Παρουσίαση Zen One Racing

Η πολυπληθέστερη ομάδα του ΠΠΤ2017
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/4/2017
Η Zen One Racing συμμετέχει στο ΠΠΤ 2017 μ’ ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο δράσης, παρέχοντας υπηρεσίες αγωνιστικής προετοιμασίας και υποστήριξης, όπως ακριβώς πράττει εδώ και μία δεκαετία σχεδόν, με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για ένα μοντέλο ιδιαίτερα εξυπηρετικό για έναν αναβάτη και πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό, με τις υπηρεσίες της Zen One Racing να μην διαφέρουν σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, από αυτό που συναντάς έξω. Ξεκινώντας το 2008, με ανθρώπους που ήδη συγκέντρωναν δεκαετίες εμπειρίας, η Zen One Racing ανέλαβε από την πρώτη στιγμή να οδηγήσει αναβάτες στο βάθρο και το κατάφερε σε όσες κατηγορίες έδωσε το παρόν. Συνολικά, μέχρι και την προηγούμενη χρονιά, η Zen One Racing κατάφερε να συγκεντρώσει 4 ελληνικά πρωταθλήματα μέσα από 31 νίκες, την στιγμή που το προσωπικό της δεν ήταν αποκλειστικά πάνω από έναν αναβάτη. Από τα τέλη του 2012, η εταιρία μεταφέρθηκε σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ακολουθεί ανοδική πορεία στις παρεχόμενες υπηρεσίες της, με την αντιπροσώπευση στην ελληνική αγορά κορυφαίων εταιριών στο χώρου του εξοπλισμού και την συνεχή ενημέρωση των στελεχών της στην εξέλιξη της τεχνολογίας στους αγώνες.
 
Φέτος η Zen One Racing συμμετέχει με δύο δικούς της αναβάτες στο ΠΠΤ 2017 και παρέχει υπηρεσίες αγωνιστικής υποστήριξης σε αρκετούς άλλους. Αυτή την στιγμή έχει τέσσερις αναβάτες, χωρίς μάλιστα να προσμετράται και η συμμετοχή του Τάσου Σκυριανόγλου, που απουσίαζε από τον πρώτο αγώνα και θα ακολουθήσει τους υπόλοιπους. Στην κατηγορία των Superbike o Σωτήρης Μπεγνής #83 είναι ο Επίσημος Οδηγός της ομάδας. Είναι 33 χρόνων, γεννημένος στην Αθήνα στις 30/10/1983, με έναν Τίτλο στην καριέρα του και 10 νίκες συνολικά στο Πρωτάθλημα και μία νίκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
Αγωνίζεται με μια Yamaha R1, εξοπλισμένη με πολλά από τα προϊόντα που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η Ζen One Racing.
Στην κατηγορία Supersport ο Θεοφάνης Μίχας #17 είναι ο επόμενος Επίσημος Οδηγός της ομάδας. Είναι 20 χρόνων, γεννημένος στον Πειραιά στις 18/2/1987, με 5 νίκες συνολικά στο Πρωτάθλημα, αλλά και με πάρα πολλές νίκες σε Αγώνες Καρτ, στο οποίο είναι δύο φορές Πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ έχει κερδίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ!
Αγωνίζεται με μια Triumph Daytona 675, εξοπλισμένη με πολλά από τα προϊόντα που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η Ζen One Racing.
Στην ίδια κατηγορία SSP αγωνίζεται υποστηριζόμενος από την ομάδα ο Γιώργος Λιούντρης #71 με Yamaha R6, ενώ στην κατηγορία ΟΡΕΝ αγωνίζεται ο Κωνσταντίνος Δούκας #29 με Yamaha R6.
Η παρουσία της ομάδας στο paddock του ΠΠΤ είναι εντυπωσιακή και αναμένεται να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο στους επόμενους αγώνες, ενώ υπάρχει και ένα πρόγραμμα προσκλήσεων VIP προσκεκλημένων της Ζen One Racing, οι οποίοι θα προκύψουν μέσα από σχετικούς διαγωνισμούς.
 
