Kawasaki Ninja ZX-6R 2024 - Euro 5 ανανέωση

Έτοιμο πλέον για κυκλοφορία και στον δρόμο
Kawasaki ZX-6R 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/6/2023

Η Kawasaki ανανεώνει το ZX-6R της για το 2024, με τη μοτοσυκλέτα να πληροί πλέον τις Euro 5 προδιαγραφές και να μπορεί να βγάλει κανονικά πινακίδες για κυκλοφορία και στον δρόμο. Και με την ευκαιρία, το Akashi φρέσκαρε το supersport μοντέλο της, σε εμφάνιση, όργανα, και εξοπλισμό.

Όπως σας είχαμε γράψει πρόσφατα, το ZX-6R είχε “προδοθεί” από την έγκριση τύπου στις Η.Π.Α., με την ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση του (127,2 hp / 13.000 rpm) να αφορά στην κάλυψη των Euro 5 προδιαγραφών, που προηγουμένως δεν πληρούσε η μοτοσυκλέτα, αποτελώντας αποκλειστικά μοντέλο για χρήση πίστας.

Το ZX-6R του 2024 έρχεται με ανανεωμένο φαίρινγκ που περιλαμβάνει αεροδυναμικά “φτερά”, ενώ για πρώτη φορά διαθέτει υβριδικά (projector / reflector ήτοι προβολείς και κάτοπτρα) φώτα, μέρος του νέου full-LED πακέτου του, και νέα ζελατίνα με δυο οπές στα πλάγια της για μείωση των αναταράξεων.

ZX-6R 2024

Το φαίρινγκ από μπροστά διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο, με τα τμήματα του να αλληλοκαλύπτονται, για ένα εντυπωσιακό 3D εφέ.

ZX-6R 2024

Νέα είναι η TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη οργάνων, μεγέθους 4,3 ιντσών, διαθέτοντας συνδεσιμότητα με το Smartphone του αναβάτη, μέσω του Kawasaki Rideology App. Στις ενδείξεις περιλαμβάνονται πλέον ένα shift light, υπενθύμιση service, υπενθύμιση αλλαγής λαδιού, Riding Mode, εισερχόμενες κλήσεις και εισερχόμενα mail και ένδειξη οικονομικής οδήγησης.

ZX-6R 2024

Ο υγρόψυκτος και ψεκαστός εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας των 636 κ.εκ. έχει νέο προφίλ εκκεντροφόρων για την κάλυψη των Euro 5 προδιαγραφών, με νέες εισαγωγές και αλλαγές στην πολλαπλή, με την Kawasaki να υποστηρίζει πως έτσι η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

ZX-6R 2024

Από τους δίσκους-μαργαρίτες περάσαμε στους στρογγυλούς / συμβατικούς, στις αναρτήσεις παραμένει το SFF-BP ανεστραμμένο πιρούνι της Showa και το πίσω μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται shifter, Traction Control τριών επιπέδων και δύο Power Modes με ενσωματωμένα Riding Modes.

ZX-6R 2024

Ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli Diablo Rosso IV, ενώ το ZX-6R θα διατίθεται σε δυο χρωματικούς συνδυασμούς, μια πράσινη (Lime Green / Ebony) και μια μαύρη (Metallic Graphite Gray και Metallic Diablo Black)

Ετικέτες

Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς

Χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650
motomag Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

To μεσαίου κυβισμού cruiser Vulcan S της Kawasaki για το 2024 παραμένει δίχως αλλαγές όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, ωστόσο αποκτά ακόμη έναν χρωματικό συνδυασμό φτάνοντας πλέον τους τρεις.

Η Kawasaki η οποία παρουσίασε το Versys 650 του 2024 το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη παρά μόνο χρωματικές αλλαγές, έδωσε στη δημοσιότητα και το Vulcan S της νέας χρονιάς το οποίο χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650 και -όπως μπορείτε να μαντέψετε- έχει και αυτό μονάχα αλλαγές στα χρώματα για το 2024. Στους δύο χρωματισμούς Metallic Flat Spark Black και Metallic Matte Carbon Gray/Ebony έρχεται να προστεθεί ο νέος Pearl Matte Sage Green/Metallic Flat Spark Black, με τους υποψήφιους πελάτες να έχουν πλέον ακόμη μία επιλογή για να καλύψει το γούστο τους.

Kawasaki Vulcan S 2024

Όσον αφορά τον κινητήρα αυτός είναι ο δικύλινδρος εν σειρά χωρητικότητας 649 κ. εκ. απόδοσης 61 ίππων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει το Kawasaki Ergo-Fit -το τιμόνι και η θέση της σέλας μπορούν να ρυθμιστούν σε τρεις θέσεις-, το παράκεντρα τοποθετημένο μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό καθώς και το δικάναλο ABS. Η Kawasaki ταυτόχρονα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα έξτρα εξοπλισμού για το Vulcan S.

Kawasaki Vulcan S 2024
Ετικέτες