Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Intermot 2018: Kymco 2019 [video]

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό!

Η Kymco κοιτάει στο μέλλον κι αυτό είναι κάτι που το κατέστησε σαφές ξεκινώντας την παρουσίασή της με το ionex, την πλατφόρμα πάνω στην οποία δουλεύει, την οποία φιλοδοξεί να την μοιραστεί με όσους το δυνατόν περισσότερους κατασκευαστές, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς. Χάρη στο ionex όλοι θα έχουν πρόσβαση σε μπαταρίες και σταθμούς φόρτισης μεγαλώνοντας έτσι δραματικά την αυτονομία των ηλεκτρικών δικύκλων.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αφήνουν τις άδειες μπαταρίες τους για φόρτιση σε ειδικά σημεία "ανταλλαγής", όπως τα ονομάζει η Kymco, απ' όπου θα μπορούν να παίρνουν άλλες φορτισμένες και να συνεχίζουν τις διαδρομές τους, ενώ φυσικά θα μπορούν να φορτίζονται και σε οικιακές πρίζες στο σπίτι του κάθε ιδιοκτήτη ή όσο βρίσκονται πάνω στο σκούτερ. Ο σχεδιασμός των μπαταριών είναι ιδιαίτερα προσεγμένος στιλιστικά και μελετημένος έτσι ώστε να χωράνε παραπάνω από μία στους αποθηκευτικούς χώρους των σκούτερ, χαρίζοντας έτσι αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα! Το ντεμπούτο του inoex έγινε παράλληλα και με την παρουσίαση του αντίστοιχου ηλεκτρικού σκούτερ Like, προβάλλοντας την ευελιξία και την ευκολία στις επιλογές φόρτισης που διαθέτει.
Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την παρουσίαση που έγινε με έναν πρωτότυπο, χορευτικό τρόπο:


Πέρα από αυτό, η Kymco έδειξε τα νέα χρώματα του AK550, το Xciting-S 400i για το οποίο έχετε ήδη διαβάσει εδώ από την σύντομη γνωριμία μαζί του στην Ελλάδα, αλλά και τη νέα γκάμα των ATV της εταιρείας.