 
Οι υποστηρικτές και χορηγοί των οδηγών είναι:
 
Σωτήρης Μπεγνής #83
Ελαστικά Michelin
Λιπαντικά Bel Ray
Κράνος Shoei
Μπότες Sidi
Φόρμες/γάντια IXS
(Καταστήματα Τζωρτζόπουλος)
Χρήστος Βοϊδήλας
AIM συστήματα τηλεμετρίας
Bonamici Racing Ποδωστήρια
Spark εξατμίσεις
TWM μανέτες, τάπες ρεζερβουάρ
Αγωνιστικά τακάκια SBS
Αλυσίδες RK
Sebimoto fairings
Motoholders
(Κατάστημα MouratisGP)
 
 
Θεοφάνης Μίχας #17
Ελαστικά Dunlop - Περιστεράς
Λιπαντικά Bel Ray
Κράνος Shoei
Μπότες Sidi
Φόρμες/γάντια IXS
(Καταστήματα Τζωρτζόπουλος)
AIM συστήματα τηλεμετρίας
Bonamici Racing Ποδωστήρια
Spark εξατμίσεις
TWM μανέτες, τάπες ρεζερβουάρ
Αγωνιστικά τακάκια SBS
Αλυσίδες RK
Sebimoto fairings
Stompgrip
Motoholders
(Κατάστημα MouratisGP)
 
 
Γιώργος Λιούντρης #71
Ελαστικά Michelin
Γεωργικά Μηχανήματα Λιούντρης
Κάβα Φασιλή - Κατσαρού στο Βραχάτι
Γιάννης Coiffures - Βραχάτι Κορινθίας
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Λιμπέρης Κιάτο
Pitbul Φρυσίρας - Βραχάτι Κορινθίας
 
Κωνσταντίνος Δούκας #29
BMS BUNKERS
GULF
MOURATIS GP
SMARTPIXEL
ΘG Energy Drink
EXTREME TRACKDAYS
 
 
Η Ομάδα αποτελείται από τους:
Αντώνη Μερεμέτη - Αρχιμηχανικό / Τεχνικό αναρτήσεων
Δημήτρη Παπανικολάου - Μηχανικό Ηλεκτρονικών / Τηλεμετρίας
Σωκράτη Κιούρκο - Εμπορική, Οικονομική Διεύθυνση
Νίκο Καστρινό – Μηχανικό.
Νίκο Τζαφέρη - Βοηθό Μηχανικού.
Τίνα Δριλάκη – Γραμματειακή υποστήριξη / Logistics
Θεοφάνη Μίχα – Οδηγό αγώνων / Εκπαιδευτή
 
 
 
Η ZEN-ONE RACING στον 1ο Αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ - ΜΕΓΑΡΑ
 
 
Στην κορυφαία κατηγορία SBK (Superbike) ο Σωτήρης Μπεγνής με την Yamaha R1#83 αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με έναν σένσορα που κόπηκε και αναγκάστηκε να οδηγήσει σχεδόν όλον τον Αγώνα χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα, γεγονός που τον ανάγκασε να μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους χρόνους που είχε στις Κατατακτήριες Δοκιμές. Έτσι περιορίστηκε στην 7η θέση, που του έδωσε 9 βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.
Στην κατηγορία SSP (Supersport) ο Θεοφάνης Μίχας με την Triumph Daytona 675#17 πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα με τον Σταύρο Τριντή για την 4η θέση και τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει την ωραία αυτή μάχη που κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον των πολλών θεατών που βρέθηκαν στα Μέγαρα. Ο τερματισμός του στην 5η θέση είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι δεν είχε καταφέρει να προπονηθεί με την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα, πριν από τον Αγώνα.
Στην ίδια κατηγορία ο Γιώργος Λιούντρης με Yamaha R6#71, που υποστηρίζεται από την Zen One Racing πήρε την 13η θέση και τους 3 βαθμούς που της αντιστοιχούν.
Στην κατηγορία ΟΡΕΝ, των λιγότερο έμπειρων οδηγών, ο υποστηριζόμενος από την ομάδα Κωνσταντίνος Δούκας, με την Yamaha R6#29, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία στην οδήγησή του.
 
Σωτήρης Μπεγνής (Υamaha R1) SBK, 7ος
“Παρά το ότι δεν έχω αποθεραπευτεί πλήρως από τον περσινό μου τραυματισμό, μπήκα στον Αγώνα με όρεξη για ένα καλό ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. Η ατυχία που αντιμετωπίσαμε με το κόψιμο του καλωδίου του σένσορα του πίσω τροχού, με αποσυντόνισε εντελώς, καθώς αυτές οι μοτοσυκλέτες των 200 ίππων, δεν είναι εύκολο να οδηγηθούν χωρίς ηλεκτρονικά! Ελπίζω να ήταν η πρώτη και τελευταία ατυχία μας φέτος και θα προσπαθήσω στην Τρίπολη για κάτι καλό”
 
Θεοφάνης Μίχας (Triumph Daytona 675) SSP, 5ος
“Το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα μας ήταν έτοιμη την τελευταία στιγμή, μας στέρησε από πολύτιμο χρόνο στην πίστα για δοκιμές. Η έλλειψη αυτή δεν με βοήθησε στο να περάσω μπροστά από τον Τριντή και έτσι πρέπει να κρατήσω τα θετικά από τον Αγώνα, που ήταν η σταθερότητα και οι καλοί χρόνοι”
 
