Zontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα της

Πιθανότατα θα δούμε και μία τρίτη έκδοση με 19 ιντσών μπροστινό τροχό
motomagZontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

1/3/2024

Νέες πληροφορίες που μας έρχονται από την Κίνα, δείχνουν ότι η Zontes προχωρά με τις ετοιμασίες των μοντέλων που θα φέρουν τον τρικύλινδρο κινητήρα της, ενώ σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες, υπάρχει πιθανότητα να δούμε και μία τρίτη προσθήκη στην γκάμα, με ένα μοντέλο με 19 ιντσών μπροστινό τροχό και διαφορετικό εξοπλισμό.

Όπως είδαμε στην EICMA 2023, η Zontes ετοιμάζει νέα μοντέλα, τα οποία θα εξοπλίζονται με έναν τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 699 κυβικών, με διαφορετική απόδοση ανάλογα την κατηγορία που ανήκει το μοντέλο στο οποίο θα μπει. Από την μία, για το supersport ZT703-RR, η απόδοση έχει ανακοινωθεί στους 108 ίππους στις 11.000 στροφές, με την ροπή να αγγίζει τα 7,7 χιλιογραμμόμετρα στις 8.600 στροφές.

Zontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα της

Από την άλλη για το διαστημικής εμφάνισης οn-off ZT703-F η μέγιστη απόδοση αγγίζει τους 99,2 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 8,7 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.200 στροφές. Στις φωτογραφίες που μας έρχονται από την Κίνα, και πιο συγκεκριμένα από την ίδια την Zontes, βλέπουμε ότι ετοιμάζεται και μία ακόμα έκδοση, με περισσότερο crossover χαρακτήρα. Οι τροχοί είναι χυτοί με μπράτσα, σε αντίθεση με τους ακτινωτούς που συναντάμε στο ZT703-F. Ο μπροστινός των 19 ιντσών, σε σχέση με τον 21 που είδαμε στο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην EICMA 2023, τονίζει τον περισσότερο ασφάλτινο χαρακτήρα του μοντέλου, το οποίο όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες θα έχει πιθανότατα και διαφορετικές δαγκάνες μπροστά.

Zontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα της

Το αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο παραμένει ως έχει, το οποίο όπως βλέπουμε στα σχέδια ακολουθεί παρόμοια φιλοσοφία αρχιτεκτονικής με αυτό της Yamaha. Το πλαίσιο αποτελείται από δύο τμήματα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με βίδες.

Zontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα της

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν έχουμε κάποια διαφοροποίηση, με την μεγάλη έγχρωμη TFT οθόνη να παραμένει ως έχει. Το ίδιο ισχύει και για την Brembo, η οποία εξοπλίζει τον τομέα της πέδησης, τόσο στο ZT703-RR όσο και στο ZT703-F. Όπως, όμως, δείχνουν οι φωτογραφίες, η έκδοση με τον τροχό των 19 ιντσών δεν θα δεχτεί την φροντίδα της ιταλικής εταιρείας, με πιο πιθανή λύση σε αυτή την περίπτωση την θυγατρική της, J.Juan. 

Με την έλευση των νέων της μοντέλων με τον τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, η Zontes έρχεται να προστεθεί στην μικρή λίστα κατασκευαστών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη διάταξη, μετά τις MV Agusta, Triumph και Yamaha. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, τα νέα μοντέλα αναμένεται να μπουν στην παραγωγή μέχρι το τέλος του 2024.

Zontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα τηςZontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα τηςZontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα τηςZontes – Νέες πληροφορίες για τα τρικύλινδρα μοντέλα της

Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

 

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
    •  Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφορά
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες