Aleix Espargaro - Το συνεχίζει: "O Franco Morbidelli δεν σέβεται κανέναν στο grid"!

Η κόντρα μεταξύ των δύο αναβατών δεν έχει τέλος
motomag Aleix Espargaro – O Franco Morbidelli δεν σέβεται κανέναν στο grid
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/11/2023

Μετά τις δηλώσεις του Morbidelli για το τι θα πει στα παιδιά του ο Aleix Espargaro, και την απάντηση να μην αναφάρεται στην οικογένειά του, ο αναβάτης της Aprilia το συνεχίζει. Ο Aleix Espargaro πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως ο αναβάτης της Yamaha δεν σέβεται κανέναν όταν βρίσκεται στην πίστα.

Θυμίζουμε πως η κόντρα που απασχολεί μέρες τώρα το MotoGP, διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του FP2 του GP του Qatar με πρωταγωνιστές τους Esparagaro και Morbidelli. O αναβάτης της Aprilia σε μία από τις χαμηλότερες στιγμές στην καριέρα του, χτύπησε με σφαλιάρα το κράνος του Morbidelli, με την εν λόγω σκηνή να αμαυρώνει την εικόνα του σημαντικότερου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών παγκοσμίως. Η αντιαθλητική κίνηση του Aleix Espargaro τιμωρήθηκε με ποινή έξι θέσεων στον αγώνα καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ άπαντες κατέκριναν το συγκεκριμένο συμβάν.

Aleix Espargaro – O Franco Morbidelli δεν σέβεται κανέναν στο grid

Όπως ήταν λογικό ο Morbidelli εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον αναβάτη της Aprilia λέγοντας πως αναρωτιέται για το τι θα πει ο Ισπανός στα παιδιά του και πως η συγγνώμη του Espargaro δεν έχει κανένα αντίκτυπο. Και ενώ όλοι περίμεναν από τον αναβάτη της Aprilia να αφήσει την συγκεκριμένη κόντρα να εκτονωθεί έγινε το τελείως αντίθετο. Ο Ισπανός σε νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε στην συμπεριφορά του Morbidelli εντός πίστας λέγοντας:Δεν σέβεται κανέναν στον grid, ούτε τον ίδιο του τον teammate με τον οποίο πήγαν να συγκρουστούν. Έχει συνέχεια παραβατικές συμπεριφορές ωστόσο δεν είδα να λαμβάνει καμία ποινή.”

Με την κόντρα μεταξύ Espargaro – Morbidelli να μαίνεται και με έναν αγώνα να απομένει για το τέλος της σεζόν, ελπίζουμε πως η συνέχεια δεν θα δοθεί μέσα στην πίστα και το ζήτημα θα τελειώσει εδώ.

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”