MotoGP 2025, 13ος γύρος, Red Bull Ring: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Στην πίστα που ο Marc Marquez δεν έχει κερδίσει ποτέ!
Marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/8/2025

Το MotoGP έκανε το καθιερωμένο του καλοκαιρινό διάλλειμα και επανέρχεται αυτή τη βδομάδα, 26 ημέρες έπειτα από τον τελευταίο αγώνα. Μετά το GP του Brno και την επικράτηση του Marc Marquez μεταφερόμαστε στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην πίστα Red Bull Ring για τον 13ο αγώνα της σεζόν.

Το Red Bull Ring είναι μία ιδιαίτερη πίστα, καθώς εδώ δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Marc Marquez, βέβαια ο Ισπανός αναβάτης πηγαίνει από νίκη σε νίκη φέτος, οπότε μένει να δούμε αν θα καταλάβει και αυτό το κάστρο! Ο Francesco Bagnaia πάντως έχει πάρει την καρό σημαία στην Αυστριακή πίστα τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 120 βαθμούς διαφορά από τον Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και 168 από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team).

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Red Bull Ring, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 15/8

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00-10:35

Moto3

Free Practice 1

10:50-11:30

Moto2

Free Practice 1

11:45-12:30

MotoGP

Free Practice 1

14:15-14:50

Moto3

Practice

15:05-15:45

Moto2

Practice

16:00-17:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 16/8

Ωράριο

Κατηγορία

Event

09:40-10:10

Moto3

Free Practice 2

10:25-10:55

Moto2

Free Practice 2

11:10-11:40

MotoGP

Free Practice 2

11:50-12:05

MotoGP

Qualifying 1

12:15-12:30

MotoGP

Qualifying 2

13:50-14:05

Moto3

Qualifying 1

14:15-14:30

Moto3

Qualifying 2

14:45-15:00

Moto2

Qualifying 1

15:10-15:25

Moto2

Qualifying 2

16:00

MotoGP

Tissot Sprint

Κυριακή 17/8

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-10:50

MotoGP

Warm-Up

12:00

Moto3

Race

13:15

Moto2

Race

15:00

MotoGP

Race

 

MotoGP: Alex Rins – “Αυτό σημαίνει να δίνεις το 100%”

Δημοσίευσε τους καρδιακούς παλμούς του από τον αγώνα της Ταϊλάνδης
Alex Rins
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/3/2026

Μετά από έναν απαιτητικό αγώνα στη Buriram, ο Alex Rins επέλεξε να δείξει και όχι απλώς να πει τι σημαίνει να πιέζεις στα όρια, δημοσιεύοντας τους καρδιακούς παλμούς του από το Grand Prix της Ταϊλάνδης.

Ο Alex Rins δεν μίλησε στον Τύπο μετά το δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο της Yamaha στην Ταϊλάνδη. Αντί γι’ αυτό, μετά την 15η θέση στον αγώνα της Κυριακής, ανάρτησε εικόνα με τα δεδομένα των παλμών του, συνοδεύοντάς τη με τη φράση, “Αυτό σημαίνει να δίνεις το 100%”.

Alex Rins

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία, ο Rins έφτασε σε μέγιστο καρδιακό ρυθμό τους 205 παλμούς ανά λεπτό, με μέσο όρο τους 183 στη διάρκεια του 40λεπτου αγώνα. Ένα ξεκάθαρο δείγμα της σωματικής και πνευματικής πίεσης που απαιτεί η οδήγηση ενός αγωνιστικού πρωτοτύπου των MotoGP, ειδικά σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και με απαιτητική διαχείριση ελαστικών.

Δύσκολο ξεκίνημα για τη Yamaha V4

Ο ομόσταυλός του, Fabio Quartararo, τερμάτισε 14ος και 30,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Marco Bezzecchi με Aprilia, περίπου δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον Rins.

Alex Rins

Στο επίσημο δελτίο Τύπου της ομάδας, ο Rins παραδέχθηκε: “Ήταν ένας πραγματικά σκληρός αγώνας και ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε τα ελαστικά. Έδωσα το 100% σε κάθε γύρο.” Παρά τις δυσκολίες, υπογράμμισε ότι η ομάδα φεύγει από την Ταϊλάνδη με χρήσιμα συμπεράσματα και με στόχο τη συνεχή εξέλιξη των V4 μοτοσυκλετών ενόψει του επόμενου γύρου στη Βραζιλία.

Πίσω από το εργοστασιακό δίδυμο, οι αναβάτες της Pramac, Toprak Razgatlioglu και Jack Miller, ολοκλήρωσαν το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της χρονιάς εκτός βαθμολογίας.

Alex Rins

Ο Διευθυντής της Yamaha Racing, Paolo Pavesio, τόνισε χαρακτηριστικά: “Οι αναβάτες μας έδωσαν το 100%, η εταιρεία δίνει το 110% και θα συνεχίσουμε έτσι. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ένα βήμα τη φορά, ένα δευτερόλεπτο τη φορά. Είμαστε αποφασισμένοι να εξελίξουμε τις μοτοσυκλέτες μέχρι να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί."

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 14η θέση του Quartararo ισοφαρίζει το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής για τη νέα Yamaha V4 στη MotoGP, το οποίο είχε πετύχει ως wildcard ο Augusto Fernandez στον περσινό αγώνα του Misano.