Monster Energy Yamaha MotoGP - Fabio Quartararo και Alex Rins με τη νέα M1 [VIDEO]

Μία ανάσα πριν το 2ο τριήμερο τεστ στη Sepang, αποκαλύφθηκε η ομάδα που θέλει να φέρει τον τίτλο ξανά στην Iwata
motomag Παρουσιάστηκαν στη Μαλαισία τα χρώματα της Monster Energy Yamaha MotoGP [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/2/2024

Στην πίστα της Sepang, οι Fabio Quartararo και Alex Rins έδειξαν στο κοινό τα νέα χρώματα της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP, με τις χρωματικές διαφορές της Μ1 να είναι απειροελάχιστες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Οι παρουσιάσεις των ομάδων του MotoGP συνεχίζονται, και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Monster Energy Yamaha MotoGP να αποκαλύψει τις νέες μοτοσυκλέτες της φετινής χρονιάς. Οι δύο M1 των Quartararo και Rins τις οποίες θα δούμε στις πίστες του MotoGP, έχουν ελάχιστες διαφορές όσον αφορά τον χρωματισμό σε σχέση με το 2023, ενώ ακόμη και οι φόρμες των δύο αναβατών είναι όμοιες με τις περσινές. Το μπλέ-μάυρο χρώμα κυριαρχεί στην μοτοσυκλέτα ενώ για ακόμη μία χρονιά ο μεγάλος χορηγός της ομάδας παραμένει η εταιρεία ενεργειακών ποτών Monster Energy.

Παρουσιάστηκαν στη Μαλαισία τα χρώματα της Monster Energy Yamaha MotoGP [VIDEO]

Όσον αφορά τους αναβάτες της ιαπωνικής εταιρείας, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δίπλα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 Fabio Quartararo, θα βρίσκεται ο Ισπανός Alex Rins ο οποίος μετακόμισε από την ομάδα της LCR Honda, με τον Lin Jarvis να είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας.

Ο Fabio Quartararo μετά την παρουσίαση δήλωσε: “Όλοι ξεκινούν ξανά από το μηδέν και ξέρω ότι τόσο η ομάδα όσο και εγώ έχουμε μεγάλο κίνητρο για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην Sepang. Ξέρω ότι η Yamaha έχει δουλέψει σκληρά, οπότε πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να πιέζουμε τους εαυτούς μας στα άκρα από όλες τις απόψεις, θα μπορέσουμε να έχουμε μια υπέροχη χρονιά.”

Παρουσιάστηκαν στη Μαλαισία τα χρώματα της Monster Energy Yamaha MotoGP [VIDEO]

O Alex Rins ανέφερε: “Είχα ήδη την πρώτη μου γεύση από την M1, στη Valencia και στο Shakedown Test. Έχω πολλά πράγματα να δοκιμάσω, αλλά νιώθω σίγουρος. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να κάνω κάποια περαιτέρω βήματα στο δεύτερο τεστ της Sepang. Έχω δουλέψει πολύ στη φυσική μου κατάσταση για να φτάσω εδώ στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και τώρα το μόνο που θέλω να κάνω είναι να ξεκινήσω ξανά να οδηγώ!”

O Lin Jarvis: Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Racing & Team Principal της Monster Energy Yamaha MotoGP δήλωσε με τη σειρά του: “Πέρυσι ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά έχουμε ανασυνταχθεί, και τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την επιστροφή. Έχουμε κάνει αλλαγές και έχουμε νέα σύνθεση και στους αναβάτες. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε να εξελίξουμε την μοτοσυκλέτα. Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα είναι συναρπαστική καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.”

Παρουσιάστηκαν στη Μαλαισία τα χρώματα της Monster Energy Yamaha MotoGP [VIDEO]Παρουσιάστηκαν στη Μαλαισία τα χρώματα της Monster Energy Yamaha MotoGP [VIDEO]

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michale van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες