Νέο εξακύλινδρο Honda;

CBX 900 ή κάτι τέτοιο…
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/5/2017

Συχνά-πυκνά το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine αναστατώνει τη φαντασία μας εμφανίζοντας στις σελίδες του μοτοσυκλέτες που παρακαλάμε να βγουν σε παραγωγή. Πολλοί κατηγορούν το συγκεκριμένο περιοδικό ότι παίζει με την προσμονή μας για να πουλήσει φύλλα, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο διαβολικές οι προθέσεις τους. Όλα τα σχέδια του συγκεκριμένου περιοδικού βασίζονται πάντα σε πληροφορίες μέσα από τα ίδια τα εργοστάσια. Πρόκειται δηλαδή για αληθινές πληροφορίες και δεν έχουν σχέση με τις φήμες της MCN, που για είκοσι χρόνια έδειχνε σχέδια του νέου Blackbird με κινητήρα V5! Το μόνο κόλπο που κάνουν οι Ιάπωνες συνάδερφοι, είναι να μην διευκρινίζουν αν οι πληροφορίες που έχουν για μια νέα μοτοσυκλέτα, αφορά κάποιο μοντέλο παραγωγής ή απλώς για ένα πρωτότυπο. Σε αυτή την κατηγορία ειδήσεων ανήκει και η εξακύλινδρη CBX 900 που βλέπετε στις φωτογραφίες.

 Είναι σίγουρο ότι κάποιοι μέσα στο εργοστάσιο της Honda ασχολούνται με την ιδέα ενός εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα και η Honda ήδη έχει αφήσει ιστορία με το CBX 1050.

Σαν ιδέα λοιπόν έχει πίσω της ένα σοβαρό ιστορικό υπόβαθρο και με την μόδα των neoretro να έχει δημιουργήσει την απαραίτητη εμπορική βάση, δεν είναι καθόλου παράλογο να δούμε ξανά ένα εξακύλινδρο Honda παραγωγής. Από την άλλη μεριά, η Honda έχει δείξει σε μορφή πρωτότυπων φανταστικές μοτοσυκλέτες, αλλά στις παραγωγή δεν έχει περάσει ούτε μία από αυτές. Ελπίζουμε στην περίπτωση του CBX 900 να μας εκπλήξει ευχάριστα.  

H ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε 431 νέες μοτοσυκλέτες! Suzuki V-Strom 800 οι περισσότερες

Παραδόθηκαν σε υπηρεσίες ανά τη χώρα
ELLAS
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Ενίσχυση του στόλου μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε με την παράδοση 431 νέων υπηρεσιακών μοτοσυκλετών, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ".

Συνολικά 431 νέες μοτοσυκλέτες παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε διάφορες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του διαχρονικού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Δημητρίου Μάλλιου.ELLAS

Οι νέες μοτοσυκλέτες, Suzuki V-Strom 800 προορίζονται για υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση, οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., η Τροχαία και άλλες επιχειρησιακές μονάδες που καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα σε περιστατικά σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

ELLAS

Η προμήθεια εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ", το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ώστε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα σε καταστάσεις κρίσης.

ELLAS

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ενίσχυση του στόλου αναμένεται να συμβάλει στην καθημερινή αστυνόμευση και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του ευρύτερου ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

ELLAS