Enduro Καρδίτσα MEGA GALLERY: Η Λίμνη Πλαστήρα σε enduro δράση!

Μεγάλη συλλογή φωτογραφιών από τον τρίτο αγώνα Enduro
Enduro Καρδίτσα MEGA GALLERY: Η Λίμνη Πλαστήρα σε enduro δράση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2023

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε ειδυλλιακό μέρος με φανταστικές ειδικές διαδρομές, με την μία από αυτές να είναι δίπλα στην λίμνη Πλαστήρα.

Μπόλικες συμμετοχές, μία βασική διαφορά του φετινού πρωταθλήματος σε σχέση με την περσινή αγωνιστική σεζόν, αυξημένος ανταγωνισμός και καλές συνθήκες για οδήγηση στο χώμα συνέθεταν ένα σκηνικό για καταπληκτικό αγώνα.

Ωστόσο η ομίχλη οδήγησε στην ακύρωση, όπως αρχικά είναι ανακοινωθεί και με καταμέτρηση αργότερα της απόστασης που είχε καλυφθεί για πρόωρη διακοπή του.

Αυτό οδήγησε πολλούς αναβάτες σε παράπονα θεωρώντας πως δεν είχε καλυφθεί η απόσταση που ορίζει ο κανονισμός για να μην ακυρωθεί ο αγώνας που σημαίνει και επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής και κάλυψη όλων των εξόδων από τον διοργανωτή.

Επίσης στο ΜΟΤΟ υπήρχαν αρκετές μαρτυρίες για λάθος σήμανση σε κομβικό σημείο της διαδρομής που έστειλε αρκετούς αναβάτες σε διαφορετική κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν την μισή απόσταση που είναι το ελάχιστο όριο. Αυτά είναι δύο διαφορετικά ζητήματα βέβαια και λάθη στην σήμανση σχεδόν πάντα υπάρχουν και υπάρχει τρόπος να καλυφθεί αυτό για τους αναβάτες που έχασαν χρόνο.

Θα πρέπει επίσης σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας όπως αυτές που επικράτησαν εκείνη την στιγμή και εμπόδιζαν τους αναβάτες να συνεχίσουν με ασφάλεια, να μπορεί να διακοπεί ο αγώνας για λίγη ώρα. Πριν φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ακύρωση ή για πρόωρη ολοκλήρωση, θα μπορούσε να γίνει μία διακοπή μέχρι η ομίχλη να διαλυθεί, όπως άλλωστε και έγινε μετά από περίπου μία ώρα. Με δεδομένο πως οι ομάδες δεν έχουν και την πολυτέλεια χρόνου μετά από κάθε αγώνα καθώς πρέπει ο καθένας να επιστρέψει στη βάση του, η διακοπή αυτή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο περιθώριο πέρα του οποίου αν τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται να μιλάμε για πρόωρη ολοκλήρωση, όπως επίσης θα μπορούσαν να υπάρχουν και συντομότερες εναλλακτικές διαδρομές για να σενάριο σαν το παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση οι συνθήκες κάθε αγώνα είναι διαφορετικές και οι διοργανωτές καλούνται να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση σε ελάχιστο χρονικό περιθώριο. Η μηδενική ορατότητα σε αγώνα Enduro δεν γίνεται παρά να φέρνει την διακοπή του αγώνα, όπως και έγινε, καθώς η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων είναι το πρώτο που μετράει.

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δεν ήταν λοιπόν ένας αγώνας που μπορεί κανείς να πανηγυρίσει για την νίκη, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Ζώρας τερμάτισε πρώτος κάνοντας τα λιγότερα λάθη και καλύπτοντας παραπάνω από την ελάχιστη απόσταση με θεαματική οδήγηση.

Ακολουθεί ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα από το ΜΟΤΟ!
φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

 

Red Bull Romaniacs 2024 – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Μία απώλεια για τις ελληνικές συμμετοχές, με τον Γιώργο Νταλιμπίρα να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο
motomag Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο διάσημος αγώνας Hard Enduro Red Bull Romaniacs βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Jonny Walker να επικρατεί στον Πρόλογο με Beta RR 300 και τον Manuel Lettenbichler να προηγείται με ΚΤΜ 300 ECX μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα. Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης, Λεωνίδας Λεοντιάδης, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Δημήτρης Μάργος, Βασίλης Στεργιόπουλος, Μιχάλης Κεφερλής και Παναγιώτης Κώτσος συνεχίζουν κανονικά. Μοναδική απώλεια ο Γιώργος Νταλιμπίρας ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο.

Η πόλη Sibiu ήταν αυτή που φιλοξένησε τον Πρόλογο του Red Bull Romaniacs 2024 με τον Jonny Walker να μην έχει κανέναν αντίπαλο στη διαδρομή που είχαν σχεδιάσει οι οργανωτές. Ο Βρετανός αναβάτης με Beta RR 300 ήταν ασταμάτητος ενώ ούτε η πτώση που είχε δεν τον σταμάτησε από το να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης. Πίσω από τον Walker βρέθηκε ο Alfredo Gomez με Rieju Mr 300 και ο Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ 300 EXC.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Με τον Πρόλογο να αποτελεί παρελθόν, οι αναβάτες ξεκίνησαν για το κυρίως πρόγραμμα του αγώνα. Τα 140 χιλιόμετρα της πρώτης ημέρας του Red Bull Romaniacs έκρυβαν πάρα πολλές δυσκολίες ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως σε ένα σημείο της διαδρομής οι μοτοσυκλέτες περνούσαν με zip line ώστε να πατήσουν ξανά στη συνέχεια στο έδαφος.

Ταχύτερος όλων με μεγάλη διαφορά ήταν ο Manuel Lettenbichler ο οποίος κατάφερε με το ΚΤΜ 300 EXC να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του, με τον ίδιο μετά τον τερματισμό να αναφέρει πως ήταν η πιο σκληρή διαδρομή που έχει οδηγήσει ποτέ στο Romaniacs. Σχεδόν μισή ώρα πίσω από τον Lettenbichler τερμάτισε ο Mario Roman με Sherco 300 se με τον Wade Young να τερματίζει στην τρίτη θέση με GASGAS 300.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Michael Walkner (GASGAS EC 300), με τον Teodor Kabakchiev με Sherco SE 300 να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Graham Jarvis (Husqvarna TE 300) βρίσκεται στην έκτη θέση, με τον νικητή του Προλόγου Walker να πέφτει στην όγδοη θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) συνεχίζουν κανονικά παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισαν στα βουνά της Ρουμανίας.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]
Ετικέτες