Ο Nacho Cornejo πιθανός αντικαταστάτης του Toby Price στην KTM

Ξεκίνησαν οι αλλαγές στις εργοστασιακές ομάδες της Rally Raid σκηνής
motomag Ο Nacho Cornejo πιθανός αντικαταστάτης του Toby Price στην KTM
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/3/2024

Μετά την ΚΤΜ η οποία είπε αντίο στον Toby Price, ήρθε η Monster Energy Honda Rally Team για να πει αντίο στον Jose “Nacho” Cornejo, με τον τελευταίο να κατευθύνεται όπως όλα δείχνουν στην θέση του Αυστραλού, στην αυστριακή εταιρεία.

Η είδηση της φυγής του Price από την KTM τάραξε τα νερά της Rally Raid σκηνής καθώς ο Αυστραλός ήταν όλα αυτά τα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της αυστριακής εταιρείας.

Ο Price ο οποίος δεν περνά και τις καλύτερες αγωνιστικά μέρες του θα αφήσει πίσω του την πορτοκαλί αρμάδα χωρίς να έχει ομάδα για το 2025, ωστόσο την θέση του όπως όλα δείχνουν στην ΚΤΜ θα πάρει ο Jose “Nacho” Cornejo. H Monster Energy Honda Rally Team ανακοίνωσε πως ο Nacho δεν θα είναι πλέον μέρος της ομάδας και έτσι το πεδίο είναι ελεύθερο για τους Αυστριακούς.

https://www.motomag.gr/news/ypoloipa-protathlimata/toby-price-den-ananeose-mazi-toy-i-ktm-gia-2025

Ο Cornejo με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως έρχονται νέα χρώματα και νέες περιπέτειες και αυτό είναι ένα πρώτο σημάδι για μία ενδεχόμενη συνεργασία με τους πορτοκαλί. Από την εξίσωση δεν πρέπει να αποκλείσουμε και την Hero η οποία μετά την 2η θέση που κατέκτησε στο Rally Dakar 2024 με τον Ross Branch, αναζητά κορυφαίους αναβάτες για να σταθούν δίπλα στον αναβάτη από την Μποτσουάνα, με στόχο φυσικά την κατάκτηση του τίτλου στο θρυλικό ράλι.

Όλα δείχνουν πως το μεταγραφικό παζάρι έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Rally Raid κοινότητα όσον αφορά τα μεγάλα εργοστάσια, μένει τώρα να δούμε σε ποιες ομάδες θα... προσγειωθούν Cornejo και Price.

Ετικέτες

KOVE-Baja Aragon Rally 2025: 2ος γενικής ο Βέλγος Neels Theric

Με τέσσερα συνολικά βάθρα στον ισπανικό rally-raid αγώνα!
Baja Aragon Rally Kove
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2025

Η φετινή συμμετοχή της KOVE στο Baja Aragón Rally ήταν άκρως επιτυχημένη με εργοστασιακούς αλλά και ιδιώτες αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο τέσσερεις φορές .

Ειδικότερα στον rally-raid αγώνα της Αραγωνίας που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου οι αναβάτες των αγωνιστικών 450 Rally και 800X Rally σημείωσαν πολύ δυνατές εμφανίσεις κατακτώντας τέσσερις δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, σε διαφορετικές κατηγορίες.

Ο αγώνας της Αραγωνίας αποτελεί τον 5ο γύρο του θεσμού FIM Bajas World Cup και συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες στον κόσμο. Εμπνευσμένο από το Dakar, το Baja Aragón φημίζεται για το απαιτητικό του τερέν και τις αστάθμητες προκλήσεις του. Για φέτος, το συνολικό μήκος της διαδρομής άγγιξε τα 470 χλμ. χωρισμένα σε τρία σκέλη. Από τις 84 μοτοσυκλέτες που εκκίνησαν, οι 77 κατάφεραν να τερματίσουν.

Baja Aragon Rally Kove

Η KOVE έδωσε το "παρών" με 8 μοτοσυκλέτες συνολικά, τρεις εργοστασιακές συμμετοχές και πέντε ιδιωτικές. Ο Βέλγος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, Neels Theric (#4), κράτησε τη δεύτερη θέση τόσο στο SS1 όσο και στο SS2. Όμως, στο τρίτο σκέλος (SS3) ήρθε αντιμέτωπος με μια σοβαρή τεχνική δυσκολία: το σύστημα πλοήγησης (roadbook) τέθηκε εκτός λειτουργίας, απειλώντας να καταστρέψει τη συνολική του προσπάθεια. O teammate του – Sunier (#21) – τού παραχώρησε το δικό του roadbook και συνέχισε χωρίς καθοδήγηση ("blind run"). Χάρη σε αυτή την ενέργεια, ο Theric κατέκτησε τελικά τη 2η θέση στη γενική κατάταξη και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στον ισπανικό αγώνα, με τον Sunier να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην 42η θέση.

Baja Aragon Rally Kove

Στην κατηγορία 450 Rally η Kove είχε στο βάθρο εκτός από τον Theric και τον Javi Vega Puerta ως ιδιωτική συμμετοχή, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στην κατηγορία των Γυναικών με την Lili-May Mansuy που είχε εργοστασιακή υποστήριξη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Για την ιστορία την γενική και τον αγώνα κέρδισε ο Lorenzo Santolino με Sherco.

Baja Aragon Rally Kove