Αντώνης Μερεμέτης, Αγωνιστικός Διευθυντής
“Φέτος το Πρωτάθλημα ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως και δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο για την προετοιμασία που θα θέλαμε. Με δεδομένο αυτό η απόδοση των οδηγών μας είναι ικανοποιητική και τώρα θα ετοιμαστούμε για τον 2ο Αγώνα της χρονιάς. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τον υποστηριζόμενο οδηγό μας Κωνσταντίνο Δούκα για την 3η θέση που πήρε”
 
Ετικέτες

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023, Pleven, Βουλγαρία - Εξαιρετικές επιδόσεις για τους Έλληνες αναβάτες

Δύο πρώτες θέσεις για τον Μαυρόπουλο, μία δεύτερη για τον Καρακώστα, μια δεύτερη και μια τέταρτη για τον Παπαγεωργίου, και δύο δεύτερες για την Τόνια Κορρέ
Ντίνος Μαυρόπουλος
Από το

motomag

4/9/2023

To BMU βρέθηκε στη Βουλγαρία για τον 9ο και 10ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, γύροι οι οποίοι διεξήχθησαν στην πίστα Pleven, με τους Έλληνες αναβάτες που συμμετείχαν να σημειώνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Με καλό καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διεξήχθησαν ο 9ος και 10ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, στο Pleven της Βουλγαρίας. Εκεί οι Έλληνες αναβάτες που με κόπο και θυσίες καταφέρνουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του BMU, κατάφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα, επιστρέφοντας με μετάλλια πίσω στη χώρα μας.

SSP300

Ντίνος Μαυρόπουλος

Ξεκινώντας από την κατηγορία SSP300, κυρίαρχος και τις δύο ημέρες αναδείχθηκε ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος (Dinos31), ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει τον προσωπικό του χρόνο, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, ξεπερνώντας τη δεύτερη μέρα το φράγμα του 1’45, με 1’44,750. Το Σάββατο ξεκινώντας από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, κατάφερε να δημιουργήσει τεράστια απόσταση ασφαλείας 7,9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο! Κατάφερε έτσι την πρώτη του νίκη για το διήμερο, χωρίς να απειληθεί από κανένα. Την Κυριακή, βρέθηκε στην 2η θέση στην σχάρα εκκίνησης, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να του στερήσει την νίκη, με τον ταλαντούχο νεαρό Έλληνα αναβάτη να ολοκληρώνει έτσι ένα εξαιρετικό αγωνιστικό διήμερο, παραμένοντας στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας της κατηγορίας.

SBK

Δημήτρης Καρακώστας

Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο οποίος συμμετέχει στο BMU 2023 με μία CBR1000RR-R, το Σάββατο ξεκίνησε από την 4η θέση στη σχάρα εκκίνησης. Παρά τις προσπάθειες και τις αλλαγές στην μοτοσυκλέτα του, οι οποίες μείωσαν τον χρόνο του κατά 1,7 δευτερόλεπτα στον αγώνα του Σαββάτου, σε σχέση με τα προκριματικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην ίδια θέση με αυτή που ξεκίνησε, μένοντας εκτός βάθρου. Την Κυριακή ωστόσο, ξεκινώντας από την 3η θέση, ο Καρακώστας κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία τη συμμετοχή του στο Pleven της Βουλγαρίας για τον 9ο και 10ο γύρο του BMU 2023.

SS600

Άλεξ Παπαγεωργίου

Επιτυχίες είχαμε και στα SS600, όπου ο Άλεξ Παπαγεωργίου με Yamaha R6 πέτυχε μια 2η και μια 4η θέση στους δύο αγώνες.

CFMOTO

Τόνια Κορρέ

Η μοναδική γυναικεία ελληνική συμμετοχή στο BMU 2023, η Τόνια Κορρέ, αγωνίζεται στην κατηγορία CFMOTO με ένα μονοκύλινδρο 300SR. Στην Βουλγαρία, διεξήχθησαν ο 5ος και 6ος γύρος για την συγκεκριμένη κατηγορία. Το Σάββατο, στον αγώνα του 5ου γύρου, η Τόνια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 2η θέση. Το ίδιο αποτέλεσμα, κατάφερε και την Κυριακή στον αγώνα του 6ου γύρου, ολοκληρώνοντας με δύο δεύτερες θέσεις το αγωνιστικό της διήμερο στην πίστα του Pleven.

Oι επόμενοι δύο γύροι, 11ος και 12ος, θα διεξαχθούν στo Aυτοκινητοδρόμιο των Σερρών το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: RaceBG.net

Ετικέτες