Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο εξακύλινδρο Honda CBX

Έτοιμο για παραγωγή

Το νέο δεν είναι καινούριο για τους αναγνώστες του ΜΟΤΟ, αφού έχουν περάσει περισσότεροι από δώδεκα μήνες, όταν σας είχαμε πει πως οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι  έχουν πληροφορίες για μια μοτοσυκλέτα που θα θυμίζει το θρυλικό CBX 1050 αλλά με κυβισμό στα 900cc. Βέβαια η Honda μας έχει συνηθίσει στην παρουσίαση εντυπωσιακών concept bikes που οι περισσότεροι από εμάς θα πουλούσαμε το νεφρό μας για να τα αγοράσουμε (βλ. Interceptor), όμως μέχρι να τα δούμε να βγαίνουν στην παραγωγή περνάει τόσο χρόνος, που σχεδόν τα έχουμε ξεχάσει. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο η ιστορία, διότι  όπως βλέπετε και με τα μάτια σας, οι ψηφιακές “φωτογραφίες” αφορούν ένα εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα.

Η μοτοσυκλέτα είναι μονόσελη μεν, αλλά έχει μαρσπιέ συνεπιβάτη, οπότε προφανώς πρόκειται για κάλυμμα σέλας που αφαιρείται. Η εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά εξακύλινδρα της Honda της δεκαετίας του ’60, με έξι ξεχωριστές εξατμίσεις. Το γεγονός ότι έχουν τάπες αυτές οι εξατμίσεις πίσω και ότι υπάρχει ψυγείο (μάλλον νερού αν κρίνουμε από το μέγεθός του), καθώς και ότι υπάρχουν κανονικοί καθρέπτες και φλας, μας δείχνουν μια μοτοσυκλέτα που έχει όλα τα βασικά στοιχεία για να περάσει τις προδιαγραφές Euro 4.

Οπότε το μόνο που μένει είναι να σταυρώσουμε τα δάκτυλά μας και να προσευχηθούμε, ελπίζοντας ότι θα εισακουστούν οι προσευχές μας στα γραφεία της Honda που βρίσκονται στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου…