MotoGP–Jorge Martin: Ιδιωτικό τεστ για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Misano

Tην Τετάρτη 9 Ιουλίου - Ανεβάζει ρυθμό ο Martin στη σέλα της RS-GP25
Jorge
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/7/2025

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP οδήγησε μία Aprilia RSV4 την περασμένη εβδομάδα στην πίστα της Βαρκελώνης. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ισπανός ανέβηκε ξανά σε μοτοσυκλέτα, σχεδόν τρεις μήνες μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στο GP του Κατάρ, όπου ο Martin υπέστη κάταγμα πλευρών και πνευμοθώρακα και τώρα ο εργοστασιακός αναβάτης της Aprilia ετοιμάζεται για ένα ακόμη πριβέ τεστ.

Ο τελευταίος ιατρικός έλεγχος έγινε στις 30 Ιουνίου και ήταν θετικός με τον Ισπανό να αναρρώνει από τους τραυματισμούς προσπαθώντας ταυτόχρονα να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατό. Αυτή τη φορά θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του και να “γράψει” μερικές ώρες πάνω στην σέλα της Aprilia RS-GP25, καθώς φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε έναν αγώνα, εκείνον του Κατάρ όπου και (ξανά) τραυματίστηκε.

Ο Ισπανός ένιωσε ενοχλήσεις την περασμένη εβδομάδα στην πίστα της Βαρκελώνης με την RSV4 που είχε στη διάθεσή του και το ερχόμενο τεστ στο Misano με την σαφώς πιο απαιτητική RS-GP25 θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να γίνει μια γενικότερη αξιολόγηση για την κατάσταση του Martin.

Ο Martin θα γίνει ο πρώτος αναβάτης που θα επωφεληθεί από τις πρόσφατες αλλαγές στους κανονισμούς του MotoGP για τους τραυματίες, αφού η Aprilia ζήτησε την αλλαγή του κανονισμού νωρίτερα μέσα στη χρονιά -εγκρίθηκε στις αρχές Μαΐου – δίνοντας την ευκαιρία για ένα μονοήμερο τεστ με αγωνιστική μοτοσυκλέτα στους τραυματίες αναβάτες που απουσίασαν από την δράση για 3 αγώνες ή για τουλάχιστον 45 συνεχόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως ο Martin δεν θα συμμετέχει στο Γερμανικό GP που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το Τσέχικο GP που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Brno στις 18 με 20 Ιουλίου.

Καυστικός ο Gigi Dall’Igna της Ducati για τον Rivola της Aprilia - "Πιο πολύ μιλάει για εμάς παρά για την ομάδα του"

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse απαντά σε δηλώσεις του CEO της Aprilia Racing, αναφορικά με τον Pedro Acosta
Gigi
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/1/2026

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse Gigi Dall’Igna απάντησε με απολαυστικό τρόπο στον CEO της Aprilia Racing, Massimo Rivola, για την δήλωσή του τελευταίου ότι ο Pedro Acosta θα πάει στη Ducati το 2027.

Όλα τα συμβόλαια των εργοστασιακών αναβατών λήγουν στο τέλος του έτους και τα σενάρια για το grid του 2027 δίνουν και παίρνουν, πριν καν αρχίσει η σεζόν του 2026.

Στα σενάρια αυτά, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές είναι και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Pedro Acosta, που φαίνεται πως θα αποχωρήσει από την εργοστασιακή ομάδα της KTM στο τέλος της σεζόν.

Η φημολογία φούντωσε περαιτέρω τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο CEO της Aprilia, Massimo Rivola, δήλωσε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας MotoGP της Aprilia πως το επίσημο δίδυμο της Ducati θα αποτελείται από τον Marc Marquez και τον Pedro Acosta.

Στην δήλωση αυτή έσπευσε να απαντήσει ο γενικός διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna, που είπε “Είδα ότι ο Rivola μίλησε περισσότερο για τη Ducati παρά για την Aprilia στην παρουσίασή του. Προφανώς, θα τον αφήσω να κάνει ό,τι σκέψεις θέλει. Στόχος μας είναι να υπογράψουμε συμβόλαιο με τον Marc, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, όπως κάναμε με τον Pecco το 2024.

Ο στόχος είναι να υπογράψουμε με τον άνθρωπο που κέρδισε το πρωτάθλημα μαζί μας πριν από την έναρξη της σεζόν. Δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί όλα. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, αλλά είμαι αισιόδοξος”.

Ο μάνατζερ του Pedro Acosta, Albert Valera, είπε πως η συνεργασία του Acosta με την VR46 θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά ο στόχος του είναι να εξασφαλίσει στον Ισπανό αναβάτη μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα.

Από το grid του 2026, μόνο το δίδυμο της LCR, Johann Zarco και Diogo Moreira, καθώς και ο Toprak Razgatlioglu της Pramac, έχουν επιβεβαιώσει τις συμφωνίες τους μέχρι και τη σεζόν του 2027.

Το επόμενο διάστημα οι περισσότερες εταιρείες θα θελήσουν να κλείσουν τις συμφωνίες με τους αναβάτες τους, ώστε να προχωρήσουν και την εξέλιξη των μοτοσυκλετών των 850 κυβικών, οπότε σχετικά σύντομα θα δούμε και πως θα εξελιχθεί το σίριαλ τόσο του Acosta, όσο και του Marquez.