλας και τάπας ρεζερβουάρ και κλείδωμα τιμονιού), δικάναλο ABS, κ.α.

Το Piaggio Beverly 310 του 2025 θα διατίθεται σε Bianco Luna και Nero Cosmo, με φινιρίσματα με μπλε λεπτομέρειες.

Το Piaggio Beverly S θα διατίθεται σε ματ φινίρισμα, και σε 4 χρωματισμούς: Grigio Mercurio, Nero Meteora, Verde Jungle και Blu Zaffiro.

Στα αξεσουάρ περιλαμβάνονται top-box 36 ή 52 λίτρων, κουκούλα, πλάτη, ζελατίνες, θερμαινόμενη σέλα, θερμαινόμενα γκριπ, κουβέρτα, και σύστημα συνδεσιμότητας ΜΙΑ.

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες