VOGE CU525 - Νέο στιλάτο cruiser παρουσιάστηκε στην Κίνα

Αναμένεται και στην Ευρώπη, με 48 ίππους για την Α2 κατηγορία
Voge CU 525
Από το

motomag

6/7/2023

To... Fat Bob της Voge με ονομασία CU525 έρχεται να προστεθεί στη γκάμα Cruiser της κινέζικης εταιρείας, ενώ αναμένεται να φτάσει και στην Ευρωπαϊκή αγορά με διαφορετική απόδοση.

Τον Απρίλιο είχαμε δει τις πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες της νέας μοτοσυκλέτας της Voge η οποία θα εντασσόταν στην γκάμα των cruiser. Ο λόγος για τη CU525 η οποία εφοδιάζεται με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 494 κυβικών εκατοστών ο οποίος για την Ευρώπη θα αποδίδει 48 ίππους, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές οι οποίες δεν έχουν την ανάγκη να ικανοποιήσουν ενδιάμεσες κατηγορίες διπλωμάτων, θα αποδίδει 54 ίππους. Η ροπή του μοντέλου στην έκδοση των 48 ίππων ανακοινώνεται στα 4,5 kgm, ενώ στην έκδοση άνευ δεσμεύσεων θα αγγίζει τα 5,1 kgm, ενώ η τελική του σύμφωνα με την εταιρεία θα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες το CU525 θα έχει δύο εκδόσεις όσον αφορά στην τελική μετάδοση, καθώς σε κάποιες φωτογραφίες το βλέπουμε με ιμάντα ενώ σε κάποιες άλλες με αλυσίδα. Οι δυο εκδόσεις μοιράζονται το ίδιο ατσάλινο πλαίσιο, το πιρούνι είναι ανεστραμμένο, ενώ πίσω έχουμε δύο αμορτισέρ, με ρύθμιση ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων. Στην πέδηση η μοτοσυκλέτα φέρει φρένα της J. Juan, και σύστημα ABS. Οι τροχοί αλουμινίου με τα ψηλού προφίλ bobber ελαστικά είναι 16 ιντσών, με διαστάσεις 130/90/16 εμπρός και 150/80/16 πίσω. To μοντέλο θα διαθέτει και traction control. Το βάρος αγγίζει τα 178 κιλά με το ύψος της σέλας να βρίσκεται στα 710 χιλιοστά.

Voge CU 525

Ο αναβάτης έχει στη διάθεση του μια στρογγυλή, έγχρωμη ψηφιακή οθόνη, ενώ τα φώτα είναι LED. Την εικόνα του νέου μοντέλου συμπληρώνει το φαρδύ τιμόνι, οι καθρέφτες που πιάνουν στα άκρα του τιμονιού, ο προβολέας που θυμίζει δύο τεράστια μάτια, η βάση της πινακίδας που εδράζεται στην άκρη του ψαλιδιού και η εξάτμιση με τα δύο τελικά που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά. Στην Κίνα η έκδοση με τον ιμάντα κοστίζει 29.766 κινεζικά γουάν, δηλαδή 3.800 ευρώ περίπου.

Voge CU 525

Ξουχέλης

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες