Δοκιμή SHOEI X-Spirit III και Aprilia RSV4 1100 Factory

Ονειρεμένο “Shopping Therapy”
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/4/2019

Κάποιες φορές αυτή η δουλειά σε κάνει να αισθάνεσαι πως κέρδισες διπλό Jack-pot στο Joker. Σήμερα ήταν μια τέτοια ημέρα… τουλάχιστον έτσι την έζησε ο υπογράφον, αφού μέσα σε μία ώρα βρέθηκε να έχει στα χέρια του ένα ολοκαίνουριο Shoei X-Spirit III και την εντυπωσιακή, ερεθιστική, επιβλητική… και εντελώς πορνό Aprilia RSV4 1100 Factory!

Με το ιταλικό V4 θηρίο των 1078 κυβικών θα ασχοληθούμε τις επόμενες ημέρες. Όπου καιρού επιτρέποντος σκοπεύομε να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα μαζί της, ώστε να εξερευνήσουμε κάθε πτυχή. Προς το παρόν απλώς… την κοιτάμε και μας τρέχουν τα σάλια. Η RSV4 1100 Factory είναι από αυτές τις μοτοσυκλέτες που σου δίνουν ηδονή ακόμα κι όταν απλώς κολλάς τα αυτοκόλλητα του ΜΟΤΟ πάνω της. Το τι σου κάνει όταν ανοίξεις το γκάζι και ξεπεράσει ο κινητήρας τις 6000 στροφές (εκεί περίπου ανοίγει το διάφραγμα της νόμιμης full-titanium εξάτμισης της Akrapovic) θα το γράψουμε μετά τις 12:00 το βράδυ για να μην έχουμε προβλήματα με τον νόμο…

Εμπειρία τύπου Shopping Therapy ήταν και η παραλαβή του νέου Shoei X-Spirit III που παραλάβαμε σήμερα το πρωί. Αν αποδεχτεί πως έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής με το X-Spirit I που μας υπηρέτησε επί… 13 χρόνια, τότε και αυτή η δοκιμή κράνους της Shoei θα είναι μακράαααας διαρκείας. Όσοι θέλετε να θυμηθείτε το τεστ που είχαμε γράψει για το X-Spirit 1 πατήστε ΕΔΩ.

Σε ό,τι αφορά τώρα το X-Spirit III που ήρθε στα χέρια μας σήμερα, πρέπει να πούμε πως έχει την πιο διαστημική και σέξι εξωτερική εμφάνιση που είχε ποτέ κράνος της Shoei, η οποία πάντα είχε όμορφα κράνη. Πραγματικά δεν χρειάζεται παρδαλά χρώματα και σχέδια για να σε εντυπωσιάσει και απόδειξη είναι το ολόλευκο που έχουμε εμείς. Βέβαια η φετινή σειρά χρωμάτων και σχεδίων της Shoei τα σπάει! Ειδικά το νέο GT Air II έχει κάτι φοβερά σχέδια, τόσο σε γυαλιστερό όσο και σε ματ φινίρισμα.

Σου έρχεται η όρεξη να αγοράσεις sport-touring μοτοσυκλέτα, μόνο και μόνο για να φοράς το GT Air II. Το δικό μας GT Air 1 έχει ήδη αντέξει έξι χρόνια καθημερινής χρήσης (σε όχι ιδιαίτερα στοργικά χέρια) και συνεχίζει ακάθεκτο. Το X-Spirit III είναι φυσικά σχεδιασμένο για αγωνιστική χρήση, όμως όπως διαπιστώσαμε ανεβαίνοντας την εθνική σήμερα το πρωί, διατηρεί πολύ χαμηλά τα επίπεδα θορύβου όπως έκανε και το X-Spirit 1, παρά τους πολλαπλάσιους αεραγωγούς σε σχέση με τα sport-touring κράνη. Στο αγωνιστικό πνεύμα είναι και ο σχεδιασμός της ζελατίνας και συνολικά του οπτικού πεδίου, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο να βλέπεις όσο καλύτερα γίνεται με το κεφάλι σκυμμένο.  

Επίσης μια πολύ έξυπνη ιδέα που έχει το X-Spirit III είναι τα ρυθμιζόμενα πάνω/κάτω μαξιλαράκια στα μάγουλά σου, που σου επιτρέπουν να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις το κράνος σε σχέση με το πώς κάθεται στο κεφάλι σου, δίνοντας αντίστοιχα περισσότερη ορατότητα προς τα πάνω (αν οδηγάς supersport ή superbike με κλιπ-ον) ή προς τα κάτω (αν οδηγάς street ή streetfighter μοτοσυκλέτα με ψηλό τιμόνι). Πραγματικά εντυπωσιακό κράνος σε κάθε του λεπτομέρεια και πολύ μελετημένη σχεδίαση. Ανυπομονούμε να το φορέσουμε στη πίστα, όπως ανυπομονεί να μπει στην πίστα και η Aprilia RSV4 1100 Factory.  

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες