Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες

Alpe Adria, Slovakia Ring: Νίκες για Βεντούρα και Φουρθιώτη – Άτυχοι οι Καρακώστας και Παπαγεωργίου

Η ελληνική αποστολή είχε αρκετές ατυχίες στον 5ο γύρο του θεσμού
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Κοινό γύρο είχαν τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU στην πίστα Slovakia Ring το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές που σημαδεύτηκαν από επιτυχίες, αλλά και ατυχίες της τελευταίας στιγμής.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας είχε πάρει την pole position στην κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο Tashan Oguz. Στον δεύτερο αγώνα ο νεαρός αναβάτης κέρδισε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν μόλις γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης τερμάτισε 2ος και η Κορρέ 4η στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, ο Καπούνταλης ήρθε 3ος και η Κορρέ 4η. Τα παραπάνω αποτελέσματα έφεραν τον Καπούνταλη στην δεύτερη θέση και την Κορρέ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

korre

SSP 600/STK 600

Στην κατηγορία συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης και ο Διονύσης Μάρτης, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν ταξίδεψε στη Σλοβακία, αφού λίγο πριν τη πτήση του αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η περιπέτεια της υγείας του Παπαγεωργίου του στοίχισε και βαθμολογικά, αφού έχασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης, όμως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και του ευχόμαστε περαστικά.

fourthiotis

Στην κατηγορία Stock, ο Φουρθιώτης τερμάτισε στην 10η θέση και στην κατηγορία 600NG o  Διονύσης Μάρτης τερμάτισε 5ος. Στον δεύτερο αγώνα ο Φουρθιώτης ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον αγώνα, με τον  Διονύση Μάρτη να τερματίζει 5ος. Με τη νίκη του αυτή, ο  Φουρθιώτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση, 13 βαθμούς πίσω από τον Grsic Karlo.

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε πολλές συμμετοχές, με μόνο μία ελληνική, αυτή του Γιώργου Παρασκευά. Και στους δύο αγώνες ο Παρασκευάς τερμάτισε στην 16η θέση.

wolf

STK 1000/SBK

Ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στην Σλοβακία ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας STK 1000, όμως δεν αγωνίστηκε, αφού στις ελεύθερες δοκιμές η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστεί. Έτσι ο Καρακώστας έχασε και τους δύο αγώνες και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

karakostas