Aleix Espargaro - Το συνεχίζει: "O Franco Morbidelli δεν σέβεται κανέναν στο grid"!

Η κόντρα μεταξύ των δύο αναβατών δεν έχει τέλος
motomag Aleix Espargaro – O Franco Morbidelli δεν σέβεται κανέναν στο grid
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/11/2023

Μετά τις δηλώσεις του Morbidelli για το τι θα πει στα παιδιά του ο Aleix Espargaro, και την απάντηση να μην αναφάρεται στην οικογένειά του, ο αναβάτης της Aprilia το συνεχίζει. Ο Aleix Espargaro πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως ο αναβάτης της Yamaha δεν σέβεται κανέναν όταν βρίσκεται στην πίστα.

Θυμίζουμε πως η κόντρα που απασχολεί μέρες τώρα το MotoGP, διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του FP2 του GP του Qatar με πρωταγωνιστές τους Esparagaro και Morbidelli. O αναβάτης της Aprilia σε μία από τις χαμηλότερες στιγμές στην καριέρα του, χτύπησε με σφαλιάρα το κράνος του Morbidelli, με την εν λόγω σκηνή να αμαυρώνει την εικόνα του σημαντικότερου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών παγκοσμίως. Η αντιαθλητική κίνηση του Aleix Espargaro τιμωρήθηκε με ποινή έξι θέσεων στον αγώνα καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ άπαντες κατέκριναν το συγκεκριμένο συμβάν.

Aleix Espargaro – O Franco Morbidelli δεν σέβεται κανέναν στο grid

Όπως ήταν λογικό ο Morbidelli εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον αναβάτη της Aprilia λέγοντας πως αναρωτιέται για το τι θα πει ο Ισπανός στα παιδιά του και πως η συγγνώμη του Espargaro δεν έχει κανένα αντίκτυπο. Και ενώ όλοι περίμεναν από τον αναβάτη της Aprilia να αφήσει την συγκεκριμένη κόντρα να εκτονωθεί έγινε το τελείως αντίθετο. Ο Ισπανός σε νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε στην συμπεριφορά του Morbidelli εντός πίστας λέγοντας:Δεν σέβεται κανέναν στον grid, ούτε τον ίδιο του τον teammate με τον οποίο πήγαν να συγκρουστούν. Έχει συνέχεια παραβατικές συμπεριφορές ωστόσο δεν είδα να λαμβάνει καμία ποινή.”

Με την κόντρα μεταξύ Espargaro – Morbidelli να μαίνεται και με έναν αγώνα να απομένει για το τέλος της σεζόν, ελπίζουμε πως η συνέχεια δεν θα δοθεί μέσα στην πίστα και το ζήτημα θα τελειώσει εδώ.

Ετικέτες

MotoGP - Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Τσάμπα (ή μήπως όχι) η γκρίνια του Ισπανού όλο αυτό το διάστημα
MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/6/2024

To τελευταίο διάστημα ο Joan Mir είτε γκρίνιαζε για την κατάσταση που επικρατεί στην Honda ελέω της μη ανταγωνιστικότητας της RC213V είτε έλεγε πως θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς καθώς αυτή είναι η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του. Τελικά όχι μόνο δεν θα δούμε τον Mir να κρεμάει την φόρμα του αλλά ο Ισπανός φαίνεται πως θα παραμείνει εργοστασιακός αναβάτης της Honda για τα επόμενα δύο χρόνια! Τσάμπα η γκρίνια ή μήπως αυτή πέτυχε τον σκοπό της, ήτοι ένα καλύτερο συμβόλαιο;

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 ο οποίος με τη Honda δεν έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει κάποια νίκη ή βάθρο, θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να βρίσκεται δίπλα στον Luca Marini, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2025. Οι λόγοι της απόφασης του Mir να παραμείνει στην ιαπωνική εταιρεία είναι προφανείς: πρώτον τα χρήματα που θα πάρει θα είναι παραπάνω από αρκετά, ενώ θα έχει και την σταθερότητα που ψάχνει ένας αναβάτης στην καριέρα του. Επιπρόσθετα οι “θέσεις εργασίας” στο MotoGP ολοένα και λιγοστεύουν αν αναλογιστούμε πως έρχεται η νέα φουρνιά αναβατών από την Moto2 όπως ο Pedro Acosta για παράδειγμα. Τέλος... πού θα πάει, δεν θα καταφέρουν να βελτιώσουν την RC213V οι Ιάπωνες; Ακόμα και αυτή η βραδύτητά των αντιδράσεών τους σίγουρα θα έχει κάποια όρια!

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Ο Mir με την επέκταση του συμβολαίου του θέλει ταυτόχρονα να δείξει στα αφεντικά της Honda πως μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική η RC213V και γιατί όχι να πορευτεί μαζί τους και το 2027, χρονιά στην οποία αλλάζουν οι κανονισμοί του MotoGP.

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Ετικέτες