KTM 1390 Super Adventure R & S 2025 - Οι πρώτες φωτογραφίες

Για τους λάτρεις της υπερβολής, που δεν τρομάζουν από 173 hp, 15 κιλά ροπής και 250+ κιλά
KTM 1390 Super Adventure S & R 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/10/2024

Λίγο μετά την παρουσίαση του 1390 Super Adventure S EVO 2025, μια διαρροή από την ίδια πηγή που διέρρευσε τη νέα γκάμα των 125 / 390 Enduro R / SMC-R / Adventure R, μας δείχνει για πρώτη φορά τη βασική έκδοση 1390 Super Adventure S και την περισσότερο On-Off έκδοση R της μέγιστης τουριστικής ναυαρχίδας της KTM για την επόμενη χρονιά. Κι όλα αυτά, λίγες ώρες πριν παρουσιαστούν τα δυο μοντέλα στο site της αυστριακής εταιρείας.

Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ 1390 Super Adventure S EVO -που παρουσιάστηκε ήδη- και 1390 Super Adventure S που θα παρουσιαστεί στις 24/10 το απόγευμα, εξωτερικά οι δυο μοτοσυκλέτες δείχνουν ολόιδιες, και η μόνη διαφορά τους που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή είναι πως η EVO θα έχει το αυτόματο κιβώτιο της KTM στον βασικό της εξοπλισμό. 

Στη φωτογραφία της R μοτοσυκλέτας, βλέπουμε το On-Off μοντέλο της γκάμας να φορά ακτινωτούς τροχούς, αντί για ζάντες με μπράτσα όπως η Crossover έκδοση, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν οι διάσταση του μπροστινού παραμένει στις 19 ίντσες ή αν μεγαλώνει στις 21. Τα ελαστικά πάντως έχουν χοντρό τακούνι και σε πείθουν -οπτικά τουλάχιστον- για τις προθέσεις της μοτοσυκλέτας. Άλλο βέβαια η οπτική, και άλλο να βρει κανείς τα κότσια, ασχέτως ικανοτήτων, να βγάλει στο χώμα μια μοτοσυκλέτα 173 ίππων, 14,8 κιλών ροπής και 250+ γεμάτων κιλών. Όμως η υπερβολή πάντα γοήτευε, γοητεύει και θα γοητεύει.

KTM 1390 Super Adventure R

Οι διαφορές του KTM 1390 R από το S και το S EVO εντοπίζονται εξωτερικά στους τροχούς, τα ελαστικά, τη μοναδική βαφή, στην ποδιά και στα κάγκελα κινητήρα, στο διαφορετικού χρώματος, στη διαφορετική και ενιαία σέλα αναβάτη / συνεπιβάτη, και στο διαφορετικό κοστούμι.

Κατά τα άλλα, η βάση αναμένεται ίδια με το S, με τα ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης και την ίδια κορυφαία τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεγάλης TFT οθόνης 8 ιντσών, ενώ περιμένουμε να δούμε αν η R θα έχει τη δική της έκδοση με αυτόματο κιβώτιο.

Ετικέτες

Haojue-Suzuki UHR350: Αναμένεται στην Κίνα ο νέος ανταγωνιστής των Honda Forza 350 και Yamaha XMAX300

Η Haojue θα παρουσιάσει τους ερχόμενους μήνες ένα νέο GT σκούτερ που πολύ θα θέλαμε να δούμε και με το έμβλημα της Suzuki
haojue uhr350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Η κατασκευάστρια Haojue είναι συνεργάτιδα της Suzuki στην Κίνα και μια από τις μεγάλες επιτυχίες στην εγχώρια αγορά της είναι το UHR150, ένα σκούτερ σχεδιασμένο ειδικά για να τα βάλει με το Honda PCX.

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην Κίνα η φήμη πως η Haojue σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά και ένα μεγαλύτερο μοντέλο που θα στοχεύει απευθείας στο Honda Forza 350 – μάλιστα υπάρχουν πολλές αναφορές που μιλούν για αντιγραφή, βλέπε reverse engineering, του κινητήρα του Forza 350 για λογαριασμό του UHR350.

Ανεξαρτήτως της αλήθειας αυτού πάντως, πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης του UHR350 καθώς ο κινέζικος Τύπος ανακάλυψε πληροφορίες από το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας, στο οποίο οι κατασκευαστές καταχωρούν τα νέα τους μοντέλα. Με βάση αυτές λοιπόν προκύπτει πως το Haojue UHR350 βρίσκεται προ των πυλών, με τις πιθανές ημερομηνίες παρουσίασης που έχουν δοθεί να απλώνονται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, αν και η λογικότερη όλων είναι από 15 ως 18 Μαΐου που θα διοργανωθεί η μεγάλη έκθεση μοτοσυκλέτας του Πεκίνου, Motor China.

 

Haopjue UHR150
Haojue UHR150 ως πωλείται στην Κίνα το 2026

Τα τεχνικά στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει στην κινέζικη επικαιρότητα μιλούν για έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα 330 cc με μέγιστη ονομαστική ισχύ 32 ίππων και ροπή 3.3 χιλιογραμμόμετρων.

Ένα χαρακτηριστικό του που τονίζεται ιδιαίτερα σε κάθε αναφορά που εντοπίσαμε στα κινέζικα μέσα είναι ο αχόρταγος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα που δηλώνει 42 λίτρα χωρητικότητας για δύο full-face κράνη, ενώ και όλες οι άλλες παράμετροι που έχουν αποκαλυφθεί δείχνουν έναν τυπικά πλούσιο εξοπλισμό: ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, keyless κεντρικός διακόπτης, δικάναλο ABS, traction control, μπροστινή κάμερα καταγραφής.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το UHR350 θα βασίζεται έντονα στη σιλουέτα του UHR150 - κάτι πολύ πιθανό δεδομένου πως το μικρότερο μοντέλο συνιστά εμπορική επιτυχία στην Κίνα - όπως επίσης και αν θα ξεμακρύνει από τον συνδυασμό τροχών 14 ιντσών μπρος-πίσω το 150αριού μοντέλου για να κινηθεί προς τη λογική 15-14 ιντσών, όπως τα Forza 350 και XMAX 300 που είναι οι προφανείς του στόχοι.

 

haojue uhr350

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αν και η μη έλευση του UHR150 στην Ευρώπη (όπου λογικά θα ερχόταν ως 125) δημιουργεί μια σχετική απαισιοδοξία για το ανάλογο 350. Έχει πάντως το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παραπάνω σχέδιο του UHR350 που κυκλοφορεί στο κινέζικο διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή Yacouba. Αν όντως ο Γάλλος έχει εμπλακεί στη σχεδίαση του σκούτερ της Haojue, είναι μια ένδειξη ευρωπαϊκής προοπτικής στο πλάνο των Κινέζων.

Σε κάθε περίπτωση, η γκάμα της Suzuki θα είχε να κερδίσει πολύ από ένα σκούτερ σε μια από τις πιο καυτές κατηγορίες κυβισμού της αγοράς σκούτερ, αρκεί φυσικά να ερχόταν σε μια λογική και ανταγωνιστική τιμή, κάτι που η κινέζικη προέλευση μέσω Haojue θα μπορούσε να εξασφαλίσει.

Ετικέτες