Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2021 - Ο 4ος αγώνας στα Μέγαρα αναδεικνύει πρωταθλητές Καρακώστα και Καρυώτη!

Μάχη για το πρωτάθλημα στα Superbike
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/10/2021

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και αρκετούς θεατές ξεκίνησε ο τέταρτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας που ανέδειξε ήδη τον πρωταθλητή στην Supersport και στην OPEN. Ο Καρακώστας πήρε άλλο έναν τίτλο, εύκολα για αυτόν με τον νέο αίμα της κατηγορίας, τον Περιστερά να δείχνει πως αυτή η κατηγορία θα έχει πάντα ένα φαβορί όταν ο Καρακώστας κάνει το βήμα για τα Superbike. Ο Περιστεράς όχι μόνο βγήκε δεύτερος αλλά οδήγησε και τον αγώνα στην αρχή!

Πρωταθλητής στην OPEN ο εκπληκτικός Νώντας Καρυώτης που με την σταθερή, αλάνθαστη οδήγηση που τον χαρακτηρίζει, εξασφάλισε βαθμολογικά τον τίτλο και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την φοβερή αυτή προσπάθεια.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τον τέταρτο αγώνα ξεκινώντας από την Racing/SSP300/NEOI που αγωνίζονται όλοι μαζί. Σήμερα καταρχήν είχαμε μία παραπάνω συμμετοχή, της Κοράκη που αγωνίζεται μόνη της στην κατηγορία των ΝΕΩΝ και που δεν είχε αγωνιστεί εχθές, τερματίζοντας τώρα στην τελευταία θέση της γενικής αλλά πρώτη στην μοναχική κατηγορία της. Την εκκίνηση εδώ πήρε ένα από τα μελλοντικά αστέρια της Ελλάδας, ο Βασίλης Παντελάκης και μαζί και την νίκη του αγώνα όπως και εχθές! Δεύτερος στην εκκίνηση και δεύτερος και στον τερματισμό κάνοντας πρακτικά μοναχικό αγώνα χωρίς να χρειαστεί να δώσει κάποια μάχη, ο Αρνατουτάκης, ενώ τρίτος στην εκκίνηση ήταν ο «μάστερ» των εκκινήσεων Βελής Εϊπόγλου που ωστόσο η μοτοσυκλέτα του, Suzuki RCV250 δεν τον βοηθά με την τελική της. Γρήγορα ο Κίτσος με τον Σακελλαρίου, Honda vs Yamaha, βρέθηκαν να παλεύουν για την θέση στο βάθρο με τον Κίτσο Γεώργιο να επικρατεί και να παίρνει την τρίτη θέση. Πέμπτος ο Βελής μετά τον Σακκελαρίου και με τον Λάσκαρη να ολοκληρώνει την Racing καθώς ο Στάμου νοσηλεύεται τραμαυτισμένος από εχθές και ο Λεφέβρ δεν αγωνίστηκε.

Στην SSP300 η σκληρή μάχη που δόθηκε εχθές στον 3ο αγώνα και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του Κόκκινου, φανερά έχει αφήσει την επίδρασή της σωματικά στον έμπειρο αναβάτη με το RC390 που. Έτσι ο Αγανάνης έφυγε μπροστά και τερμάτισε πρώτος κάνοντας μοναχικό αγώνα, ενώ για κάποια στιγμή η Δήμητρα Λαδά κατάφερε να περάσει τον Παναγιώτη Κόκκινο, (επόμενη φωτό) πριν εκείνος καταφέρει να συγκεντρώσει δυνάμεις και να ανακάμψει στην δεύτερη θέση.

Στην OPEN επικράτησε και πάλι ο εκπληκτικός Αμουτζάς με GSXR750 δείχνοντας πως η χθεσινή ημέρα δεν ήταν τυχαία, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από τον ρυθμό που γυρνούσε στην πίστα, κάνοντας εκπληκτικούς χρόνους. Ο Αμουτζάς πήρε την εκκίνηση και από τον πρώτο κιόλας γύρο έκανε έναν εκπληκτικό πραγματικά αγώνα.

