Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 5ΟΣ Μέγαρα: Κατάταξη με λίγες συμμετοχές

Το βλέμμα στην Superbike

Λίγες συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, όπου μονάχα η OPEN κρατά κάπως τα προσχήματα μαζί με τους τρεις που απαρτίζουν την SENIOR και απόλυτο χρόνο του Βασίλη Παντελεάκη, είναι τα βασικά που χαρακτήρισαν την σημερινή ημέρα δοκιμών και κατάταξης για τον αυριανό 5ο και τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2021.

Στην κατηγορία Superbike ο αυριανός αγώνας θα δείξει αν ο Παπαγγέλου θα συνεχίσει να έχει τον άσο στην μοτοσυκλέτα ή όχι, πάντως σήμερα προβλήματα στα ηλεκτρονικά δεν τον βοήθησαν καθόλου και παρότι έκανε καλό χρόνο, δεν κατάφερε να πιάσει την pole position.

Αυτή πήγε για άλλη μία φορά στον Σωτήρη Μπεγνή, φαβορί για τις εκκινήσεις που με 58.332 έκοψε κάθε περιθώριο τόσο από τον Παπαγγέλου όσο και από τον φοβερό Τριντή που επίσης έκανε έναν καταπληκτικό, δεύτερο χρόνο με 58.617, έναντι 58.770 του Παπαγγέλου που θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση.

Θα είναι μία πολύ δυναμική εκκίνηση αύριο, ιδιαίτερα αν ο Παπαγγέλου ξεπεράσει τα προβλήματα, καθώς και ο Πίππος στην τέταρτη θέση της εκκίνησης μπορεί να κάνει άλλη μία εκπληκτική εκκίνηση όπως στον προηγούμενο αγώνα. Την πεντάδα συμμετοχών στα Superbike κλείνει ο Θεοδωρόπουλος Χαράλαμπος με μεγάλο απών τον Σάκη Συνιώρη που ταλαιπωρείται από σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου, ή αλλιώς “arm pump”.

Πέντε συμμετοχές είχε και η Supersport από την οποία απέχει ο φετινός πρωταθλητής Δημήτρης Καρακώστας για τους λόγους που αναφέρει ο ίδιος εδώ. Πρώτος ο Παπαγεωργίου στην αυριανή εκκίνηση με χρόνο 59.618 και επίσης πολύ καλό χρόνο έκανε και ο Μενέλαος Κοντογιάννης με 59.846. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο αναβάτης με την μεγαλύτερη αγωνιστική ιστορία, ακόμη και αν προσθέσεις όλες τις εκκινήσεις των υπολοίπων, ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος με 1.01.653 και τέταρτος ο νεαρός Γεωργόπουλος Νικόλαος με επίσης πολύ καλό χρόνο στο 1.01.806 και την μορφή των αγώνων, το πάντα παιδί, Χάλαρη Γεώργιο να συμπληρώνει την πεντάδα της αυριανής εκκίνησης.

Στην OPEN ο Μπούρος επέστρεψε για να διεκδικήσει μία νίκη που την οφείλει στον εαυτό του μετά τις εγκαταλείψεις που τον έβγαλαν από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και μάλιστα για κάτι απλό να λυθεί μηχανολογικά, που όμως δεν φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Ο φετινός πρωταθλητής, Καρυώτης Επαμεινώνδας ξεκινά από την δεύτερη θέση της εκκίνησης και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Χαράλαμπος Ψυχογιός.

Στην Racing ο Βασίλης Παντελεάκης είναι ο εξωγήινος της κατηγορίας κάνοντας απόλυτο ρεκόρ χρόνου και υπογράφοντας άλλη μία νίκη, όπως έκανε στον προηγούμενο αγώνα. Με διαφορά ταχύτερος και σήμερα πήρε την pole position και αύριο αναμένεται να φύγει μπροστά και ανενόχλητος να πάρει την νίκη στον ρυθμό που μπορεί να γυρίσει. Ο Παντελεάκης είναι ένας νεαρός σε άλλο οδηγικό επίπεδο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι δεν κάνουν εξαιρετική δουλειά για τα δεδομένα της Racing κατηγορίας με τον Αρναουτάκη και τον Κίτσο να συμπληρώνουν την πρώτη γραμμή εκκίνησης και να έχουν πίσω τους Λεφέβρ, Σακελλαρίου και Εϊπόγλου με την Δήμητρα Λαδά να συμπληρώνει την 7η θέση της γενικής αλλά σήμερα να ήταν μόνη της στην SSP300, που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται περισσότερες συμμετοχές.

 

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά: