Ο Nacho Cornejo πιθανός αντικαταστάτης του Toby Price στην KTM

Ξεκίνησαν οι αλλαγές στις εργοστασιακές ομάδες της Rally Raid σκηνής
motomag Ο Nacho Cornejo πιθανός αντικαταστάτης του Toby Price στην KTM
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/3/2024

Μετά την ΚΤΜ η οποία είπε αντίο στον Toby Price, ήρθε η Monster Energy Honda Rally Team για να πει αντίο στον Jose “Nacho” Cornejo, με τον τελευταίο να κατευθύνεται όπως όλα δείχνουν στην θέση του Αυστραλού, στην αυστριακή εταιρεία.

Η είδηση της φυγής του Price από την KTM τάραξε τα νερά της Rally Raid σκηνής καθώς ο Αυστραλός ήταν όλα αυτά τα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της αυστριακής εταιρείας.

Ο Price ο οποίος δεν περνά και τις καλύτερες αγωνιστικά μέρες του θα αφήσει πίσω του την πορτοκαλί αρμάδα χωρίς να έχει ομάδα για το 2025, ωστόσο την θέση του όπως όλα δείχνουν στην ΚΤΜ θα πάρει ο Jose “Nacho” Cornejo. H Monster Energy Honda Rally Team ανακοίνωσε πως ο Nacho δεν θα είναι πλέον μέρος της ομάδας και έτσι το πεδίο είναι ελεύθερο για τους Αυστριακούς.

https://www.motomag.gr/news/ypoloipa-protathlimata/toby-price-den-ananeose-mazi-toy-i-ktm-gia-2025

Ο Cornejo με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως έρχονται νέα χρώματα και νέες περιπέτειες και αυτό είναι ένα πρώτο σημάδι για μία ενδεχόμενη συνεργασία με τους πορτοκαλί. Από την εξίσωση δεν πρέπει να αποκλείσουμε και την Hero η οποία μετά την 2η θέση που κατέκτησε στο Rally Dakar 2024 με τον Ross Branch, αναζητά κορυφαίους αναβάτες για να σταθούν δίπλα στον αναβάτη από την Μποτσουάνα, με στόχο φυσικά την κατάκτηση του τίτλου στο θρυλικό ράλι.

Όλα δείχνουν πως το μεταγραφικό παζάρι έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Rally Raid κοινότητα όσον αφορά τα μεγάλα εργοστάσια, μένει τώρα να δούμε σε ποιες ομάδες θα... προσγειωθούν Cornejo και Price.

Ετικέτες

Alpe Adria, Slovakia Ring: Νίκες για Βεντούρα και Φουρθιώτη – Άτυχοι οι Καρακώστας και Παπαγεωργίου

Η ελληνική αποστολή είχε αρκετές ατυχίες στον 5ο γύρο του θεσμού
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Κοινό γύρο είχαν τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU στην πίστα Slovakia Ring το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές που σημαδεύτηκαν από επιτυχίες, αλλά και ατυχίες της τελευταίας στιγμής.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας είχε πάρει την pole position στην κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο Tashan Oguz. Στον δεύτερο αγώνα ο νεαρός αναβάτης κέρδισε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν μόλις γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης τερμάτισε 2ος και η Κορρέ 4η στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, ο Καπούνταλης ήρθε 3ος και η Κορρέ 4η. Τα παραπάνω αποτελέσματα έφεραν τον Καπούνταλη στην δεύτερη θέση και την Κορρέ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

korre

SSP 600/STK 600

Στην κατηγορία συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης και ο Διονύσης Μάρτης, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν ταξίδεψε στη Σλοβακία, αφού λίγο πριν τη πτήση του αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η περιπέτεια της υγείας του Παπαγεωργίου του στοίχισε και βαθμολογικά, αφού έχασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης, όμως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και του ευχόμαστε περαστικά.

fourthiotis

Στην κατηγορία Stock, ο Φουρθιώτης τερμάτισε στην 10η θέση και στην κατηγορία 600NG o  Διονύσης Μάρτης τερμάτισε 5ος. Στον δεύτερο αγώνα ο Φουρθιώτης ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον αγώνα, με τον  Διονύση Μάρτη να τερματίζει 5ος. Με τη νίκη του αυτή, ο  Φουρθιώτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση, 13 βαθμούς πίσω από τον Grsic Karlo.

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε πολλές συμμετοχές, με μόνο μία ελληνική, αυτή του Γιώργου Παρασκευά. Και στους δύο αγώνες ο Παρασκευάς τερμάτισε στην 16η θέση.

wolf

STK 1000/SBK

Ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στην Σλοβακία ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας STK 1000, όμως δεν αγωνίστηκε, αφού στις ελεύθερες δοκιμές η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστεί. Έτσι ο Καρακώστας έχασε και τους δύο αγώνες και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

karakostas