Νέα νίκη για τον Γεώργιο Αμουτζά

Ο Νώντας Καρυώτης δεν χρειάστηκε να δώσει κάποια μάχη στην δεύτερη θέση και οδηγώντας σταθερά και αλάνθαστα να κατακτήσει τον τίτλο. Μεγάλος άτυχος ο Γιάννης Μπούρος, αναβάτης με τεράστια εμπειρία και εκπληκτικό ρυθμό που μετά τα χθεσινά του προβλήματα, δεν είχε ούτε και σήμερα μία εύκολη ημέρα. Αρχικά ένα πρόβλημα τον ανάγκασε στους πρώτους γύρους, στην πλατεία να χάσει πολύτιμο χρόνο ενώ σημείωσε εκ νέου πτώση από την οποία όμως ανέκαμψε, μπήκε ξανά στον αγώνα και τερμάτισε στην έβδομη θέση! Ο Παπατριανταφύλλου κράτησε την τρίτη θέση όπως και εχθές ενώ για την τέταρτη έδωσε μάχη ο Νικολόπουλος Δημήτηρης με το Ν.129 επίσης κι αυτός με GSXR750, με τον Ψυχογιό που αγωνίζεται με R6 να παίρνει την πέμπτη θέση και τον Τσιγονάκη με ZXR1000 να κρατά την έκτη. Κύπελλο είχαμε εδώ και για την SENIOR που τρέχει μαζί με την OPEN στην οποία τερμάτισε πρώτος ο Χάλαρης, στην συνέχεια ο Κύριος Μιχάλης που από τους τρεις είναι ο μόνος που έχει χίλια κυβικά, Yamaha R1, ακολουθούμενος από τον Πέτρου Μάριο με CBR600.

Ο Νώντας Καρυώτης:

 

Ο πολυπρωταθλητής Δημήτρης Καρακώστας:

Στην Supersport ξεκίνησε πολύ καλά ο Παπαγεωργίου και γνωρίζοντας τις κινήσεις του Καρακώστα και τι να περιμένει από αυτόν, πάλεψε για να τον κρατήσει πίσω του στην πρώτη στροφή. Αυτό άφησε ελεύθερο το πεδίο στην νεαρό Περιστερά, που έχει ήδη τεράστια αγωνιστική εμπειρία για να ξέρει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία, αφήνοντας τον νονό του και τον εξαιρετικά έμπειρο Καρακώστα πίσω του, βγαίνοντας πρώτος από την πρώτη στροφή και οδηγώντας τον αγώνα! Μόλις εχθές ήταν η πρώτη του αγωνιστική εμπειρία στην κατηγορία και σήμερα οδηγούσε την κούρσα. Τους κράτησε πίσω για αρκετή ώρα μάλιστα, καθώς χρειάστηκαν κάποιοι γύροι για να περάσει μπροστά πρώτος ο Παπαγεωργίου και έπειτα ο Καρακώστας. Η σειρά αυτή όμως δεν θα έμενε για πολύ ώρα έτσι.

Η στιγμή που ο νεαρός Περιστεράς περνά και οδηγεί την κούρσα, μόλις στον δεύτερό του αγώνα στην κατηγορία:

Ο Καρακώστας περνά λίγο πιο κάτω στον αγώνα τον Παπαγεωργίου ο οποίος αρχίζει να έχει μηχανικό πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και να χάνει συνέχεια έδαφος, με τον Περιστερά να κερδίζει μία από τις δύο θέσεις που είχε κατακτήσει νωρίτερα, χωρίς να χρειάζεται να δώσει μάχη. Για άλλη μία φορά ο Καρακώστας θα οδηγούσε μόνος του προς την νίκη και μαζί και στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, με τον Περιστερά να κάνει επίσης μία εύκολη δεύτερη θέση. Τρίτος τερματίζει ο Σκυριανόγλου σε μοναχικό αγώνα, αυτός και η Yamaha R6 και πίσω του ο Κοντογιάννης με CBR600 επίσης μόνος του σε μοναχικό αγώνα με τον Άλεξ Παπαγεωργίου να κρατά τελικά μία έβδομη θέση, μένοντας υπομονετικά μέσα στον αγώνα παρά το πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του για να πάρει οποιονδήποτε βαθμό και να μην εγκαταλείψει. Την ίδια μάχη που έδωσαν εχθές ο Τζορτζόπουλος με τον Γεωργόπουλο, επανέλαβαν και σήμερα αλλά αυτή την φορά επικράτησε ο Γεωργόπουλος ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση με έκτο τον Τζορτζόπουλο και με τον Χάλαρη που έτρεχε και σε αυτή την κατηγορία, να εγκαταλείπει με πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα.

Στα Superbike είχαμε μία φοβερή εκκίνηση από τον Λευτέρη Πίππο που από τις πίσω θέσεις βρέθηκε να στρίβει τρίτος, όταν τρίτος ήταν ο Τσαλίκης έχοντας μπροστά του τον Παπαγγέλου και τον Μπεγνή που ξεκίνησε από την pole position κρατώντας στην αρχή τα ηνία του αγώνα. Ο Πίππος πέρασε από την εξωτερική της πρώτης στροφής και χώθηκε πίσω από τον Παπαγγέλου με τον Τσαλίκη να αποφεύγει την επαφή αλλά να χάνει θέσεις καθώς ο Συνιώρης βρήκε κι αυτός πέρασμα ακολουθούμενος από τον Τριντή. (κεντρική φωτο άρθρου). Αμέσως μετά οι τρεις πρώτοι δημιούργησαν απόσταση κάνοντας ένα ξεχωριστό γκρουπ, ακολουθούμενοι από την δυάδα του τραυματία Συνιώρη και του Τριντή με τους υπόλοιπους πιο πίσω.

