Tenere 700 Explore - Έκδοση προσανατολισμένη στο άνετο ταξίδι

Διαθέσιμο πλέον σε όλη την Ευρώπη, δίπλα στην έκδοση Extreme
Yamaha Tenere 700 Explore
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2023

Στις αρχές του 2023 η Yamaha είχε παρουσιάσει τις εκδόσεις Extreme & Explore του Tenere 700 στις 3 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, ενώ καθώς η πιλοτική αυτή κίνηση στέφθηκε με επιτυχία ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση του Extreme και στις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης, ενώ τώρα κάνει το ίδιο και για την έκδοση Explore.

Οι στόχοι της βελτίωσης της Yamaha με το Tenere 700 Explore ήταν τρεις: άνεση, ταξιδιωτικές δυνατότητες και προσβασιμότητα.

Έτσι, χαμηλότερη είναι η σέλα στα 860 mm, ένα ύψος που είναι αποτέλεσμα της μείωσης των διαδρομών των αναρτήσεων της KYB κατά 20 mm, ενώ αναθεωρημένες είναι οι ρυθμίσεις τόσο στο πιρούνι όσο και στο πίσω αμορτισέρ, για πιο σφιχτή λειτουργία όταν η μοτοσυκλέτα φέρει δυο άτομα και βαλίτσες.

Yamaha Tenere 700 Explore

Η ζελατίνα του Tenere 700 Explore είναι ψηλότερη και φαρδύτερη, με 50% μεγαλύτερη επιφάνεια για βελτιωμένη άνεση στον κακό και κρύο καιρό, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει και quickshifter στον στάνταρ εξοπλισμό. Οι πλαϊνές βαλίτσες ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό, με τον αγοραστή να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μαλακές και σκληρές βαλίτσες της Yamaha -με έξτρα κόστος.

Yamaha Tenere 700 Explore

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Tenere 700:

  • 43mm KYB πιρούνι με διαδρομή 190mm (20mm λιγότερα από της Tenere 700)
  • Πίσω αμορτισέρ με ξεχωριστό δόχειο και διαδρομή 180mm (20mm λιγότερα από της Tenere 700)
  • Χαμηλότερο ύψος σέλας στα 860mm για καλύτερη προσβασιμότητα (15mm λιγότερα από της Tenere 700)
  • 50% μεγαλύτερη επιφάνεια από τη νέα ζελατίνα
  • Πλαϊνές βαλίτσες στον στάνταρ εξοπλισμό
  • Επιλογή διαφορετικών βαλιτσών (μαλακών / σκληρών) Yamaha με έξτρα κόστος
  • Quickshifter

Η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη ως μοντέλο 2024, ενώ θα κυκλοφορήσει σε ένα χρωματικό συνδυασμό -Tech Kamo

Ετικέτες

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει την MX μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale
motomagDucati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Με αφορμή τη σύναψη συνεργασίας με την Ducati, η Monster Energy ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Antonio Cairoli, 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει τη μοναδική Desmo450 MX, και παραδέχεται ότι θα ήθελε το Borgo Panigale να έχει ασχοληθεί νωρίτερα με τον συγκεκριμένο χώρο.

Το εντυπωσιακό βίντεο ξεκινάει δείχνοντάς μας στιγμιότυπα από κοντινές λήψεις στο Desmo450 MX, το οποίο αποτελεί αυτή την στιγμή το μοναδικό MX μοντέλο με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων. Μαζί, βλέπουμε και τον “DUCATONY” να ετοιμάζεται στα κεντρικά γραφεία της Ducati στην Bologna. Μετά την στατική παρουσίαση έχει έρθει η ώρα να δούμε τη μοτοσυκλέτα και εν δράσει με τα αγωνιστικά της χρώματα.

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Στην συνέχεια, μεταφερόμαστε 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, στην MX πίστα Park – Monte Coralli, στη Faenza, όπου ένα θεαματικό πανοραμικό πλάνο μας δείχνει τη διαρρύθμισή της. Αυτή είναι το πεδίο, όπου βλέπουμε τον ικανότατο και ταλαντούχο Cairoli να μας δείχνει πώς οδηγείται μία αγωνιστική MX μοτοσυκλέτα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος ο Cairoli, στόχος του ως αναβάτης εξέλιξης είναι να αξιοποιήσει τα πολλά χρόνια εμπειρίας του, προκειμένου να κάνει το Desmo450 MX την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα, τοποθετώντας την στην κορυφή του ανταγωνισμού. Ο συναισθηματικός δεσμός της κοινής πατρίδας δεν κρύβεται…

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Συνεχίζοντας, δηλώνει ανέκαθεν θαυμαστής της Ducati, η οποία είναι μία ιταλική εταιρεία που χαρακτηρίζεται από το πάθος και το μεσογειακό ταπεραμέντο. Κάτι που αποδεικνύουν και τα κύπελλα, μερικά από τα οποία παρουσιάζονται στην κάμερα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, έχουν ακόμα δρόμο, ενώ πολλά πράγματα ακόμα πρόκειται να αλλάξουν μέχρι την ημέρα που η μοτοσυκλέτα θα βρεθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τέλος, παραδέχεται ότι θα ήθελε η Ducati να έχει κάνει νωρίτερα το βήμα, όταν ακόμα ήταν εν ενεργεία επαγγελματίας αναβάτης και κατακτούσε τα Πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο.

Το βίντεο περιλαμβάνει και μερικά αποσπάσματα με το τι έγινε “πίσω από τις κάμερες”, με τον Cairoli να δηλώνει ότι παρά το ότι άφησε την ενεργό δράση, εξακολουθεί να απολαμβάνει τη γρήγορη οδήγηση. Το επιβεβαιώνουν και τα εντυπωσιακά πλάνα άλλωστε…

Δείτε το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 32 δευτερολέπτων:

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]