Dakar 2020: Πτώση και τραυματισμός για τον Sam Sunderland! Εγκαταλείπει τον αγώνα!

Ατυχία για τον πρωταθλητή του 2017
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/1/2020

Μετά την πτώση του Adrian Van Beveren της Yamaha, κι ενώ πήγαινε για τριάδα γενικής, ο Sunderland έπεσε ενώ κυνηγούσε τον χρόνο.

Χθες είχε νικήσει την ειδική, αλλά έχασε την πρωτιά καθώς δέχτηκε ποινή πέντε λεπτών για υπερβολική ταχύτητα στην προσέγγιση του bivouac. Με κοντινούς χρόνους στην εκκίνηση, και πολλά μεγάλα ονόματα να έχουν μείνει πίσω, ανακάμπτοντας στην σχετικά εύκολη διαδρομή, ο Sunderland έκανε προσπάθεια να μείνει εμπρός.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Walkner που είχε μείνει στην 26η θέση, απλά οδηγούσε γρήγορα σήμερα προσπερνώντας τους πάντες, μιας και δεν χρειαζόταν να ασχοληθεί με την πλοήγηση. Το ίδιο και ο Price που μάλιστα πέρασε μπροστά!

Η KTM αυτή την στιγμή ζει μία επική στιγμή με τα μεγάλα ονόματα να είναι μπροστά αφήνοντας πίσω τις Honda που το πρωί άνοιξαν τον αγώνα. Κι ακριβώς τώρα ήταν που έγινε και η πτώση του Sunderland.

Ευτυχώς δεν έχασε καθόλου τις αισθήσεις του, αλλά έχει τραυματίσει την πλάτη του και τον αριστερό του ώμο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τραυματισμό που θα απαιτήσει χειρουργική αποκατάσταση.

Περαστικά στον Sam Sunderland… Άλλη μία χρονιά άτυχος.

Ετικέτες

Isle of Man TT: Νέα ακύρωση αγώνων λόγω καιρού – Πάει για παράταση ως την Κυριακή 7 Ιουνίου

Ως την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα έπρεπε να έχουν γίνει έξι αγώνες. Μόνο δύο εξ αυτών ολοκληρώθηκαν.
iomtt 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Ο καιρός έχει εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα του φετινού Tourist Trophy, καθώς η εμφάνιση ομίχλης και βροχής έχει οδηγήσει σε αναβολή τεσσάρων αγώνων στη διάρκεια τεσσάρων ημερών αγωνιστικής δράσης.

Παρότι η εβδομάδα ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών ολοκληρώθηκε με ελάχιστα απρόοπτα από πλευράς καιρού και εν πολλοίς όμορφες ηλιόλουστες μέρες, από το Σάββατο 30 Μαΐου που θα ξεκινούσαν οι αγώνες ο καιρός επέβαλλε τον δικό του νόμο.

Η εναρκτήρια μάχη των Supersport το Σάββατο 30/5 ματαιώθηκε και ομοίως συνέβη με την Τρίτη 2/6 που ήταν προγραμματισμένοι τρεις αγώνες (Supersport 1, Sportbike 1 και Superstock 1), ωστόσο εξ αυτών έγινε μόνο ο πρώτος.

Η πρόγνωση του καιρού επιμένει σε αστάθεια, ομίχλες, χαμηλές νεφώσεις και βροχές για σχεδόν όλες τις μέρες αυτής της εβδομάδας, η οποία υποτίθεται πως θα οδηγούσε στην κορύφωση του Σαββάτου 6/6 με το παραδοσιακό φινάλε του Senior TT, ωστόσο φαίνεται πως το πρόγραμμα θα αλλάξει ξανά.

Οι αγώνες που δεν έχουν γίνει θα πρέπει να χωθούν κάπου, έτσι δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές στην Πέμπτη 4/6, που κανονικά θα ήταν μέρα ξεκούρασης, ενώ ήδη συζητιέται παράταση κατά μια μέρα, μεταφέροντας το φινάλε την Κυριακή 7/6 αντί του Σαββάτου.

Προς το παρόν τίποτε δεν έχει ανακοινωθεί οριστικά, πλην του ότι η δράση της σημερινής μέρας, Τετάρτης 3/6, ματαιώθηκε οριστικά. Ο δεύτερος αγώνας Superstock που ήταν στο πρόγραμμα για σήμερα (και θα ήταν κανονικά ο πρώτος που δεν έγινε χτες) δεν θα γίνει εν τέλει ούτε αυτός λόγω χαμηλής νέφωσης και καταιγίδων.

Αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένο πρόγραμμα.

Ετικέτες