Ο Παπαγγέλου πέρασε γρήγορα μπροστά και ο Πίππος ακολούθησε περνώντας κι αυτός στον τρίτο γύρο κι αφήνοντας τον Μπεγνή στην τρίτη θέση. Ο Παπαγγέλου οδηγούσε την RSV4 με εξαιρετικό ρυθμό και σταθερότητα και δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Λευτέρη Πίππο και τον Μπεγνή με τις Yamaha R1 / R1M, όχι μόνο αυτό αλλά λίγο πιο μετά έχτισε και διαφορά δείχνοντας πως τα Μέγαρα του ανήκουν και παίρνοντας μία καθαρή και σημαντική νίκη, οδεύοντας προς την κατάκτηση back-to-back τίτλων!

Ο Συνιώρης που δεν έκανε πρωινό ζέσταμα για να καταφέρει να αντέξει στον αγώνα έχοντας διαγνωστεί με “arm pump” όπως λέγαμε εχθές, κράτησε τελικά τον Τριντή πίσω του και μάλιστα κυριολεκτικά. Γιατί όταν ο Τριντής πέρασε τελικά εμπρός άρχισε να μειώνει την διαφορά που τον χώριζε με τον Μπεγνή! Πιο πίσω ο Θεοδωρόπουλος πέρασε τον Τσαλίκη αλλά κάποιο λάθος συνέβη όταν είδε την μπλε σημαία και βρέθηκε εκτός πίστας, χωρίς να πέσει και αφήνοντας την Τσαλίκη να περάσει μπροστά.

Ο τρίτος και τέταρτος αγώνας μας έδωσαν πρωταθλητές σε Supersport και OPEN αλλά άνοιξαν ταυτόχρονα την όρεξη για την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή στα Superbike και τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα δεν υπάρχουν, εξαιτίας προβλήματος στην χρονομέτρηση που έχουμε αναφέρει από την Παρασκευή. Αντί αυτών λοιπόν, ανεβάζουμε την λίστα των συμμετοχών του αγώνα, για να φαίνονται οι αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες τους και τους χορηγούς τους:
 

 

UPDATE:
Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα του αγώνα, όπως τα δημοσίευσε η ΑΜΟΤΟΕ

Συνημμένα

Μονομάρκα Pirelli για την κατηγορία ΟΡΕΝ του ΠΠΤ

Peristeras Pirelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

Η Peristeras Tyres ανακοινώνει πως για μία ακόμη χρονιά η PERISTERAS TYRES θα είναι επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής και τεχνικός υποστηρικτής των ελαστικών PIRELLI στην κατηγορία OPEN του ΠΠΤ 2023.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Peristeras Tyres:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη σύναψη συνεργασίας σε συμφωνια με την ομοσπονδια ΑΜΟΤΟΕ και με την επίσημη αντιπροσωπεία της PIRELLI στην Ελλάδα, την Intramoto Glyfada για τη διάθεση των ελαστικών της κατηγορίας OPEN στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023, η οποία θα είναι “Μονομάρκα”, δηλαδή όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται με τα ίδια ελαστικά. 

Pirelli Open Peristeras

Σε συνέχεια της πολυετής εμπειρίας μας στους αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για μία ακόμη χρονιά η PERISTERAS TYRES θα είναι επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής και τεχνικός υποστηρικτής των ελαστικών PIRELLI στην κατηγορία OPEN του ΠΠΤ 2023.

Είναι τιμή μας το να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και την τεχνική μας υποστήριξη τη νέα αγωνιστική χρονιά στους αγωνιζόμενους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Ευχές για ένα  πετυχημένο Πρωτάθλημα 2023 και καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

Sponsored  by  PERISTERAS 
DIABLO   SUPERCORSA  “SPV2” 
SPV2  Αγωνιστικό ζευγάρι για την κατηγορία  OPEN--2023 
OPEN :  120/70-17 + 180/55-17  280€      <SPV2>      120/70-17 + 190/55-17  290€ 

*Η προσφορά αφορά αποκλειστικά ζεύγος ελαστικών .
*Απαιτείται  παραγγελία των ελαστικών δύο εβδομάδες πριν τον εκάστοτε αγώνα."

Ετικέτες