Rally Dakar 2024 - Τα μεγάλα αστέρια, οι εραστές της περιπέτειας και ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος

140 αναβάτες θα παλέψουν για το ιερό δισκοπότηρο του τερματισμού στον θρυλικό αγώνα, με τον Μπούδρο να είναι ένας από αυτούς με Husqvarna FR 450 Rally
motomag Rally Dakar 2024 – Τα μεγάλα αστέρια, οι εραστές της περιπέτειας και ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Το 46ο Rally Dakar θα διεξαχθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στις αχανείς εκτάσεις της Σαουδικής Αραβίας, από τις 5 έως τις 19 Ιανουαρίου 2024, έχοντας αφετηρία την πόλη AlUla με τερματισμό την πόλη Yanbu στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, με τους 140 αγωνιζόμενους της κατηγορίας των μοτοσυκλετών να ψάχνουν τη δική τους αγωνιστική Ιθάκη.

Ανάμεσα στα ονόματα της λίστας συμμετοχών θα βρούμε σπουδαία ονόματα της εκτός δρόμου Rally-Raid σκηνής ενώ ξεχωρίζει και η ελληνική συμμετοχή του Βασίλη Μπούδρου με ένα Husqvarna FR 450 Rally. Ο υπερασπιστής του τίτλου Kevin Benavides, αν και αναρρώνει μετά τον τραυματισμό στο πόδι που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών, θα ηγηθεί της προσπάθειας της Red Bull KTM Factory Racing, έχοντας ως teammate τον πολύπειρο Toby Price. Από την άλλη τα πράγματα για την Husqvarna Factory Racing είναι πιο ξεκάθαρα, ο Luciano Benavides ο οποίος θα κουβαλά το νούμερο 1 στην FR 450 Rally έχει έναν στόχο να βρεθεί εντός πεντάδας και γιατί όχι να πανηγυρίσει τη νίκη στο Dakar.

Rally Dakar 2024 – Τα μεγάλα αστέρια, οι εραστές της περιπέτειας και ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος

Η Monster Energy Honda Team στο Rally Dakar 2024, θα παρατάξει έξι αναβάτες και αυτό για την ιαπωνική εταιρεία είναι ένα πλεονέκτημα καθώς θα μπορούν να βοηθούν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ περιμένουμε και παιχνίδια τακτικής να παίξουν σημαντικό ρόλο. Οι Pablo Quintanilla, Ricky Brabec, Skyler Howes, Nacho Cornejo, Adrien Van Beveren και Tosha Schareina έχουν στόχο να φέρουν τη Honda στην κορυφή στο Dakar, και αυτό μπορεί να συμβεί τη φετινή χρονιά. Στη Red Bull GASGAS Factory Racing θα βρούμε τους Daniel Sanders και Sam Sunderland. Αμφότεροι έχουν μεγάλες πιθανότητες να πετύχουν κάτι καλό καθώς η εμπειρία και η ταχύτητα δεν λείπει ούτε στο 3ο στρατόπεδο του Pierer Group. Μια ομάδα που θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη είναι αυτή της Hero, με τον Joan Barreda να αφήνει τη Honda για την ινδική εταιρεία και όλα δείχνουν πως με την βοήθεια των teammate του, Joaquim Rodrigues, Ross Branch και Sebastian Buhler μπορεί να φέρει στη Hero απρόσμενα αποτελέσματα -αν και η αστάθεια του και η ροπή του στις πτώσεις φρενάρουν αρκετά τις αισιόδοξες προβλέψεις για τον Ισπανό. Από την εξίσωση των αναβατών που θα μπορέσουν να πετύχουν κάτι καλό δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τον Mason Klein, ο οποίος θα οδηγεί για την Kove την Kove 450 Rally EX. Όσον αφορά τη Sherco Factory Racing Team, οι Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στόχο έχουν να φέρουν τη μοτοσυκλέτα εντός δεκάδας.

Rally Dakar 2024 – Τα μεγάλα αστέρια, οι εραστές της περιπέτειας και ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος

Εκτός όμως από τα μεγάλα ονόματα το Rally Dakar αναμφίβολα μπορεί να έχει και νέους πρωταγωνιστές στις μοτοσυκλέτες. Οι περισσότεροι ποντάρουν στο όνομα του νικητή της κατηγορίας Rally2 του 2023, του Romain Dumontier, ωστόσο ο Ιταλός Paolo Lucci, ο Γάλλος Jean-Loup Lepan και ο Νοτιοαφρικανός Bradley Cox μπορεί να ταράξουν τα νερά. Ανάμεσα στους 140 αναβάτες θα βρούμε και 27 αγωνιζόμενους οι οποίοι θα φέρουν στην μοτοσυκλέτα τους την κόκκινη ένδειξη η οποία αντιπροσωπεύει την εξαιρετικά απαιτητική κατηγορία: Original by Motul. Σε αυτήν την κατηγορία οι αναβάτες δεν θα έχουν βοήθεια από κάποια ομάδα και θα χρειάζεται να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες συντήρησης και επισκευής μόνοι τους! Ο Βέλγος Jérôme Martiny, ο οποίος έχει φτάσει δύο φορές να μπει στην τελική 30αδα θέλει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, ενώ ο Σλοβένος Simon Marčič ελπίζει πως στο δέκατο του Dakar θα πανηγυρίσει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο πολύπειρος Τσέχος David Pabiška θα βρεθεί για δέκατη πέμπτη φορά στον αγώνα, με τους Tobias Ebster, Heinz Kinigardner, Gioele Meoni να προσελκύουν τα βλέμματα αρκετών στην εν λόγω κατηγορία λόγω της ταχύτητας τους.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες