BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!

Επέστρεψε ο Mohr στην κορυφή
BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/4/2025

Με καλύτερες συνθήκες και μία άρτια διοργάνωση ο δεύτερος αγώνας της Κυριακής εξελίχθηκε άρτια και έδωσε δυνατές στιγμές για τους Έλληνες που συμμετέχουν στο BMU και κατά επέκταση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Στα Superbike ο Mohr ήταν στον δεύτερο αγώνα πιο ανταγωνιστικός και παρόλο που ο Choy προσπάθησε αρκετά να κάνει την ανατροπή, στην πράξη δεν είχε τρόπο να ανακόψει τον Αυστριακό και αρκέστηκε στην 2η θέση.

Ο Καρακώστας που πήρε μία μεγάλη νίκη στο βρεγμένο, σημείωσε μία ακόμη την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα στην μάχη που είχε με τον Milen. Ο Βούλγαρος αναβάτης κυνήγησε τον Καρακώστα σε μεγάλο μέρος του αγώνα μέχρι να οριστικοποιηθεί η επικράτηση του Δημήτρη. Ακούραστος ο Σπηλιώτης, η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στην κορυφαία κατηγορία του BMW με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας να μην συμπληρώνει ούτε βάθρο, και τον Μιχάλη να δίνει έτσι όχι μόνο το παράδειγμα αλλά να στερεί και από δικαιολογίες κάθε έναν που το σκέφτεται αλλά δεν το επιχειρεί και επικαλείται την ηλικία. Παρόν έδωσε στην πίστα και ο Σάκης Συνιώρης, όχι όμως και στην αγωνιστική δράση καθώς αναρρώνει από ατύχημα στην προπόνηση.

BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!
Γεμάτη η πίστα στις Σέρρες!

Στην Supersport ο Παντελεάκης πήρε την μεγάλη νίκη με διαφορά, σαρώνοντας την κατηγορία και μαζί και τον χρόνο της!
Ο Παπαγεωργίου -πολυπρωταθλητής Ελλάδας και BMU- αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στον 3ο γύρο και δεν κατάφερε να επαναλάβει την φανταστική επίδοση του πρώτου αγώνα ενώ ο Φουρθιώτης σταθερά κράτησε θέση κορυφής απέναντι στην πολυπληθή κατηγορία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο!

Στην SSP300 ο Παναγιώτης Κολλάρος ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης αλλά η προσπάθειά του αποκλείστηκε βαθμολογικά γιατί η ECU δεν πέρασε τον τεχνικό έλεγχο για ελάχιστες στροφές. Είναι κρίμα γιατί ήταν ο μόνος Έλληνας και ο μόνος με KTM απέναντι στους υπόλοιπους αναβάτες Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας με Yamaha και Kawasaki.

BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!
Αρκετοί οι θεατές την Κυριακή

Στην F1000 με το τεράστιο πλήθος συμμετοχών, την νίκη πήρε ο Βούλγαρος Markov με Kawasaki. Ο Γιώργος Παρασκευάς με BMW 1000RR έκανε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση εντός πεντάδας, δείχνοντας πως μετά από μεγάλη απουσία στην συγκεκριμένη κατηγορία, οι γρήγοροι αναβάτες συνεχίζουν να μην χρειάζονται παρά μία γρήγορη προσαρμογή και είναι έτοιμοι.

Ο Παργινός πήρε άλλη μία νίκη στην Racing που τρέχει εντός της CFMOTO και της SP125. Ο Dumitrascu πήρε ξανά την νίκη αυτή τη φορά χωρίς να έχει τον Βεντουρά να παλέψει και να υπάρξει συνέχεια από τον πρώτο αγώνα και την έντονη μάχη που δεν είχε καλό αποτέλεσμα.

Ευτυχώς ο νεαρός Βεντουρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά και ήταν στην πίστα όπου με την σύμφωνη γνώμη ιατρών και ομάδας δεν αγωνίστηκε για να έχει μία βέβαιη και γρήγορη ανάρρωση.

Πρώτες φωτογραφίες και ακολοθούν τα Αποτελέσματα:

 

Olympia Rally 2025 – Πρόλογος και ιδανική αυλαία για το διεθνή αγώνα

1ος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μεταξύ των Ελλήνων – 1ος γενικής ο Σλοβένος Urban Jerkic
Olumpia Rally 2025
Από το

motomag

29/4/2025

110 αναβάτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας εν μέσω εορταστικής ατμοσφαίρας, μετά από ένα πρόλογο 45 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε πλοήγηση όσο και σε οδήγηση.

Η καιρός ήταν βροχερός, ανεβάζοντας τα επίπεδα δυσκολίας με την παρουσία λάσπης, αν και απέτρεψε την δημιουργία σκόνης.

Η σειρά εκκίνησης για τη δεύτερη ειδική, μια μεγάλη διαδρομή 250 χιλιομέτρων γύρω από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, θα καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα του προλόγου.

Olympia Rally 2025 - 1η Ημέρα

Νικητής της πρώτης ειδικής ήταν ο Σλοβένος Urban Jerkic με KTM EXC 450, με χρόνο 1ώ05’28”, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Roberto Barbieri με Husqvarna FE 501, που υπολείπονταν κατά 1’14”. Ο Γερμανός Mike Wiedemann τερμάτισε τρίτος με Yamaha Tenere XTZ 700. Κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ήταν ο “δικός μας” Γιάννης Σεβαστόπουλος, τον οποίο και γνωρίζετε επίσης μέσα από τις συμμετοχές του στα Mega Test του ΜΟΤΟ. Ο Γιάννης τρέχει επίσης με Yamaha Tenere 700 και πήρε παράλληλα και την  5η θέση στη γενική με χρόνο 1ώ09’47”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ενώ αρκετές από αυτές μπορείτε να τις δείτε στη συλλογή που ακολουθεί.